Hlavní obsah

Kam o víkendu? Do Prahy za digitálními příšerami, na běžky do Jizerek nebo si dejte nový seriál

Foto: jnlm.cz

Foto: jnlm.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Také vám připadá, že Vánoce skončily teprve před chvílí? Světe, div se, máme tady konec ledna a jeho poslední víkend. Využijte pěkného počasí a vyrazte za kulturními a sportovními zážitky.

Článek

Ať už patříte mezi zastánce novinek v televizi, divadle, nebo lačníte po nových sportovních akcích a výkonech, tento víkend si zaručeně vyberete. Po celé České republice se konají akce, výstavy a představení a nic z toho by nemělo uniknout vaší pozornosti. Kdybyste ale přece jen měli chuť spíš lenošit, ani to není problém.

Výstava Adolfa Lachmana v Praze

Až do 24. března máte možnost v Galerii Villa Pellé navštívit výstavu malíře a kreslíře digitálních obrazů a počítačových her Adolfa Lachmana nazvanou Lachland – svět postapokalyptického romantika. „Lachland je svět, kde nepoznáváme čas, protože v něm ještě nežijeme, ale asi bychom se na něj měli připravit. Země, kde místo pastýřů na loukách parkují paroboti,“ popisuje kurátorka Martina Vítková. K výstavě je připraven i bohatý doprovodný program pro malé i velké návštěvníky. Na ten se ale lístky prodávají zvlášť, proto nezapomeňte sledovat stránky výstavy.

Foto: Archiv Adolfa Lachmana

Výstava vás zavede do světa fantazie, okouzlí malé i velkéFoto: Archiv Adolfa Lachmana

Expozice MegaBrouci v Brně

Máte poslední možnost navštívit výstavu MegaBrouci – Fascinující svět hmyzu na brněnském výstavišti, potrvá totiž jen do 31. ledna. Uvidíte zde víc než dvacet zvětšených exponátů, jejichž velikost dosahuje až pěti metrů a váží kolem jedné tuny. Že se jedná o opravdu propracovanou expozici, dokazuje, že na ní tvůrci pracovali neuvěřitelných deset let! Pro děti je připravený i doprovodný program na jiných místech výstaviště. Lístky doporučujeme koupit s předstihem, základní vstupenka stojí 350 Kč a dětská 300 Kč.

Foto: megabrouci.cz

Propracované exponáty nadchnou malé i velké návštěvníkyFoto: megabrouci.cz

Mozartova opera v Plzni

Navštivte plzeňské Divadlo J. K. Tyla a nechte se unést operou Wolfganga Amadea Mozarta La clemenza di Tito, kterou složil u příležitosti korunovace Leopolda II. za českého krále. Nové zpracování má v Plzni premiéru tuto sobotu, 27. ledna, ale pokud se vám termín nehodí, jsou v prodeji vstupenky na představení až do konce dubna. Stojí kolem 300 Kč.

Foto: djkt.eu

Hlavní roli císaře Tita ztvární operní pěvec Marek ŽihlaFoto: djkt.eu

Běžkařský závod v Jizerských horách

V sobotu proběhne v Jizerských horách Bedřichovský Night Light Marathon. Zapojit se mohou velcí i malí sportovci. V 16:00 startují ti nejmenší. Budou rozřazeni do pěti kategorií podle věku a před 19:00 se rozjede závod dospělých. Pořadatelé mysleli na nadšence jakékoli výkonnostní úrovně. K dispozici jsou tak závody na 10, 17,5 nebo 30 kilometrů. Zažijte neopakovatelnou atmosféru závodu vedoucího místy, kde se prohání tisícovky běžců na lyžích při slavné Jizerské 50. Registrace na místě stojí pro děti 150 Kč a pro dospělé se stupňuje podle délky trasy od 650 Kč.

Foto: jnlm.cz

Prohlédněte si zasněžené vršky za svitu lamp a ohňů. Bude to nevídaný zážitekFoto: jnlm.cz

Nová minisérie na Voyo

Od pátku je možné na Voyo zhlédnout novou šestidílnou kriminální sérii Metoda Markovič: Hojer. Hvězdami nabitý seriál líčí proces dopadení a usvědčení jednoho z nejděsivějších sériových vrahů normalizačního Československa Ladislava Hojera kriminalistou Jiřím Markovičem. Že se nebude jednat o jednu z mnoha dalších kriminálek, dokazuje skutečnost, že jako první tuzemská série byla Metoda Markovič: Hojer oceněna loni na podzim cenou na mezinárodním festivalu Serial Killer, který se konal v Brně. V hlavních rolích: Petr Lněnička, Petr Uhlík, Václav Neužil nebo Adam Mišík.

Foto: Voyo

Hlavní hrdinové nové série ztvárnění Adamem Mišíkem, Václavem Neužilem a Petrem Lněničkou (zleva)Foto: Voyo

Související témata:
Běžky v Česku
Divadlo J.K. Tyla v Plzni

Načítám