Hlavní obsah

Užijte si masopust v Praze! Vyrazte na zábavné akce provoněné zabijačkou a ozdobené veselými maskami

Foto: dablice.cz

Foto: dablice.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Patříte mezi milovníky zábavy, dobrého jídla, hudby a tance? Pokud ano, vyrazte do víru masopustního reje! Praha vám nabízí hned několik příležitostí a je jen na vás, zda se zapojíte v masce, nebo si jen půjdete užít kouzelné atmosféry.

Článek

Praha se chystá na jednu z nejvíce očekávaných a nejbarevnějších událostí roku – masopust 2024. Tato starobylá akce spojená s průvodem v maskách a dobrým jídlem připomíná počátek nového hospodářského roku, radost a společenskou pohodu. Pokud plánujete připojit se k veselí, zde jsou tipy na skvělé masopustní akce, které se v české metropoli chystají.

Malostranský masopust

  • Datum: 10. února 2024
  • Čas: od 13:00
  • Místo: začátek v Loretánské ulici, hostinec U Černého vola

Barevný masopustní průvod projde malebným prostředím Malé Strany a Hradčan a nebudou chybět ani občerstvovací zastávky v různých podnicích po cestě. Vyvrcholení s veselicí a maskami je plánováno na 16:00. Návštěvníci si mohou vychutnat pravé masopustní speciality a také tradiční svařené víno na zahřátí. Pro silnější nátury nebude chybět ani slivovice.

Masopustní rej v Horních Počernicích

Chcete se bavit? Tak to rozhodně nevynechejte masopustní průvod s muzikou, tancem a občerstvením u Chvalského zámku. Návštěvníci se mohou zúčastnit zábavných soutěží, například o nejlepší masku, a ochutnat domácí masopustní pokrmy. Proč jít zrovna sem? Událost nabízí pěknou příležitost zažít tradiční českou kulturu, tance i hudbu a vyzkoušet zabijačkovou kuchyni v krásném zámeckém prostředí.

Foto: divadlopocernice.cz

Vydejte se na masopustní průvod. Masky nejsou povinnost, zato dobrá nálada anoFoto: divadlopocernice.cz

Masopust na Střížkově

  • Datum: 10. února 2024
  • Čas: od 13:00 do 19:00
  • Místo: park Václavka, Praha 9 - Střížkov

Neváhejte a vydejte se na staročeský masopust s doprovodným programem. Koná se v parku Václavka a návštěvníci si mohou užít různé atrakce, poslechnout si příjemnou hudbu a ochutnat výborné české speciality – chybět nebudou ani jelita a jitrnice. Park nabízí příjemné prostředí pro zábavné rodinné odpoledne plné tradice a kultury.

Žižkovský masopust

Masopust na Žižkově přinese program pro všechny věkové kategorie, včetně tradičního průvodu, který vyrazí z Kostnického náměstí a odehraje se také v Atriu Žižkov nebo v Čajkovského ulici. Návštěvníci se mohou těšit na pověstný žižkovský humor a veselé soutěže pro děti i dospělé. Tento masopust je známý svou energií a pestrou směsicí kultury a zábavy. Chce pobavit každého, kdo přijde, a pokud se zapojíte s maskou v průvodu, čeká vás i drobné pohoštění zdarma.

Foto: zizkovskelisty.cz

Letos proběhne 29. ročník Žižkovského masopustuFoto: zizkovskelisty.cz

Masopust 2024

  • Tučný čtvrtek: 8. února
  • Masopustní neděle: 11. února
  • Masopustní pondělí: 12. února
  • Masopustní úterý: 13. února
  • Popeleční středa: 14. února

Masopust na Klamovce

  • Datum: 11. února 2024
  • Čas: od 12:00 do 18:00
  • Místo: Klub a park Klamovka

Speciální dětský karneval s herní stezkou a tanečním rejem pro děti od tří do deseti let. Pro dospělé je vstupné 80 Kč. Masopustní oslavy zvou na zábavu pro celou rodinu nejen v krásném parku, ale také v místním klubu, kde budou soutěže masek, hry a vše, co nesmí na masopustní akci chybět. Na rozdíl od parku má ovšem klub omezenou kapacitu, tak si rezervujte místo včas na stránkách Klubu Klamovka.

Ďáblický masopust

Průvod masek se vydá od nové radnice v Ďáblicích. Akce zahrnuje doprovodný program a zabijačkové hody. Návštěvníci si mohou vychutnat bohatý kulturní program a zúčastnit se žertovných her a soutěží. Ďáblické masopustní oslavy jsou proslavené pohodovou atmosférou, tak přijďte, jste zváni.

Posledním dnem masopustu je úterý před Popeleční středou, ta letos připadla na 14. února. Hlavními milníky období jsou Tučný čtvrtek, Masopustní neděle a Masopustní úterý. Letošní vyvrcholení masopustu tedy trvalo od čtvrtka 8. do úterý 13. února 2024.

Načítám