Hlavní obsah

Tipy na víkend: Vyrazte na parádní lyžovačku v Olomouci, do muzea hraček v Roztokách nebo do pivovaru v Plzni

Foto: Ground Picture, Shutterstock.com

Foto: Ground Picture, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zapomeňte na všední starosti a pročistěte si hlavu na čerstvém vzduchu nebo návštěvou akce, která vám rozšíří obzory. Navštivte kulturní událost a vyberte si takovou, aby sedla vašemu vkusu.

Článek

Představa dokonale stráveného víkendu je pro každého jiná. Někdo touží po klidném dni u televize, jiný chce vyrazit do kina a akční jedinci (nebo celé rodiny) prahnou po pořádném zážitku. Máme pro vás tipy na výlety, aktivity i kulturu pro všechny věkové kategorie.

Lyžovačka v Olomouckém kraji

Sezona Ski areálu Kouty je v plném proudu a na tento víkend si pro své návštěvníky naplánoval i večerní lyžování. To probíhá 19. a 20. ledna od šesti do devíti do večera na sjezdovce ke Snowparku. Pokud nepatříte mezi milovníky sjezdového lyžování, ale dáváte přednost běžkování, i pro vás máme tip. U horní stanice lanovky je výchozí bod pro krásné upravované běžecké trasy Stadion a Mravenečník. Panují ideální sněhové podmínky, tak toho využijte!

Foto: kouty.cz

Ve Ski areálu Kouty si na své přijdou lyžaři a běžkaři všech úrovníFoto: kouty.cz

Interaktivní výstava v Roztokách u Prahy

Středočeské muzeum v Roztokách u Prahy otevřelo na půdě zámku novou interaktivní výstavu, která nadchne dětské i dospělé návštěvníky. Jejím hlavním úkolem je pobavit a na to není lepší způsob než si hrát. Do posledního detailu promyšlené mechanické hračky z autorské dílny Báry a Jana Sládkových evokují prostředí starých poutí a dýchne na vás nostalgie. Na půdě roztockého zámku si můžete hrát až do 28. dubna 2024 (od středy do neděle od 10 do 18 hodin). Kapacita je však omezená, proto je lepší koupit si lístky dopředu. Vstupné je 70 Kč za dítě a 50 Kč za dospělého.

Foto: Středočeské muzeum v Roztokách u Prahy

Poutě v dřívější době měly úplně jiný nádech. Posuďte samiFoto: Středočeské muzeum v Roztokách u Prahy

Pivovar v Plzni

Patříte mezi milovníky sladového moku - piva? Pak by vám neměla uniknout dvouhodinová komentovaná prohlídka pivovaru Gambrinus, která se v plzeňském pivovaru koná každou sobotu. Dozvíte se zajímavosti z historie i současnosti tohoto pivovaru i všechno o výrobním procesu. Aby toho nebylo málo, výčepní vám ukáže, jak pivo správně čepovat, a chybět nebude ani ochutnávka. Vstupné je 250 Kč za osobu.

Foto: prazdrojvisit.cz

Prohlídka bude zajímavá pro milovníky piva i abstinentyFoto: prazdrojvisit.cz

Festival íránských filmů v Praze

Jedenáctý ročník filmového festivalu ÍRÁN:CI probíhá do 21. ledna v pražských kinech Světozor a Bio Oko. Ke zhlédnutí jsou celovečerní, krátké i dokumentární filmy z této země. „Letošní ročník bude posledním, který se zaměří čistě na íránskou kinematografii, v roce 2025 se rozšíříme do dalších zemí. Příští rok změní festival název a expanduje do většího regionu,“ potvrzuje spoluzakladatel a umělecký ředitel festivalu Kaveh Daneshmand.

Foto: Archiv festival ÍRÁN

Festival íránských filmů v nynější podobě uvidíte letos naposledyFoto: Archiv festival ÍRÁN

Hudební show v Havířově a Brně

Hudebník a skladatel Michal Dvořák vyrazil se svou hudební show VIVALDIANNO Shining Venice na turné po České republice. Jedná se o nevídanou podívanou, kde se snoubí videa, tanec, světelná show a lasery, to vše v příběhu o legendárním skladateli Antoniu Vivaldim. Podívaná, která zaujme i děti, zavítá 22. ledna do Kulturního domu L. Janáčka v Havířově a o týden později do Janáčkova divadla v Brně. Vstupenky jsou k dostání od 1 190 Kč.

Foto: vivaldianno.cz

Laserová show nadchne dospělé i dětiFoto: vivaldianno.cz

Chcete si užít víkend v pohodlí domova? Vsaďte na naše tipy na Netflixu

Načítám