Hlavní obsah

Tipy na víkend: Vezměte děti do akvaparku za korunu, užijte si masopustní rej a oživte Malého prince

Foto: SOPA Images , Gettyimages.com

Foto: SOPA Images , Gettyimages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Víkend před námi a vy stále nevíte, co podniknete? Přečtěte si, co se kde děje a jak můžete zabavit nejen sebe, ale i celou rodinu. Tipy samozřejmě můžete využít také při plánování programu na jarní prázdniny, které před pár dny odstartovaly.

Článek

Tento týden už má spousta dětí jarní prázdniny. Provozovatelé to berou na vědomí a velké i malé návštěvníky lákají nejen na speciální doprovodné programy, ale často také na akční ceny.

V mnoha městech se chystají masopustní slavnosti: masopust končí den před Popeleční středou, tedy v úterý 13. února, a na konec tohoto týdne je proto naplánována většina jarmarků a průvodů v maskách. Nadcházející víkend je také předvalentýnský, a aby lásky nebylo málo, na neděli vychází Světový den manželství. Znáte lepší záminku k naplánování rande?

Mělnický masopust

Víkend se ponese ve znamení masopustu. Nezapomeňte se proto podívat, kdy budou slavnosti u vás, a jestli si chcete udělat výlet, zvažte třeba návštěvu Mělníka. Místní masopust startuje v neděli v 10:00 otevřením trhů.

Na menu budou zabijačkové pochoutky z hostince Dobrý Kanec, barbecue z restaurace Brloh a pivo z místního minipivovaru Němý medvěd. Pro děti bude připraven doprovodný program i kolotoč a s rodiči se mohou zapojit také do tradičního průvodu, který vyráží ve 14:00 z náměstí Míru. Masky jsou vítány, vstup je zdarma, hudba hraje všem.

Foto: muzeum-melnik.cz, Karel Lojka

Po celé republice se budou o víkendu konat masopustní slavnosti Foto: muzeum-melnik.cz, Karel Lojka

Festival Cirkopolis v Praze

V neděli startuje další ročník mezinárodního festivalu nového cirkusu. Cirkopolis nabízí program až do 17. února a odehrávat se bude na několika místech v Praze. Nedělní zahájení proběhne od 19:00 v Paláci Akropolis performativní sérií For As Long As We’re Here, v níž se potká provazochodkyně a žonglér. Cena základní vstupenky je 490 Kč za dospělého. Celý program najdete na stránkách festivalu.

Foto: David Neff, Seznam Zprávy

Fandíte modernímu cirkusu? Nezapomeňte si projít program festivalu CirkopolisFoto: David Neff, Seznam Zprávy

Do pražského akvaparku za korunu

Chcete si během jarních prázdnin s dětmi pořádně zadovádět ve vodě? Můžete vyrazit do Aquapalace Praha Čestlice, kde momentálně nabízejí akci dítě za korunu. Sleva platí na děti do 150 cm a dá se využít při nákupu jedné dospělé vstupenky, ať už půjde o celodenní, nebo tříhodinový vstup. Akce dítě za korunu platí do 17. března a ušetří vám minimálně 849 Kč, což je zdejší obvyklá cena za tříhodinový víkendový vstup pro dítě.

Foto: Aquapalace Praha

Aquapalace Praha láká na akci dítě za jednu korunu Foto: Aquapalace Praha

Valentýnský víkend v Zoo Praha

Jestli se chystáte v sobotu nebo v neděli do Prahy, zastavit se můžete také v pražské zoo. Tento víkend tady pojímají jako (před)valentýnský a nabízejí celou řadu komentovaných krmení a setkání. Dozvíte se, která zvířata žijí v trvalých párech, jak vypadají jejich námluvy nebo kdo se u nich stará o potomstvo. Doporučujeme si předem zjistit časy a místa jednotlivých setkání, ať vám neuteče povídání u vašeho zvířecího oblíbence. Základní vstupné je 330 Kč (300 Kč při koupi online), děti 3–15 let jsou za 250 Kč (200 Kč online).

Foto: Petr Hamerník / Zoo Praha

Pražská zoo si připravila speciální (před)valentýnský program. Na snímku je vzácný druh lemura, který pražská zoo chováFoto: Petr Hamerník / Zoo Praha

Za ledem do brněnského science centra

Také u vás zmizel sníh a po zimě ani památky? I tak se můžete s dětmi dozvědět zajímavosti o ledu. Až do konce března se v brněnském Vida! science centru konají dílničky zaměřené na ledové pokusy. Děti poznají vlastnosti suchého ledu a mohou z něj vytvořit bubliny nebo svícen a s pomocí soli ho také zkusí přeměnit na ledový náhrdelník. Program je vhodný pro děti od 4 let a probíhá v časech od 12:00, 14:00 a 16:00 hod. K základní vstupence (250 Kč za dospělou osobu, rodinné vstupné je výhodnější) se připlácí 50 Kč (v ceně je sada pokusů pro 1–3 osoby).

Foto: vida.cz

Sníh sice není, led ale ano! Minimálně ve science centru Vida!Foto: vida.cz

Malý princ v Ostravě

Hledáte tip na výstavu, která bude bavit celou rodinu? Zajděte si do historické Vily Hanse Ulricha v Ostravě. Koná se tady výstava světově uznávané multimediální umělkyně Elišky Podzimkové. Její fantazijní svět, vytvořený za pomocí fotografií a ilustrace, umí díky aplikaci Artivive ožít a vtáhne vás do slavného příběhu Malého prince, jehož autorem je Antoine de Saint-Exupéry. Vstupné je 100 Kč a výstava probíhá až do 2. června. Další výstava Elišky Podzimkové probíhá ve Zlíně, kde si do poloviny března můžete prohlédnout její interaktivní výstavu Sopka les prales.

Foto: eliskap.com

Interaktivní výstavu Elišky Podzimkové můžete vidět (a zažít) v Ostravě nebo ZlíněFoto: eliskap.com

Načítám