Hlavní obsah

Kousky, do kterých se vám vyplatí toto jaro zainvestovat. Odkoukáno od Pařížanek

Foto: Christian Vierig, Gettyimages.com

Foto: Christian Vierig, Gettyimages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pařížanky nepodléhají módním trendům, zároveň jsou ale pokaždé trendy a šik. Jak to dělají? Své nákupy si dobře promýšlejí.

Článek

Pokud chcete být tohle jaro také nenuceně šik, kupte si kousky, jež váš šatník občerství a zároveň se vám budou dobře kombinovat se zbytkem, který už máte.

Zajímavý baloňák

Pokud ještě klasický trenčkot nevlastníte, tak je to „must-have“. Je to nadčasový kousek, který se, jen s malými obměnami, zabydlel v dámských šatnících už v padesátých letech minulého století. Proto by ho měla mít v tom svém každá z nás.

Čím klasičtější silueta, tím lepší. Nevyjde totiž z módy. Pokud už takový plášť vlastníte, sáhněte letos po krátkém střihu do pasu nebo k bokům. Stejně tak, jako máme na jaře tendenci zkracovat vlasy, bude vás bavit i krátká a nevšední délka baloňáku. S klasickou béžovou barvou neuděláte chybu, bude se vám dobře kombinovat a vykouzlí cool outfit i z džínů a trika.

Splývavá sukně

Je na výsluní už několikátou sezonu. A je jasné proč. Dobře se kombinuje, můžete k ní vzít tenisky, ale i sandálky nebo boty na podpatku – záleží na situaci, kam právě vyrážíte. Pařížanky ji nejraději nosí se sandálky na nízkém podpatku.

Je skvělá také v tom, že sluší každému. Tím, že je její střih šikmo střižený, tak splývá, dokonale obepne siluetu a lichotivá délka pod kolena prodlouží každou postavu. Záleží už jen na vás, jestli se budete cítit dobře v délce těsně pod kolena, do půli lýtek nebo necháte vykouknout jen kotníky.

Drobnějším ženám doporučuji sukně kratší, naopak ty vyšší nebo ty, které se necítí na odhalování nohou, se budou skvěle cítit v délce skoro k zemi. Boty ale nechte v tomto případě vykukovat vždy.

Výrazné náušnice

Náušnice oživí každý outfit. Oblečte bílé triko, klasické levisky a mokasíny, vezměte si výrazné náušnice a budete vypadat skvěle. Věřte mi.

Na večer pak oživí jak malé černé, tak z kostýmu v pánském stylu vykouzlí velmi ženský outfit. Trendy jsou jak náušnice čistých, puristických linií, tak ty, které jsou výrazné jak tvarem, tak dalším zdobením, jakým jsou opulentní kameny nebo tuto sezonu velmi oblíbené perly. Nemáte propíchnuté uši? To určitě nevadí. Klipsy jsou také skvělým řešením. A kdybyste se rozhodly, že si uši chcete nechat propíchnout, rekonvalescence lalůčků je do třech měsíců, takže v létě už se můžete pyšnit novými náušnicemi nepřeberných množství a tvarů.

Bílé triko

Protože bílých triček není nikdy dost. A protože se hodí ke všemu. Vezmete ho k sukni, k šatům, pod sako. Navíc bílá každý outfit oživí. Letos sáhněte po takzvaném boxy střihu. Není to ani oversize, ani skinny, ale je to triko, které je prostě akorát. Já beru rovnou tři! Při výběru se soustřeďte na gramáž bavlny, aby byla co nejvyšší. Taková trika pak lépe drží tvar a nemusíte zápasit s jejich průhledností. Česká firma Zagh dokonce dělá z výběrové bavlny trika na míru.

Tenisky

Každý rok jsou v kurzu nějaké jiné tenisky. Letos se ulice hemží adidaskami typu Samba. A je jasné proč.

Jejich subtilní tvar vypadá skvěle k širokým džínům, pánským kalhotám, ale třeba i k šatům nebo sukni. Buďte originální a zaměřte se na podobně univerzální, ale jiné. Důležitá je při výběru jemná, kulatá špička, nízká podrážka a geometrické zdobení na boku boty. Tenisky můžete obout jak na holou nohu, tak je doplnit trendy vysokými ponožkami buď v bílé nebo odstínu, který naopak podtrhne barvu obutí, a zvýrazní tak jejich oldschoolový look.

Načítám