Hlavní obsah

Nové série seriálových hitů pro rok 2024. Budeme se smát, bát i plakat

Foto: My Ocean Production, Shutterstock.com

Foto: My Ocean Production, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před pár dny jste rozbalili dárky pod stromečkem, ale tím nadílka rozhodně nekončí. Minimálně ta televizní. Seriáloví tvůrci a televizní platformy si pro své diváky totiž nachystali také řadu dárků. A většinu z nich si „rozbalíte“ v průběhu příštího roku. Které by neměly uniknout vaší pozornosti?

Článek

Znáte to všichni. Zamilujete si nějaký seriál a najednou bum, konec, další série v nedohlednu nebo v tom horším případě ani není jisté, že nějaká vůbec bude. Fanoušky následujících titulů ale potěšíme, tady je další pokračování v podstatě na spadnutí.

Bílý lotos na HBO Max

První dvě série tohoto seriálu se dočkaly obrovského úspěchu a řady cen včetně Zlatého glóbu za nejlepší minisérii či TV film a dalšího pro Jennifer Coolidge jako nejlepší herečku ve vedlejší roli v minisérii nebo TV filmu.

Satirická kritika snobismu, zhýčkanosti a pokrytectví moderní doby jednoduše sbírala samé kladné body. První série se odehrávala na Havaji a hlavním tématem byly peníze a nesmyslná honba za nimi. Druhá zavedla diváky na Sicílii a šlo zde především o sex. Třetí se bude odehrávat v Thajsku a ústředním námětem by měla tentokrát být smrt, východní spiritualita a náboženství. Objevit by se měla koncem roku 2024 nebo začátkem toho následujícího (podle toho, jak moc natáčení ovlivnila stávka v Hollywoodu).

A kdo si ve třetí sérii zahraje? Je jasné, že se objeví řada zcela nových tváří. Otazník visí nad jednou z největších hvězd Jennifer Coolidge, která ve druhé sérii zemřela. Nechala se totiž slyšet, že by se ve třetí řadě mohla vrátit třeba jako racek, který vyklove svému lakotnému manželovi oči. A vzhledem k tomu, že tvůrce seriálu Mike White tvrdí, že třetí řada bude delší a šílenější, nic není nemožné…

Wednesday na Netflixu

Poněkud děsivé dobrodružství inteligentní, ale také temné, sarkastické a bezcitné Wednesday Addamsové si získalo hodně příznivců. Ač to měl být seriál pro děti a dospívající, propadli mu i mnozí rodiče. A třeba taneční scéna se stala doslova virální a napodobují ji lidé po celém světě.

Už před časem přišli tvůrci s informací, že druhá série bude. Původně jsme se jí měli dočkat už letos, ale i v tomto případě natáčení pozastavila stávka v Hollywoodu. Dobrá zpráva ale je, že se opět ocitneme v podivínské a poněkud strašidelné škole Nevermore, a těšit se můžeme i na herecké obsazení z první série v čele s Jenny Ortegou jako Wednesday. Údajně se objeví i zcela nová hlavní postava.

Medvěd na Disney+

První série Medvěda z roku 2022 byla obrovským překvapením. Že by příběh mladého šéfkuchaře, co se vrátí domů, aby vedl rodinnou prodejnu sendvičů, nadchl tolik diváků, se nečekalo. Jenže do téhle dramedy se nakonec zamilovali nejen diváci, ale i kritici. Medvěd získal řadu ocenění včetně Zlatého glóbu pro Jeremyho Allena Whitea za nejlepšího herce v seriálu - komedie/muzikál.

Druhá série z letošního roku opět sklidila ovace a všichni automaticky čekali, že trojka je prostě jistota. Jenže tvůrce seriálu Christopher Storer se režijně upsal jinde a vypadalo to, že další Medvěd nebude. Nakonec si na něj ale čas našel a třetí série Medvěda se na Disney+ chystá nejspíš na červen příštího roku.

Bridgertonovi na Netflixu

Představte si Londýn na počátku 19. století, věhlasné bály v nablýskaných sálech, nádherné róby přítomných dam, jimž se jejich matinky snaží právě na plesech sehnat vhodné ženichy, k tomu přimíchejte klepy a drby (jež jsou ale krutě pravdivé) v bulvárním plátku tajemné lady Whistledown, milostné pletky, špetku (no spíš dvě špetky) erotiky a máte netflixový hit Bridgertonovi.

Odvysílány byly již dvě řady a třetí je v dohledu. Aby to bylo napínavější, stane se tak hned nadvakrát. První polovina třetí sezony bude k vidění od 16. května 2024 a ta druhá o necelý měsíc později, konkrétně 13. června 2024.

Třetí série se zaměří na Penelope, která se rozhodne udělat přítrž své neopětované lásce ke Colinovi a do nové plesové sezony vstoupí s jasným cílem – najít si manžela. A ano, hádáte správně, Colinovi dojde, že mu představa Penelope s někým jiným není vůbec příjemná…

Stranger Things na Netflixu

Strašidelný, tajuplný a napínavý seriál Stranger Things je fenomén. Do příběhů lidí žijících ve fiktivním městečku Hawkins, které obklopují nadpřirozené jevy, se zamilovaly miliony diváků. Zatím Netflix odvysílal čtyři řady, přičemž ta čtvrtá zaznamenala během prvních 28 dní 1,3 miliardy hodin zhlédnutí.

Zda ji pátá série překoná, snad brzy uvidíme. Premiéra byla původně plánovaná na polovinu roku 2024, ale opět kvůli hollywoodské stávce to bude spíš až na konci roku, možná na začátku roku 2025. Ale tady lze určitě říct, že čekání se vyplatí.

Spin-off Teorie velkého třesku na HBO Max

Představovat kultovní sitcom Teorie velkého třesku o partě potrhlých vědců v čele se Sheldonem Cooperem (v podání Jima Parsonse) asi není třeba. Nejspíš vám neunikl ani jeho spin-off s názvem Malý Sheldon, který se zaměřuje na dětství a dospívání Sheldona Coopera.

Tvůrce obou seriálů Chuck Lorre ale nedávno oznámil, že pracuje na dalším spin-offu (dílo, které bylo odvozeno od již existujícího díla a je zaměřeno na jeho určitý aspekt, pozn. red.). Vše je zatím zahaleno tajemstvím, není jasné, kdy nový sitcom spatří světlo světa, ani kdo bude jeho hlavním hrdinou. Šušká se ale, že tak, jako jsme se v Malém Sheldonovi podívali na dětství Sheldona Coopera, v novém spin-offu bychom mohli podobně sledovat osudy mladšího já některého z dalších hrdinů Teorie velkého třesku. Zda to bude Sheldonův nejlepší kamarád Leonard Hofstadter, Sheldonova manželka Amy Farrah Fowlerová, nebo jediný inženýr mezi vědci Howard Wolowitz, se budeme muset nechat překvapit.

Načítám