Hlavní obsah
3,4
(76)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Kdo říká, že čas buřtguláše přichází až ve chvíli, kdy zbudou špekáčky z opékání? Zkuste si ho uvařit v kotlíku přímo na ohni a uvidíte, že s lehkým kouřovým aroma bude chutnat naprosto báječně.

15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
5 porcí
  • 3 ks cibule
  • 1 lžíce sádla
  • 6 ks špekáčků
  • 2 lžíce mleté sladké papriky
  • 1 lžička mleté pálivé papriky
  • 1/4 lžičky mletého kmínu
  • 70 g rajčatového protlaku
  • 500 g brambor
  • 1 lžíce majoránky
  • 3 stroužky česneku
  • 5 g soli a pepře
Článek

Postup

01.

Najemno pokrájenou cibuli nechte zesklovatět na troše sádla. Přihoďte půlkolečka buřtů  a opečte je dozlatova.

02.

Zasypejte oběma paprikami (skvělá je taky uzená, můžete dát navíc i chilli), přidejte protlak, kmín a oloupané a na kostky pokrájené brambory, osolte a podlijte asi litrem vody (skvělé je taky část nahradit pivem). Vařte zhruba 20 minut do změknutí.

03.

Dochuťte utřeným česnekem, majoránkou a čerstvě mletým pepřem. Podávejte jen tak nebo s chlebem na klacku.

Foto: Greta Blumajerová

Na míchání guláše je prima dřevěné náčiní, o které se nespálíte (věřte mi, vlastnoručně vyzkoušeno)Foto: Greta Blumajerová

Tip

Do guláše přihoďte i dvě hrsti čerstvých nebo jednu hrst sušených hub.

Za zapůjčení campingové výbavy k focení děkujeme společnosti HUDYsport.

Foto: Greta Blumajerová

Kotlík pověste na klasickou trojnožku nebo si vyrobte vlastní konstrukci z větvíFoto: Greta Blumajerová

Na vaření v kotlíku přímo nad ohněm se hodí spíše rychlejší guláše než ten klasický hovězí, zkuste proto i veganský segedín bez masa nebo minutkový vepřový guláš.

Reklama

Související témata:

Načítám