Hlavní obsah

Kam vyrazit druhý lednový víkend? Do kina, divadla nebo otužilci na venkovní výstavu

Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vánoční shon je za námi a je na čase vrátit se do zaběhnutých kolejí. Pokud nevyrazíte na hory, pro které je teď ideální počasí, byla by škoda víkend prosedět doma. Kulturní kalendář je nabitý!

Článek

Po vyloženě mrazivém týdnu nás o víkendu čekají teploty, které by měly alespoň lehce povyskočit nad nulu, což značí jediné - dost bylo lenošení v pohodlí domova. Na druhý lednový víkend vám přinášíme několik tipů. Na své si přijdou malí i velcí kulturní nadšenci, celé rodiny, ale i samotáři, kteří si chtějí rozšířit obzory.

Prodaná nevěsta v Plzni

Plzeňské Divadlo J. K. Tyla si na sobotu 13. ledna připravilo nové nastudování jedné z nejslavnějších oper Bedřicha Smetany Prodaná nevěsta. Humorná inscenace nás zavede do vesnického prostředí, a chybět proto nebudou ani lidové kroje. V hlavních rolích se objeví držitelka Ceny Thálie Ivana Veberová nebo Ivana Šaková. Prodaná nevěsta se v tomto divadle hraje pravidelně, proto kdybyste nestihli představení tento víkend, už teď se můžete podívat po termínech na únor. Cena vstupenek začíná na 240 Kč.

Foto: Martina Root / DJKT Plzeň

Vyrazte do Plzně na Prodanou nevěstuFoto: Martina Root / DJKT Plzeň

Ledové sochy na Pustevnách

Každoročně se v nejoblíbenějším beskydském středisku - na Pustevnách - koná výstava ledových a sněhových soch. Na jejich tvorbu se sjíždějí uznávaní sochaři z celé České republiky a návštěvnost je vždycky obrovská. Tuto sobotu výstava ledových soch začíná, a pokud počasí dovolí, potrvá až do 4. února. Každý rok má jiné nosné téma - letos je jím Noemova archa. Děti do 10 let mají na akci vstup zdarma, starší děti a dospělí si zaplatí 100 Kč.

Foto: J. Baran Photographer/Pustevny.cz

Tahle ledová socha se jmenuje VesmírFoto: J. Baran Photographer/Pustevny.cz

Činoherák v Praze

Pražský Činoherní klub představí novou divadelní hru Nejbližší - černou komedii vyprávějící o nástrahách dnešního seznamování. „Ve hře spatřujeme krásné poselství toho, že se svět nehroutí, protože je vám třicet a jste stále single. Pro každého člověka je jen život naplánovaný trochu jinak,“ přibližuje režisérka Tereza Říhová. Inscenace Nejbližší má dnes premiéru a další termín představení je v neděli 14. ledna. Pak už dle programu.

Foto: Pavel Nesvadba/cinoherniklub.cz

Pražský Činoherní klub patří od šedesátých let k našim nejlepším scénámFoto: Pavel Nesvadba/cinoherniklub.cz

Festival IQ Play ve Zlíně

Sál Kolektivního domu ve Zlíně se do 6. února proměnil v hernu chytrých her a hraček. Vyzkoušet si na místě můžete nejen deskové hry, ale i zajímavé hlavolamy (nechybí ani ježek v kleci nebo Rubikova kostka). I když je festival IQ Play určený primárně pro děti, na své si přijdou i rodiče. Rodinné vstupné je za 300 Kč, což je za minimálně tříhodinový zábavný program víc než přívětivé.

Foto: festivaliqplay.eu

Při návštěvě festivalu IQ Play v sobě probudíte dětskou dušiFoto: festivaliqplay.eu

Pozvánka do kina

Představujete si ideální víkend v obležení popcornu, vychlazeného pití a sledováním dobrého filmu na velkém plátně? Pro pobavení zajděte na novou českou komedii s Jakubem PrachařemVojtěchem Kotkem Jedeme na teambuilding nebo na skvělou komedii s Nicolasem Cagem To se mi snad zdá. Zatímco tuzemský film sleduje, jak se i skupina různorodých lidí může stát sehranou partou, ve fantasy To se mi snad zdá si vysokoškolský profesor vyzkouší, jaké nástrahy může mít sláva.

Foto: Profimedia.cz

Když bude hnusně, jděte do kina na Kotka nebo CageFoto: Profimedia.cz

Načítám