Hlavní obsah

Jemné mandlovo-jablečné sušenky

Hodnocení:
(93)
Foto: Tomáš Rubín
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
20 minut
Náročnost
nízká

Poslední roky získávají v českých domácnostech na popularitě domácí sušenky. Receptů je spousta, u tohohle jsme se nechali inspirovat klasickými velšskými koláčky. Velšané do nikdy nezapomenou přidat i rozinky. Pokud ale stejně jako my oceníte spíš méně sladké pečivo, vyzkoušejte tuhle verzi bez.

Ingredience pro:
12 kusů
  • 130 g hladké mouky
  • 1/4 lžičky kypřicího prášku do pečiva
  • 100 g studeného másla
  • 50 g jemně mletých mandlí
  • 2 lžíce cukru krupice
  • mletá skořice
  • mletý muškátový oříšek
  • 1 jablko
  • 1 vejce
Článek

Postup

Krok 1: Hladkou mouku promíchejte s práškem do pečiva. Pak do ní nakrájejte na kousky studené máslo. V robotu nebo špičkami propracujte na jemnou drobenku.

Krok 2: Přidejte mleté mandle, cukr, skořici, muškátový oříšek a nahrubo nastrouhané oškrábané jablko – ideálně nějaké sladší.

Krok 3: Vše promíchejte a nakonec přidejte vejce a zadělejte hladké těsto. To v míse překryjte poklicí a uložte asi na 30 minut do lednice.

Krok 4: Troubu zapněte na 200 °C. Z těsta ubírejte kousky, vytvarujte je na placky a ty klaďte kousek od sebe na plech vyložený pečicím papírem. Vložte do trouby a pečte asi 20 minut dozlatova.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek