Hlavní obsah
4,0
(35)
Foto: Erika Pilátová

Foto: Erika Pilátová

Kmín je voňavé koření, po kterém budete mít v břiše jako v pokojíčku. Vyzkoušejte rychlou a levnou, krásně provoněnou polévku s kořenovou zeleninou a úplně jednoduchou zavářkou z vejce a krupičky.

10 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 ks cibule
  • 1 lžíce másla
  • 1 ks kořenové petržele
  • 1 ks mrkve
  • 1 stroužek česneku
  • 100 g celeru
  • 1 ks vejce
  • 1 lžíce krupičky
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 2 lžičky mletého kmínu
  • 2 lžíce listové petržele
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Cibuli nakrájejte nadrobno, mrkev, celer a petržel na kostičky a česnek na plátky. 

02.

Na másle krátce opečte cibuli a plátky česneku. Přidejte kmín, promíchejte a nechte rozvonět. 

03.

Do základu přidejte kořenovou zeleninu a promíchejte. Přilijte zeleninový vývar (použít lze i vodu) a přiveďte k varu. Vařte na mírném ohni, dokud není zelenina měkká. Bude to trvat asi 20 minut. 

Tip: Do polévky můžete přidat oblíbené koření, například sušený libeček, petrželku či celerovou nať, nebo trochu smilu italského.

04.

Mezitím v hrnečku prošlehejte vejce s krupičkou a nechte chviličku stát. Když je polévka skoro hotová, vaječnou směs nalijte přes vidličku do vařící polévky a rychle promíchejte. Ještě asi minutu povařte a stáhněte z ohně. 

05.

Podle chuti dosolte, opepřete a podávejte posypané nasekanou petrželkou. 

Rychlou, levnou a zdravou večeři pořídíte snadno: krémová polévka z bramborových slupek je vynikající a jednoduchá. A ze zbytků staršího chleba se snadno vykouzlí nejlepší chlebová polévka.

Reklama

Související témata:

Načítám