Hlavní obsah

Tipy na víkend: Ochutnejte nejlepší zmrzlinu, zajděte na jarmark nebo si užijte koncerty pod širým nebem

Foto: Ivanko80, Shutterstock.com

Foto: Ivanko80, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nemáte ještě plány na poslední červnový víkend? Možná si je uděláte, až si projdete naše zajímavé tipy. Zláká vás velký zmrzlinový festival, tradiční jarmark v Krkonoších nebo úžasné festivaly na Moravě? Někde je vstup zdarma a užijí si i děti. Ale třeba zvolíte klidnou chvíli nad novou knihou české bestselleristky…

Článek

Sláva, konečně je tady pátek! Pracovní týden pro většinu lidí končí a je před nimi víkend. Pokud volné dny čekají i vás a zatím rozvažujete, kam se vypravíte a co budete dělat, podívejte se, co se kde chystá. Inspirují vás naše tipy?

Zmrzlinový festival pro celou rodinu

V sobotu i neděli se budete moct zchladit nejlepší zmrzlinou od tuzemských i zahraničních výrobců. Na pražském Výstavišti se koná Ice Cream Festival, který nabízí nejrůznější typy zmrzlin od smetanových přes jogurtové, točené, sorbety, veganské nebo rolované. Osmý ročník bude obohacen o doprovodný program a na své si přijdou i děti: Kromě degustování zmrzliny mohou vyrazit na skákací hrad, nechat si pomalovat obličej, pohrát si v písku nebo vařit v dřevěné kuchyňce. Zmrzlinový festival bude otevřen v obou dnech od 10:00 do 20:00. Základní vstupné pro dospělého je 160 Kč na den, děti do pěti let mají vstup zdarma.

Foto: Prague Ice Cream Festival

O víkendu si můžete zajít na zmrzlinový festival na holešovické VýstavištěFoto: Prague Ice Cream Festival

Koncerty na hotelovém nádvoří

Historický hotel The Mozart Prague byl vždy místem, kde se prolínalo umění a hudba. Na čtyři sta let starém nádvoří budou po celé léto probíhat zajímavé koncerty – zazní tu nejen klasická hudba, ale také jazz i swing. Dojem z hudby v krásných historických kulisách ještě umocní díla streetartového umělce Davida Strauzze, který se postaral o fresku na nádvoří a do konce léta tu má také výstavu. Otevírací koncert se koná právě teď v sobotu od 18:30 a vystoupí na něm hudebníci Pražské komorní filharmonie. Vstupenky se dají pořídit na goout.net za 590 Kč a v ceně je i sklenka prosecca.

Foto: The Mozart Prague

Nádvoří hotelu The Mozart Prague je nejen krásné, ale je tady i unikátní akustika Foto: The Mozart Prague

Festival dětské knihy v Mikulově

Druhý ročník festivalu dětské knihy Knihopásek se koná dnes a také po celou sobotu v zámecké zahradě v Mikulově. Jeho hlavním poselstvím je, že se příběhy dají vyprávět různými způsoby, ať už je to čtení, divadlo, film, tvůrčí aktivity, nebo kamishibai, což je japonské papírové divadlo. Z programu si proto vyberou děti různého věku a s nimi i rodiče. Vstup na akci je zdarma a podrobný program najdete na stránkách akce.

Foto: Evgeny Atamanenko, Shutterstock.com

S dětmi můžete v Mikulově zajít na festival KnihopásekFoto: Evgeny Atamanenko, Shutterstock.com

Celé město žije hudbou

Bohatý kulturní program od pátku do neděle přinese festival Zlín žije, který má veškerý program zdarma. Vystoupí na něm kapela Buty, Mňága a Žďorp, Majk Spirit nebo zlínská rodačka Dasha. Festival se rozptýlí na čtyři různé scény (u zámku, v parku Komenského, na náměstí Míru a Pod Lipami) a kromě hudebních vystoupení tu budou také světelné instalace a doprovodné programy pro celou rodinu. Podrobný program najdete na stránkách města.

Foto: Josef Bosák / Mňága a Žďorp

Na festivalu Zlín žije vystoupí i kapela Mňága a ŽďorpFoto: Josef Bosák / Mňága a Žďorp

Maloúpský jarmark

Malá Úpa je známá krkonošská vesnička, kde se už pošestnácté koná tradiční Maloúpský jarmark. Navštívit ho můžete v sobotu od 10:00 do 18:00 a vstup je zdarma. V okolí kostela sv. Petra a Pavla se rozprostřou stánky a budou nabízet jarmareční zboží, krkonošské výrobky a těšit se můžete i na předvádění tradičních řemesel. Celé rodiny se mohou zúčastnit dřevorubeckých klání, podívat se pod ruce řezbářům nebo si něco vyrobit v tvůrčí dílničce. Akci bude doprovázet hudba a na 15:00 je plánován varhanní koncert.

Foto: Botond Horvath, Shutterstock.com

Jako za starých časů! V Malé Úpě se bude konat tradiční jarmark a můžete se tu podívat na zajímavé ukázky tradičních řemeselFoto: Botond Horvath, Shutterstock.com

Nový román Radky Třeštíkové

Ať už máte na její osobu jakýkoli názor, jedno se jí musí nechat. Autorka bestsellerů Radka Třeštíková umí zaujmout a i o své nové, v pořadí už osmé, knize říká, že ji budete milovat, nebo nenávidět. Pokud máte tvorbu této spisovatelky rádi, můžete víkend strávit četbou jejího nového románu Kde jsi, když nejsi, který se točí kolem rozchodu a toho, jak bolestivě někdy mohou velké lásky končit. Knížka stojí 379 Kč.

Foto: Albatros

Nechce se vám nikam jezdit? Přečtěte si nový román Radky Třeštíkové. Čtení je skvělá aktivita, která snižuje stres a zlepšuje paměťFoto: Albatros

Načítám