Hlavní obsah
3,6
(73)
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Ideální jídlo, když moc nestíháte... Oblíbené grilovací klobásky nepatří jen v létě na gril, i v chladných měsících z nich hravě vykouzlíte výbornou večeři pro celou rodinu.

5 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
3 porce
  • 200 g světlých grilovacích klobásek
  • 2 ks červené cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 snítka čerstvého rozmarýnu
  • 1 snítka čerstvého tymiánu
  • 1 lžička hnědého cukru
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla
  • 2 špetky soli
  • 100 ml tmavého piva
Článek

Postup

01.

Na větší pánvi na trošce oleje opečte ze všech stran bílé grilovací klobásky. Vyndejte je z pánve.

02.

Do výpeku vložte lžíci másla, na měsíčky nakrájené červené cibule a na plátky nasekaný stroužek česneku. Přidejte rozmarýn a tymián, přiklopte poklicí a nechte dusit asi deset minut na mírném plameni. 

03.

Po této době dušenou cibuli s česnekem a bylinkami zalijte černým pivem a už nepřikryté nechte společně vařit. 

04.

Asi po pěti minutách vyndejte bylinky a do cibulové směsi přidejte hnědý cukr a dosolte dle chuti. 

Foto: Svatava Vašková

Nevypadají klobásky s lehkou pivní omáčkou lákavě?Foto: Svatava Vašková

05.

Nakonec dejte do pánve znovu prohřát opečené klobásky. Nejlepší jsou s bramborovou kaší nebo čerstvým pečivem. 

A jestli chcete pořádně zavzpomínat na prázdniny, udělejte si buřty na černém pivu. Jsou skoro bez práce a chutnají i v prosinci.

Načítám