Hlavní obsah

Klobásky na černém pivu

Hodnocení:
(73)
Foto: Svatava Vašková
Doba přípravy
5 minut
Doba vaření
20 minut
Náročnost
nízká

Ideální jídlo, když moc nestíháte... Oblíbené grilovací klobásky nepatří jen v létě na gril, i v chladných měsících z nich hravě vykouzlíte výbornou večeři pro celou rodinu.

Ingredience pro:
3 porce
  • 200 g světlých grilovacích klobásek
  • 2 červené cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 snítka čerstvého rozmarýnu
  • 1 snítka čerstvého tymiánu
  • 1 lžička hnědého cukru
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla
  • 2 špetky soli
  • 100 ml černého piva
Článek

Postup

Krok 1: Na větší pánvi na trošce oleje opečte ze všech stran bílé grilovací klobásky. Vyndejte je z pánve.

Krok 2: Do výpeku vložte lžíci másla, na měsíčky nakrájené červené cibule a na plátky nasekaný stroužek česneku. Přidejte rozmarýn a tymián, přiklopte poklicí a nechte dusit asi deset minut na mírném plameni. 

Krok 3: Po této době dušenou cibuli s česnekem a bylinkami zalijte černým pivem a už nepřikryté nechte společně vařit. 

Krok 4: Asi po pěti minutách vyndejte bylinky a do cibulové směsi přidejte hnědý cukr a dosolte dle chuti. 

Foto: Svatava Vašková

Nevypadají klobásky s lehkou pivní omáčkou lákavě?

Krok 5: Nakonec dejte do pánve znovu prohřát opečené klobásky. Nejlepší jsou s bramborovou kaší nebo čerstvým pečivem. 

A jestli chcete pořádně zavzpomínat na prázdniny, udělejte si buřty na černém pivu. Jsou skoro bez práce a chutnají i v prosinci.

ynezorPumanzeSaNyknalC
11. 12. 2020

Reklama

Sdílejte článek