Hlavní obsah

Vánoční líčení musí být elegantní! Inspirujte se tipem JLo, jak nanášet slavnostní červenou rtěnku

Foto: Yulia Petrova, Gettyimages.com

Foto: Yulia Petrova, Gettyimages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak se o Štědrém večeru nalíčit k slavnostní večeři a k vánočnímu stromečku? Přinášíme malou inspiraci na elegantní look plný třpytu a s červenou rtěnkou v hlavní roli.

Článek

Vánoce jsou jednou z mála příležitostí v roce, kdy se můžete v make-upu vyřádit, tak proč to nevyužít? „Dovoleny jsou výrazné rty i oči, když zachováte eleganci. Luxusní make-up je na Štědrý den povinnost tak jako kapr,“ říká na úvod vizážistka Nikol Kordule. Barevné stíny i tužky raději nechte na silvestra, ale zato nemusíte šetřit třpytkami a rtěnkou.

V hlavní roli červená rtěnka

Zářící oči a červené rty na Vánoce? Právě tato kombinace nejvíc ztělesňuje tradiční eleganci (červená rtěnka) a zároveň sváteční náladu (třpytky na očích). Hlavní hvězdou večera jsou červené rty! Světlejší nebo tmavší odstín rtěnky si vyberte podle nálady. Jak červenou rtěnku nanést správně?

Inspirujte se tutoriálem Jennifer Lopez, která má trik pro plnější rty. Klasicky byste asi použily konturku stejné barvy, jako je rtěnka. Ovšem hollywoodská diva radí zvolit tělovou, kterou si můžete snadněji zvětšit rty – lépe se s ní „přetahuje“. Pak nanese rtěnku do středu rtů a pomocí malého štětečku ji pečlivě rozpracuje do krajů. Jako závěrečnou tečku použila balzám, který rtům dodal lesk, a tím pádem plnost. A právě tak to udělejte na závěr svého slavnostního vánočního líčení:

PLEŤ: Pod make-up je důležité mít pleť hydratovanou, proto použijte denní krém, sérum nebo bázi – podle toho, na co jste zvyklé a co vám nejlépe funguje. Pokud si nevíte rady, volte lehký denní hydratační krém, který se dobře vstřebává. S nanášením make-upu počkejte až po líčení očí: budete používat třpytky, ty často opadají na tváře a z nalíčené pleti by se jen těžko odstraňovaly.

OČI: Vezměte si k ruce středně hnědý stín a vystínujte oko v záhybu. Podél řas vykreslete linku, můžete ji protáhnout jako kočičí nebo ji rozmazat doztracena (zvládnou to i make-upové začátečnice). Potřebujete k tomu měkkou tužku a krátký tužší štěteček, jímž barvu snadno rozpracujete. Linku zkuste tužkou nanést i mezi řasy, aby byl efekt zvýraznění oka dokonalý. Dejte si záležet i na řasách a použijte pořádnou objemovou a prodlužující řasenku. „Pro efekt kočičího oka nalepte do vnějších koutků pár trsů umělých řas,“ radí odbornice. Když už, tak už!

  • Jak na třpytky? Navlhčete si maličko prst, třpytky naberte a naneste na víčka. A nemusí to být jen jemná perleť. „Krásné odlesky budou odrážet třpytivé stíny s velkými krystalky. Volte zlatou nebo stříbrnou barvu očních stínů, ta k Vánocům prostě patří, a dolaďte to pak i šperky ve stejné barvě,“ radí vizážistka.

OBOČÍ: Pokud volíte výrazné oči, vypadá lépe, když trochu dokreslíte i obočí, zvolte odstín co nejblíže své přirozené barvě a vykreslete ho jednotlivými tahy. Zafixujte ho pak gelem směrem nahoru – získáte tak otevřenější pohled.

PLEŤ: Nyní velkým štětcem smeťte z tváří všechny stíny a třpytky, které během líčení opadaly, a pusťte se do líčení pleti. Make-up smíchejte s rozjasňující bází nebo tekutým rozjasňovačem, ať vaše tvář září. K výrazným očím i rtům se už kroťte a tváře jen trochu vykonturujte matným bronzerem a jemně naneste na jablíčka tváří světlou tvářenku. Ovšem s rozjasňovačem nešetřete a dejte ho na vrch lícních kostí a pod obočí.

A nakonec naneste rtěnku podle JLo. Hotovo!

Načítám