Hlavní obsah

K dokonalé postavě se Simonou Krainovou a Honzou Kempou!

Foto: MASTER SPORT s.r.o.

Dostaňte se do formy se Simonou Krainovou a Honzou Kempou už za 9 týdnůFoto: MASTER SPORT s.r.o.

Toužíte po dokonalé postavě, ale nevíte, jak začít? Co kdybychom vám řekli, že pro vytvarování krásné postavy vám stačí jen 9 týdnů? Nevěříte? Přesvědčte se sami!

Článek

Spojili jsme krásnou Simonu Krainovou a trenéra Jana Kempu a vytvořili pro vás 3 LEVELY tréninkových plánů, díky kterým konečně dosáhnete vysněné postavy. Celý tréninkový plán je dostupný zcela zdarma na webu MASTERSPORT.cz a zapojíte při něm rovnoměrně celé tělo. Tak co, zvládnete dojít až na konec?

Tréninkový plán na zpevnění celého těla se Simonou Krainovou najdete na stránkách MASTERSPORT.CZVideo: MASTER SPORT s.r.o.

Jak se na trénink připravit?

Všechny cviky zvládnete doma v obýváku nebo na zahradě. A co budete ke cvičení potřebovat? Nejdůležitější je kvalitní podložka. Většinu cviků zvládnete s vlastní váhou. Na některé cviky budete potřebovat činky a posilovací gumy.

Tréninkový plán LEVEL 1

Každý level doporučujeme cvičit 2–4x týdně po dobu tří týdnů. Nezapomeňte do plánu zahrnout také rozehřátí a po cvičení se hezky protáhnout.

SET 1 pro ploché bříško

Sérii cviků opakujeme 4–6x. Mezi každou sérií si odpočineme 20 sekund.

Plank: Opřeme se o předloktí a špičky na nohou do pozice kliku. Ramena máme v 90° úhlu, celé tělo držíme v jedné přímce. Plank držíme do 80 % našich sil.

Metronom: Lehneme si na záda, s rukama rozpaženýma do stran, dlaně směřují nahoru. Nohy zvedneme do pravého úhlu a střídavě je rotujeme ze strany na stranu. Metronom cvičíme po 10 opakováních na každou stranu.

Foto: MASTER SPORT s.r.o.

Plank a metronom pro ploché bříško s MASTERSPORT.czFoto: MASTER SPORT s.r.o.

SET 2 pro pevný zadeček a stehna

Sérii cviků opakujeme 4–6x. Mezi každou sérií si odpočineme 20 sekund.

Roznožky: Nohy rozkročíme na šíři boků, stahovací gumu dáme nad kolena. Stojíme v mírném podřepu a dáváme kolena od sebe a k sobě. Cvik provádíme po 10 opakováních.

Dřepy: Nohy rozkročíme na šíři boků. Zadeček špulíme dozadu, kolena tlačíme od sebe. Paty přilepené k zemi. Jdeme tak nízko, jak nám tělo dovolí. Dřepy provádíme po 15 opakováních.

Most: Lehneme si na záda, ruce podél těla. S výdechem zvedneme pánev ke stropu a zatneme zadeček, dokud se neopíráme pouze patami a rameny. Cvičíme po 20 opakováních.

Foto: MASTER SPORT s.r.o.

Roznožky, dřepy a most pro pevný zadeček a stehna s MASTERSPORT.czFoto: MASTER SPORT s.r.o.

SET 3 pro krásné ruce a záda

Sérii cviků opakujeme 4–6x. Mezi každou sérií si odpočineme 20 sekund.

Kliky: Provádíme dle vlastních možností o zeď, na kolenou, nebo klasické kliky na špičkách. Cvičíme po 5–15 opakováních.

Stahování gumy: Lehneme si na břicho. Uchopíme do rukou stahovací gumu a natáhneme ruce před sebe nad hlavu. Zvedneme hlavu a ramena a pomalu přitahujeme lokty k tělu a zpět. Cvičíme po 10–15 opakováních.

Rozpažky: Stojíme vzpřímeně, nohy jsou u sebe. S činkami pomalu zvedáme ruce do stran na úroveň ramen a zpět. Cvičíme po 10–15 opakováních.

Foto: MASTER SPORT s.r.o.

Kliky, stahování gumy a rozpažky pro krásné ruce a záda s MASTERSPORT.czFoto: MASTER SPORT s.r.o.

Příště si se Simonou Krainovou a jogínkou Katkou ukážeme základní jógové pozice na protažení těla. Sledujte MASTERSPORT.cz.

Foto: MASTER SPORT s.r.o.

Jsme MASTERSPORT.cz a sport je pro nás zábava, zábava je sportFoto: MASTER SPORT s.r.o.

Reklama

Načítám