Hlavní obsah

Jeho kamarádi: Co dělat, když si s nimi úplně nesednete?

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Reklama

Vztah s vaším novým partnerem je idylický, což se ovšem nedá říct o vztahu s jeho přáteli. Ne a ne najít tu správnou společnou notu, a občas máte možná dojem, že vás nemají příliš v lásce. Není to ale jen vaše domněnka?

Článek

Jakmile dostanete požehnání od potenciální tchyně  a tchána, ještě není čas si oddychnout. Dalším prubířským kamenem bude to, jak si sednete s jeho kamarády. Může se totiž stát, že ačkoli jste pohodový člověk, který nemá problém seznamovat se s cizími lidmi a s ostatními má převážně hezký vztah, u kamarádů svého partnera narazíte. Důvodů může být mnoho, tohle jsou ty častější.

Sebraly jste jim ho

Když je člověk single, značnou část volného času tráví se svými přáteli. Jakmile si ale najde parťáka pro život, rázem musí svůj volný čas rozmělnit mezi víc lidí. Jenže kamarádi pak mohou mít pocit, že mu zamezujete kontakt s nimi, i když to tak není. Zkuste jim vysvětlit, že rozhodnutí o tom, co bude on dělat, nejsou na vás, ale na společné domluvě. Někdy ale neuškodí sebereflexe, zda nemají pravdu a skutečně třeba spolu netrávíte více volného času, než si myslíte.

Jste konkurence

Někteří lidé v nových členech party mohou vidět i konkurenci a zároveň to vnímat jako narušení jejich vesmíru, zejména pokud je pro ně skupina přátel opravdu důležitá. Častěji to ovšem bývají ženy, které se bojí, abyste je nepřipravily o jejich pozici, i když vám to připadá naprosto irelevantní. Ukažte jim, že to rozhodně nemáte v plánu, a že naopak můžete utvořit silnou koalici, protože „holčičí síla je nejvíc“!

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Jeho přátelé někdy mohou mít pocit, že jste jim jeho kamaráda sebralaFoto: fizkes, Shutterstock.com

Příliš aktivity škodí

Než jim ale začnete nasazovat psí hlavu, zamyslete se nad sebou. Lidé nemají příliš v lásce ty, kteří na sebe strhávají pozornost a jsou středem dění za každou cenu. Možná jste se ale dopouštěly chyb ve snaze ukázat se v tom nejlepším světle. Pokud chcete zapadnout, mnohem lépe uděláte, když se do party budete dostávat postupně, a ne naráz jako buldozer.

Pozor na expřítelkyně

Důvod odtažitosti přátel vašeho nového partnera můžete hledat také v jeho bývalých vztazích. Pokud chodil s jejich kamarádkou, mohou mít pocit, že kdyby vás mezi sebe ihned přijali, nebylo by to vůči ní fér. Dávejte si také pozor na to, co říkáte. Nikdo nemá rád lidi, kteří pomlouvají.

Hrajete si na nedostupnou

Na druhé straně také není dobré, pokud se uzavřete do svého světa a s okolím nekomunikujete. Můžete tím vysílat signál, že o jejich společnost a přátelství nemáte zájem. Pokud jste stydlivé a máte problém se seznamováním, potom by v tu chvíli měl zakročit váš partner, který by neměl dopustit, abyste seděly někde v koutě samy a mlčely, a do konverzace by vás měl sám vtáhnout.

Špatná výchozí pozice

Ostatně je to právě váš přítel, kdo může do velké míry ovlivnit to, jak vás kamarádi přijmou. Seznamování může ulehčit, pokud vám třeba poví o zvycích jeho party, případně vám přiblíží jednotlivé členy. A na druhé straně, před svými přáteli vás v předstihu může vylíčit v těch nejlepších barvách (jak jinak), a tím docílit, že se na vás už předem budou těšit. Vy už pak jen potvrdíte jeho slova.

Někdy to prostě nejde... Samozřejmě se může stát i to, že si lidsky nesednete, i když se budete sebevíc snažit najít společnou řeč. Pak jde o míru vzájemné tolerance a snahu vycházet si vstříc. V každém případě je ale dobré si s partnerem o tom, jaký vztah k vám jeho kamarádi mají, promluvit. Možná, že jen slyšíte trávu růst a že, když se vám zdají odměření, jde jen o subjektivní pocit. To ale nic nemění na tom, že by to měl váš partner vědět.

Co ale dělat, když má raději kamarády než vás?

Reklama

Načítám