Hlavní obsah

Košile nemusí být pouze bílá. Jaké vzory a barvy právě frčí?

Foto: F&F

Foto: F&F

Reklama

Padnoucí košile je základ každého šatníku, ale ne vždy v něm na ramínku musí nutně viset klasická varianta v bílé barvě. Originální střih, vzor či materiál dokáže z obyčejného kousku vyčarovat mnohem zajímavější look.

Článek

Elegantní svršek s límečkem a knoflíčky se hodí jak k džínám, tak k sukni. Jaké detaily by neměly chybět moderní košili či halence? Připravili jsme pro vás dvacet nejkrásnějších modelů, ze kterých si vybere i ta nejnáročnější zákaznice.

Podle materiálu 

Džínová košile je módní stálice a rozhodně se nenosí pouze k denimovým nohavicím, velice vkusně vypadá například kombinace s paperbag kalhotami. Podobný outfit můžete obléknout klidně i do práce. Příjemná halenka se saténovým efektem je zase skvělou volbou na slavnostnější událost, třeba do divadla.

Džínové 

Foto: Archiv firem

Zleva: Orsay, 540 Kč. Desigual, 2599 KčFoto: Archiv firem

Saténové 

Foto: Archiv firem

Zleva: River Island (prodává Zalando), 1080 Kč. Boohoo (prodává Tamsin), 1195 KčFoto: Archiv firem

Podle detailů 

Detaily tvoří celek, tak na ně při výběru oblečení nikdy nezapomínejte. Aktuálně jsou v kurzu balonové rukávy, díky kterým získá košile netradiční vzhled. Stylovým prvkem je také mašle kolem krku. Výraznou blůzu doplňte o jednoduché kalhoty nebo sukni bez zbytečných aplikací.

S balonovými rukávy 

Foto: Archiv firem

Zleva: Zara, 699 Kč. River Island (prodává Tamsin), 1595 KčFoto: Archiv firem

S vázačkou 

Foto: Archiv firem

Zleva: H&M, 599 Kč. Twinset (prodává Answear), 4999 KčFoto: Archiv firem

Podle příležitosti 

Bílá košile je sázka na jistotu, ale ocení ji nejen zaměstnanci s povinným dress codem. Na formálnosti jí uberete pomocí koženého křiváku či roztrhaných nohavic. Černý průhledný top je zase ideální volba pro milovnice večírků. Pokud se pyšníte postavou modelky, můžete pod něj obléknout jen podprsenku typu bralette nebo krátké tílko.

Do práce

Foto: Archiv firem

Zleva: Massimo Dutti, 1895 Kč. Esprit, 1499 KčFoto: Archiv firem

Na večírek 

Foto: Archiv firem

Zleva: Sisters Point (prodává About You), 779 Kč. Tally Weijl, 690 KčFoto: Archiv firem

Podle délky 

Oversized košile mají skvělou vlastnost – jakmile se oteplí, můžete je nosit jako šaty. Do té doby je ledabyle zakasejte do kalhot nebo nechte zapnuté jen v horní polovině. Krátké halenky se těší oblibě hlavně mezi mladou generací, ale ani starší ročníky se jich vzdávat nemusejí. K nohavicím s vysokým pasem budou vypadat božsky!

Oversized

Foto: Archiv firem

Zleva: Mohito, 899 Kč. Mango, 1299 KčFoto: Archiv firem

Crop 

Foto: Archiv firem

Zleva: Bershka, 449 Kč. Postyr (prodává About You), 1090 KčFoto: Archiv firem

Podle vzorů 

V obchodech naleznete nejrůznější potisky, ale mezi evergreeny budou vždycky patřit kostky i pruhy. Kousky s těmito motivy vydrží proměnlivé trendy a sluší ženám každého věku i postavy. Jestli vzorovanou košili ještě nemáte ve skříni, nastal čas se po nějaké porozhlédnout. Líbí se vám naše tipy?

Kostičkované

Foto: Archiv firem

Zleva: Reserved, 699 Kč. H&M, 399 Kč Foto: Archiv firem

Pruhované 

Foto: Archiv firem

Zleva: Gate, 398 Kč. Bershka, 549 Kč Foto: Archiv firem

Reklama

Související témata:

Načítám