Hlavní obsah

Seriály, o kterých se nejvíc mluví: Mrazivá detektivka, romantický příběh i sci-fi

Foto: Prostock-studio, Shutterstock.com

Foto: Prostock-studio, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nevíte, na co koukat, když večer konečně dosednete na gauč? Někdy je těžké si z té záplavy seriálů a filmů vybrat. Sázkou na jistotu jsou hitovky, u nichž se rozhodně nudit nebudete. Které to jsou?

Článek

Už jsi viděla další díl? U které jsi série? Pokud začínají vaše hovory s kamarádkami nebo kolegy v práci právě takhle, je to jasné. Našli jste seriál, který je právě in a všechny zajímá, jak to bude dál. Dobře natočený příběh vás chytí a už nepustí. Inspirujte se našimi tipy, tyhle vás zaručeně nezklamou.

Stalo se v Montaně

Stream Disney+ mají mnozí spojený především s filmy a seriály pro náctileté, ale i pro velké holky se tu najdou skutečné lahůdky. Jednou je nedávno přidaný napínavý seriál Stalo se v Montaně (Big Sky). Mrazivý příběh odehrávající se v kulisách nádherné divoké přírody je napínavou podívanou od první minuty. Hned v úvodu se seznámíte s dvojicí soukromých vyšetřovatelů a bývalou policistkou, kteří řeší nejen svůj partnerský trojúhelník, ale hlavně únos dvou dívek. Brzy vyjde najevo, že v poslední době se tu ztrácejí ženy jak na běžícím páse, a tak je nejvyšší čas přijít záhadě na kloub.

Pokud jste se kdysi tak krásně báli u Hitchcockova filmu Psycho, tenhle seriál se vám bude rozhodně líbit. 16 dílů první série zhltnete jak nic a určitě se pustíte i do dalších dvou. Mimochodem, jedna z hlavních postav, herečka Katheryn Winnick, vám možná bude povědomá… Ano, je to Lagertha ze seriálu Vikingové. Věděli jste, že se i v soukromí věnuje bojovým sportům?

Foto: Profimedia.cz

Stalo se v Montaně: Dvojice vyšetřovatelek se musí poprat s mnoha nebezpečími. Foto: Profimedia.cz

Cesta svatojánských mušek

Prvních deset dílů této romantické story se objevilo na Netflixu před dvěma lety a seriál se stal okamžitě hitem. O to víc jsme se nemohli dočkat druhé série, ale jak vše s nerozlučnými kamarádkami Tully (Katherine Heigl) a Kate (Sarah Chalke) dopadlo, jsme se dozvěděli teprve nedávno. A bez tuny proslzených kapesníků se to neobešlo. Příběh o celoživotním přátelství je natočený podle stejnojmenného románu a je to na něm znát.

Vyprávění se odvíjí podobně jako v knize, používá časté retrospektivy, až je člověk chvílemi zmatený, v kterém časovém úseku životního příběhu se právě nachází. Ale v zásadě jde o velmi příjemnou oddechovku, ve které si každý najde to své. Láskyplný příběh, přesvědčení, že mít dobrou kamarádku je často důležitější než nejistý vztah s chlapem, nebo potvrzení, že když opravdu chceme, dokážeme si jít za svým bez ohledu na okolí. A vsadíme se, že po dokoukání posledního dílu své nejlepší kamarádce napíšete, jak jste ráda, že ji máte.

Foto: Profimedia.cz

Cesta svatojánských mušek: Připravte si kapesníky, tady půjde o hodně.Foto: Profimedia.cz

Zpátky do práce

Když se řekne komediální seriál, většinou si nepředstavíme téma pracujících matek, ale kanadský seriál Workin' Moms, u nás uváděný na Netflixu pod názvem Zpátky do práce, staví úplně všechno na hlavu. Jeho obrovským plusem je nadhled a chuť podívat se na svět pracujících matek optikou 21. století, bez omezujících tabu a se slušnou dávkou humoru. Pravda, leckdy docela černého, ale takový život přece je. A když máte s malým kojencem v náručí stíhat rodinu i kariéru, moc se bez něj neobejdete. I sem tam bez ostřejšího slova…

Navíc se ujistíte, že rozhodně nejsme všechny krásné, dokonalé a bez chyb a každodenní porci trablů a nejrůznějších životních překážek dostáváme nadělenou úplně všechny. Což je docela úlevný pocit. První díly pocházejí už z roku 2017, ale nedávno se seriál uzavřel poslední, sedmou sérií a je to docela škoda, bude chybět. Krátké, sotva půlhodinové epizody ze života několika kamarádek jsou přesně tím, co večer potřebujete na uvolněnou před spaním.

Foto: Profimedia.cz

Zpátky do práce: kanadský sitcom je přesně tou oddechovkou, kterou potřebujete před spaním.Foto: Profimedia.cz

Manifest

Pokud jste kdysi hltali populární seriál Ztracení (Lost), je Manifest seriál přesně pro vás. Vyniká podobnou dávkou napětí i mystery fikce, jen jsme se z tajuplného ostrova v tropech přesunuli do centra New Yorku. Odlety z dovolené mohou probíhat různě, ale když je rodina nucená se rozdělit a její druhá půlka nedoletí podle plánu, je prostor pro zápletku na světě. A co teprve, když se náhle objeví po pěti a půl letech a pasažéři vůbec netuší, že se ztratili? Co se s tajemným letem 828 stalo? Jak se cestující včetně posádky vyrovnají s vědomím, že všichni jejich blízcí a děti celou dobu žili s pocitem, že jsou mrtví? Turbulentní vír událostí se dává do pohybu. Každý dílek do skládačky ale přináší další nerozluštěné záhady. Ztracení cestující začínají mít záhadná „volání“, která je vedou dál a dál do spleti tajuplných událostí. První díly se na Netflixu objevily už v roce 2018, ale celý příběh se uzavřel až nedávno vydanou druhou polovinou poslední série. Takže si ho můžete pustit hezky celý a užít si příběh naráz. A že je na co koukat.

Bílý lotos

Dvě puberťačky na zabití, manželé unavení jeden z druhého, smutná opuštěná stárnoucí žena, zamilovaný pár na líbánkách a další skvěle vykreslené postavy přijíždějí na svou vysněnou dovolenou… Podobnost amerického dramaticko-satiristického seriálu Bílý lotos s českým filmem Účastníci zájezdu je čistě náhodná, ale zápletka ho vzdáleně připomíná. Jen místo v Chorvatsku jsme se ocitli na Havaji. Předností Bílého lotosu je vytříbený humor, napínavá zápletka i skvěle napsané dialogy dokonale vykreslující zdánlivě ospalou atmosféru luxusního hotelového resortu vedeného excentrickým ředitelem, který skrývá nejedno tajemství. První šestidílná série, ověnčená Zlatými glóby, měla v roce 2021 na HBO u diváků takový úspěch, že se okamžitě začala natáčet další, tentokrát na Sicílii. A je možná ještě lepší než ta první. A tak nikoho nepřekvapí, že už se natáčí další, tentokrát v Thajsku.

Související témata:
Disney+
Manifest

Načítám