Hlavní obsah

Tipy na víkend: Vykoupejte se v unikátním Kamencovém jezeře, zajděte na Letní Letnou nebo do kina

Foto: Jiri Igaz, Shutterstock.com

Foto: Jiri Igaz, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Co s (ještě nenačatým) víkendem? Pokud zatím nemáte žádný program, projděte si naši pravidelnou dávku tipů. Teploty mají přesahovat tropickou třicítku, pozveme vás proto na přírodní koupaliště ale i místa, jako jsou kina či galerie, kde se schováte před sluníčkem.

Článek

Prohlédněte si program startující Letní Letné, vyrazte na interaktivní výstavu Elišky Podzimkové nebo si udělejte výlet na Dolní Moravu, kde si můžete dát večerní procházku na nejdelším visutém mostě na světě. Tohle jsou místa a akce, které nás zaujaly.

Odstartovala Letní Letná

Včerejším dnem byl zahájen 20. ročník festivalu Letní Letná (rozhovor s jeho zakladatelem). V pražských Letenských sadech se bude konat až do 3. 9. a slibuje to nejlepší z tuzemského i zahraničního cirkusu, divadla a hudby. Program včetně vstupenek na jednotlivá vystoupení najdete na oficiálních stránkách akce a těšit se můžete i na bezplatný doprovodný program, který zabaví (nejen) děti. Ty si můžete nechat také během jednotlivých představení pohlídat. V areálu je několik odpočinkových zón a samozřejmě také stánků s občerstvením a barů.

Foto: letniletna.cz

Letní Letná nabízí bohatý program, na který se můžete přijít podívat až do 3. záříFoto: letniletna.cz

Ženský fotbal v Kasárnách Karlín

Že je fotbal jen pro muže? Ale jděte. Pokud tomuto sportu fandíte, stavte se na nedělní akci Football Clubu v komplexu Kasárna Karlín, kde se chystá diskuze s českými reprezentantkami a společné sledování finále mistrovství světa ve fotbale žen. Dorazit můžete i s dětmi, pro které tu bude přichystán fotbalový koutek, na místě bude také občerstvení. Vstup na akci je zdarma a zahájení je v 10 hodin, po kterém je vyhrazen čas na debatu. Mistrovství se promítá od 12 hodin.

Foto: kasarnakarlin.cz

Neděle bude v Kasárnách Karlín patřit fotbalu. Ženskému!Foto: kasarnakarlin.cz

Magic Sky Night na Dolní Moravě

Pokud se nebojíte výšek, můžete si naposledy v této sezoně užít nebeský večerní program pro celou rodinu na Dolní Moravě. V sobotu od 20 do 24 hodin se můžete vydat na nejdelší visutý most na světě Sky Bridge 721 a osvětlenou Stezku v oblacích. Pokud vyrážíte s dětmi, přidejte se i k animačnímu programu Noční ptáci, který začíná ve 20:15 u vchodu Stezky v oblacích. V ceně vstupenky, která je za zvýhodněných 690 Kč za dospělého (dítě od tří let je za 450 Kč), je lanovka, jež vás sveze tam i zpátky. Pokud vám vyhládne, můžete se vydat do panoramatické restaurace Skalka, kde bude živá hudba.

Foto: eresort.dolnimorava.cz

Během večerního programu si můžete projít Stezku v oblacích i unikátní Sky Bridge 721Foto: eresort.dolnimorava.cz

Interaktivní výstava Elišky Podzimkové

Líbí se vám práce celosvětově uznávané ilustrátorky, animátorky a fotografky Elišky Podzimkové, která na svém instagramovém účtu @eliskap nasbírala už víc než 60 000 sledujících? Udělejte si výlet do Třeboně, kde má výtvarnice v galerii 105 výstavu pro celou rodinu s názvem Sopka Les Prales. Obrazy navíc můžete díky aplikaci Artivive rozhýbat přímo ve svém mobilním telefonu. Vstupenka pro dospělého stojí 100 Kč, dítě od 6 let je za 60 Kč.

Foto: eliskap.com

Interaktivní výstavu Elišky Podzimkové můžete zhlédnout v třeboňské galeriiFoto: eliskap.com

Zchlaďte se v Kamencovém jezeře

Přírodní biotopy, zatopené lomy nebo retro koupaliště… míst, kde se můžete během tropického víkendu zchladit, je celá řada. Příjemný den u vody si užijete i poblíž Chomutova u Kamencového jezera, které platí za světový unikát. Vzniklo zatopením dolů, v nichž se těžil kamenec a síra, a díky speciálnímu složení vody je v jezeře téměř nulový život a neobjevují se v něm ani řasy či sinice. Rekreační areál nabízí nejen přírodní koupání u dlouhého mola, ale i upravenou pláž, sportovní vyžití, hřiště a samozřejmě občerstvení. Denní vstupné je 50 Kč, děti od 3 do 15 let platí 40 Kč.

Foto: kamencovejezero.cz

Odpočinkový den u vody můžete strávit u Kamencového jezeraFoto: kamencovejezero.cz

#annaismissing

Na víkend si můžete naplánovat i návštěvu kina. Minulý týden měl premiéru český film #annaismissing režírovaný Pavlem Soukupem, jemuž se podařilo nasbírat na ČSFD 80 %. Drama se točí kolem náctileté influencerky Anny, která zmizí ze světa sociálních sítí. Když její polonahou fotku najde patnáctiletá Nina v mobilu svého táty, rozhodne se ji vypátrat a přijít celé záhadě na kloub. Podobně jako v seriálu #martyisdead, který byl inspirovaný skutečným případem kyberšikany, se i nový film, jenž je jeho volným pokračováním, zabývá odvrácenou stranou internetu.

Načítám