Hlavní obsah

Venkovní parky, kde se děti vyřádí i ve vedru. Najdete mezi nimi místa ve stínu lesa i na vodě

Foto: pec-ka.cz

Foto: pec-ka.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vyběhané dítě = spokojený rodič. Pokud se tahle rovnice osvědčila i vám, projděte si tipy na venkovní zábavní parky, které můžete (nejen) o prázdninách navštívit. A do spousty z nich se dá díky vodním prvkům nebo umístění v lese zavítat i v těch nejteplejších dnech!

Článek

Dochází vám inspirace na výlety? Pokud jsou vaši potomci rození „akčňáci“, vezměte je do zábavních parků, kde získají šanci dostatečně se vyřádit. Všechny jsou na čerstvém vzduchu a každý je koncipovaný trochu jinak. Který bude cílem vaší příští rodinné výpravy?

Mirakulum v Milovicích

Venkovní zábavně-naučný park s největší rozlohou u nás budete mít problém projít za celý den. Pokud chcete děti pozorovat zpovzdálí a vychutnat si přitom kávu, raději jim u vstupu nasaďte náramek, na který napíšete svoje telefonní číslo. Na úžasných atrakcích v korunách stromů i v hradech, ze kterých vedou klouzačky do podzemí, se totiž dá lehce zabloudit. Vyrážíte-li do parku Mirakulum přes léto, přibalte potomkům plavky a ručník: je tu vodní svět, kde nechybí zastíněné sezení pro rodiče. A v parku se zabaví i starší děti – čeká je zde množství provazových atrakcí pro pokročilé.

Foto: mirakulum.cz

Cena: 320 Kč za celodenní vstupné (platí pro dospělé a děti nad 90 cm)Foto: mirakulum.cz

Krtkův svět v Horních Měcholupech

Krtkův svět se stále rozrůstá a vedle původních dřevěných prolézaček vyrostl ještě malý lunapark s kolotoči a vodními atrakcemi. Do batohu proto přihoďte ručník a suché oblečení. Výhodou tohoto parku je, že je z velké části zastíněný, takže vám v něm bude příjemně i v parných letních dnech. Kromě všelijakého občerstvení je tu také prostor s ohýnkem, kde si můžete sami upéct buřty nebo si nechat hodit na gril třeba hermelín.

Foto: krtkuvsvet.cz

Cena: 247 Kč za celodenní vstupné (dospělí a děti nad 77 centimetrů) nebo 497 Kč za vstupenku plus s neomezeným vstupem na atrakceFoto: krtkuvsvet.cz

Heroland u Kutné Hory

Menší zábavní park Heroland najdete asi 10 kilometrů od Kutné Hory, takže jeho návštěvu můžete spojit s výletem do tohoto krásného historického města. Děti se tu vydovádějí na trampolínách, dřevěných prolézačkách, pirátské lodi a najdete tu také obří pískoviště, vodní svět a mlhoviště, které přijde v letních měsících opravdu vhod.

Foto: heroland.cz

Cena: celodenní vstup během prázdnin 140 Kč (zvýhodněné rodinné vstupy podle počtu osob, 4 osoby za 500 Kč), mimo prázdniny a víkendy 75 Kč na osobuFoto: heroland.cz

Zeměráj v Kovářově

U orlické přehrady najdete zážitkový park Zeměráj o rozloze devíti hektarů, který je zaměřený na českou historii, a do jednotlivých her a úkolů se může zapojit celá rodina. Najdete tu archeoskanzen z raného středověku, kde si vyzkoušíte hrnčířský kruh, pletení náramků, mletí mouky nebo střelbu z luku. Projít se můžete naboso po kilometr dlouhé stezce, která vede přes louku, les, kameny i potok. Pro případ deště nebo poledního vedra je tu i přírodní zastřešená herna.

Foto: zemeraj.cz

Cena: 150 Kč za celodenní vstupné na osobu (děti do tří let zdarma)Foto: zemeraj.cz

Soběhrdy u Benešova

30 kilometrů jihovýchodně od Prahy láká velké i malé návštěvníky svými atrakcemi farmapark Soběhrdy. Mají tady velbloudy, klokany, pštrosy, lamy a desítky dalších živočišných druhů z celého světa a můžete si je pohladit nebo spolu s ošetřovateli nakrmit. Děti si tady mohou užít dále také džípy, plovoucí kruhy, tubingovou dráhu, trampolíny nebo vodní svět. Veškeré atrakce jsou v ceně vstupenky.

Foto: farmapark.eu

Cena: celodenní vstup 390 Kč (pro děti do dvou let zdarma)Foto: farmapark.eu

Fajnpark v Chlumci nad Cidlinou

Milují vaše děti atrakce všeho druhu? Fajnpark se jim bude líbit. Novinkou letošní sezony jsou pirátské čluny, na které mohou i dospělí, a oblíbená jsou také safari nebo driftovací autíčka. Najdete tu i trampolíny, hopsakoule na písku a množství dalších atrakcí, které zabaví i menší děti. Všechny aktivity jsou zahrnuty v ceně vstupenky.

Foto: fajnpark.cz

Cena: celodenní vstup 429 Kč (pro děti od dvou let) nebo rodinný vstup 2 + 2 za 1 640 KčFoto: fajnpark.cz

Mamutíkovy zážitkové parky na Dolní Moravě

Lesní zážitkový park, Mamutíkův vodní park a Pískový svět mohou děti objevovat v propojeném areálu na Dolní Moravě. Vstupenky si kupte raději on-line – jsou tak výhodnější a s sebou nezapomeňte přibalit suché oblečení na převlečení. Největším letním lákadlem je totiž vodní park, kde si děti mohou vyzkoušet plavbu na dřevěném voru, pohrát si s vodními mlýny nebo se smočit v říčce pro nejmenší.

Foto: dolnimorava.cz

Cena: 290 Kč za celodenní vstupné (platí pro osoby nad 90 cm) nebo rodinné vstupné 2 + max. 3 děti za 990 Kč (pouze on-line)Foto: dolnimorava.cz

Království lesa u Lipna

Rozlehlé lesní hřiště Království lesa najdete pár kroků od Stezky korunami stromů a můžete se k němu dostat buď lanovkou, nebo Stezkabusem. Najdete tu dřevěná hřiště jak pro menší, tak i pro starší děti a k tomu trampolíny, překážkové dráhy, bludiště, prolézací věže a desítky dalších atrakcí ukrytých v lese. V areálu jsou i lesní dílničky a samozřejmě také občerstvení. Pokud se na Lipně zdržíte, můžete si vybrat výhodný balíček se Stezkou v korunách stromů.

Foto: lipno.info

Cena: celodenní vstup za 395 Kč na osobu (děti do tří let zdarma), s on-line registrací Lipno.card 355 Kč, rodina (2 + 2–4) 1 310 Kč (s registrací 1 150 Kč)Foto: lipno.info

Pecka na Portáškách

Chcete spojit túru s návštěvou krásného dřevěného hřiště v lese? Naplánujte si výlet do Krkonoš. Kousek od horní stanice lanovky nad Velkou Úpou (Portášovy boudy) stojí herní krajina Pecka. Nahoru se můžete dostat lanovkou nebo pěšky, a pokud si budete chtít urychlit cestu dolů, můžete si půjčit koloběžky. Hřiště je jak v lese, tak i na louce a nabízí množství stanovišť s úžasnými průlezkami.

Foto: pec-ka.cz

Cena: hřiště je zdarma, využít můžete lanovku na Portášky (dospělý za 220 Kč, dítě do 7 let zdarma) nebo koloběžku dolů (300 Kč / 2 hodiny nebo 270 Kč při on-line nákupu; pro děti nad 6 let)Foto: pec-ka.cz

Načítám