Hlavní obsah

Kosmetické objevy za srpen: Ferrari mezi samoopalováky, maska na krepaté vlasy i zklidňující tonikum

Foto: Savanevich Viktar, Shutterstock.com

Foto: Savanevich Viktar, Shutterstock.com

Reklama

Vyzkoušeno za vás! Jaké kosmetické objevy by vám neměly uniknout tento měsíc? Jde o vitaminové sérum nabité céčkem, vlasovou masku s CBD, rozjasňující krém, zklidňující tonikum a samoopalovací pěnu.

Článek

Co by vám nemělo v kosmetické výbavě chybět? Odborníci na pleť by se shodli, že klíčovou součástí skincare je tonikum. Další je sérum, které dodá pleti víc výživy než pleťový krém. A protože jsem blázen do všech rozjasňovačů, otestovala jsem jeden od australské přírodní kosmetiky. Následujících 5 produktů mě zaujalo za uplynulý měsíc a vy o to nemůžete přijít.

Tonikum

Foto: Archiv firmy

Zklidňující pleťové tonikum bez alkoholu Thayers, 369 Kč (355 ml), prodává NotinoFoto: Archiv firmy

Jste-li nespokojené s pletí obličeje a už nevíte kudy kam, zkuste zklidňující tonikum na pleť. Tohle je druhý výrobek s obsahem vilínu (witch hazel), který jsem zkoušela, a opět mojí pleti velmi sedí. Tonikum pěkně voní, pleť opravdu zklidní, ale co víc, stáhne póry a vyhladí ji. Zároveň ji nijak nevysuší, naopak.

Hned po prvním večerním použití jsem ráno po probuzení koukala, že pleť vypadá o trochu lépe a okolo nosu není tolik mastná. Tonikum za to opravdu stojí.

Samoopalovací pěna

Foto: Archiv firmy

Tónovaná samoopalovací pěna St. Moriz, 509 Kč (200 ml), prodává Fann parfumerieFoto: Archiv firmy

Tuhle pěnu znám už z předchozích let, ale dostala se mi do rukou obnovená verze. A jen mě přesvědčila, že St. Moriz je Ferrari mezi samoopalováky. Odstín neutralizuje začervenání pleti díky olivovým podtónům. Barvu tahle pěna umí opravdu pěknou – zkoušela jsem variantu medium a opálení je opravdu přirozené.

Pro mě je asi největší výhoda, že po nanesení pokožka nelepí, pěna se ihned vstřebá. K nanášení pěny je ale potřeba speciální rukavice, obsahuje totiž bronzer, díky kterému vidíte, kam všude jste pěnu nanesli.

Rozjasňující krém

Foto: Archiv firmy

Rozjasňující krém BIO Zuii, 525 Kč, odstín Saturn, prodává BiOrganicaFoto: Archiv firmy

Značka Zuii se mi vryla pod kůži hlavně díky květinové vůni. A také tomuto rozjasňujícímu krému. Je plný třpytivých miničásteček a používám ho jako rozjasňovač. Nicméně může fungovat i jako podkladová rozjasňující báze pod make-up nebo můžete nechat vyniknout jen jeho.

Dodá pleti zářivý a šťavnatý look, který se hodí k přirozenému, stále ještě letnímu líčení. Někdy ho dám pod make-up nad lícní kosti a na čelo, někdy ho dodám ještě i přes něj. Nanesu malé množství, rozetřu mezi prsty a opatrně vklepu do pleti. Za mě je ideální odstín Saturn, protože není ani příliš světlý, ani tmavý.

Sérum s vitaminem C

Foto: Archiv firmy

Rozjasňující sérum Garnier s vitaminem C, 239 Kč (30 ml)Foto: Archiv firmy

Novinkové sérum od Garnier je docela hutné na první vyzkoušení, ale zároveň velmi příjemné. Chvilku to trvá, ale do pleti se nakonec vpije. Sérum obsahuje kombinaci látek, které se postarají o sjednocenější tón pleti, a pomáhá redukovat pigmentové skvrny, což se po létě více než hodí! Může za to obsah niacinamidu, vitaminu C a kyseliny salicylové.

Mám zkušenost, že vitamin C umí pokožce obličeje dodat zdravější odstín, proto mám nějaké sérum s vitaminy vždy po ruce. A tohle do poličky v koupelně určitě taky zařadím!

Maska na vlasy

Foto: Archiv firmy

Vyživující a hydratační vlasová maska Canneff, 288 Kč (4 ks – měsíční kúra)Foto: Archiv firmy

Od masky na vlasy očekávám, že mě zbaví krepatosti vlasů jako mávnutím kouzelného proutku (testovaly jsme masky na vlasy). Některé to umí lépe, některé hůře. Tato maska spadá rozhodně do té první kategorie! Obsahuje extrakt kamélie japonské, která umí napravit vlasy po mechanickém nebo chemickém poškození. Díky hedvábí se postará o to, aby byly lesklé a hladké. Můžete si zakoupit 4 balení jako měsíční kúru nebo kupovat po jednom pytlíčku. 

Na mé vlasy dlouhé po prsa mi stačilo jen půlka sáčku, proto by se mi víc líbilo, kdyby byla maska v klasickém balení v dóze. Ale to je jen malé minus, jinak má na vlasy efekt opravdu skvělý. Jsou hezky uhlazené, mají lesk a vypadají hned zdravěji.

Reklama

Načítám