Hlavní obsah

Tipy na víkend: Ochutnejte burčák, zacvičte si zdarma nebo zajděte na koncert pod širým nebem

Foto: maxbelchenko, Shutterstock.com

Foto: maxbelchenko, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu oficiálně startuje podzim, ale to neznamená, že se musíte pomalu připravit na zimní spánek. Zkuste být aktivní a vyrazte si zadarmo zacvičit nebo na sklenku burčáku. A jestli si přece jen chcete o víkendu zalenošit, máme tip na zajímavou knižní novinku.

Článek

Nepropadejte podzimní únavě a chmurám. O víkendu je mnoho úžasných akcí, které vám pomohou nastartovat dobrou náladu. S létem se můžete rozloučit ve velkolepém stylu na koncertě nebo s úsměvem na tváři, který vyvolá sklenka něčeho dobrého, kvalitní kniha či komiks.

Koncert Rádia Blaník

Máte náladu na českou hudbu, kterou dobře znáte? Pak nepropásněte koncert Rádia Blaník v sobotu 23. září v Ostravě – Dolních Vítkovicích. Poslechnout si budete moct kapely Kabát, Buty či Wanastowi Vjecy a koncert tady bude mít i Janek Ledecký nebo Aneta Langerová. Lístky na tuto lákavou hudební událost si můžete zakoupit online a budou k dostání i na místě.

Posviťte si na ilustrace

Milovníci kresleného umění, tedy ilustrace a komiksů, si přijdou na své, protože desátý ročník festivalu Lustr se ponese ve slavnostním stylu. Nabídne velký počet výstav, workshopů, čtení a mnoho dalšího. Nebude chybět ani možnost odkupu uměleckých děl a také se představí mladé talenty z českých řad.

Ilustrátoři, komiksoví tvůrci i kurátoři z Hongkongu, Španělska, Slovinska, Belgie, Německa, Tchaj-wanu, Francie, Řecka a Maďarska se potkají v pražské holešovické tržnici od 21. do 26. září.

Foto: Archiv festivalu LUSTR

Výtvarník Patrik Antczak při tvorběFoto: Archiv festivalu LUSTR

Do fitka? Vstup volný

Pohyb je zdravý, o tom nikdo nepochybuje. Občas je ale těžké s ním začít. Chodíte okolo posilovny a nevíte, co je za dveřmi, a jen tak tam přijít to okouknout je vám trapné? Teď můžete! V rámci evropské kampaně #BEACTIVEDAY se otevřou dveře mnoha fitcenter po celé republice.

Pro zájemce jsou nachystány ukázky pohybových a jiných aktivit a hlavně – vše je zdarma. Podívejte se na mapu zapojených sportovišť a vyberte si, kam vyrazíte na obhlídku.

Foto: 4 PM production, Shutterstock.com

Dny otevřených dveří probíhají ve zúčastněných fitcentrech do 23. do 30. září Foto: 4 PM production, Shutterstock.com

Vinobraní na Grébovce

Příjemná atmosféra a nádherné prostředí. Ať už zvolíte páteční vinobraní na pražském náměstí Míru, nebo sobotní v Havlíčkových sadech, neprohloupíte. Nejlépe však uděláte, když vinobraní na Grébovce navštívíte oba dny. Čeká vás nejen víno, ale také kulturní program i zábava pro děti.

Můžete si dopřát tradiční české speciality, zahraniční chuťovky, letošní burčák nebo si zakoupit vína od vybraných českých i zahraničních vinařů.

Zločin v ženském podání

Ženy jsou často považovány za něžné pohlaví, ale co když se vrhnou na zločineckou dráhu? Pak dokážou být stejně kruté jako muži. Anebo je mstivost občas dokonce posune ještě o kus dál, než je obvyklé u „běžných mužských“ vražd.

Zajímá vás, jak vypadá osobní i pracovní život policistky, soudní psycholožky nebo ředitelky věznice? Odpovědi najdete v unikátní knize Ženy zločinu, která pochází z pera Lucie Bechynkové, spoluautorky oblíbeného podcastu Opravdové zločiny.

Foto: Archiv firem

Ženy zločinu, Lucie Bechynková, vydalo nakladatelství CPress, 359 KčFoto: Archiv firem

Český týden s mušlemi

V pondělí 25. září startuje pátý ročník gastronomického festivalu Czech Mussel Week, jež nabízí mušle v různých úpravách. Stačí si vybrat jeden (nebo víc) z podniků, které se letošního mušlového týdne účastní, udělat si rezervaci, stáhnout si poukaz na 1 + 1 a vyrazit. Díky tomu si můžete dopřát čerstvou mořskou pochoutku za vynikající cenu v jedné z 200 úžasných restaurací po celé České republice.

Foto: Shutterstock.com

Využijte jedinečnou příležitost ochutnat mušle. Možná se stanete dalším milovníkem této u nás celkem neobvyklé surovinyFoto: Shutterstock.com

Vybrali jste si na víkend vinobraní? Přečtěte si, co je dobré vědět o burčáku.

Načítám