Hlavní obsah

Moderní dioptrické brýle: Co se nosí? Do módy se vracejí úzké plastové obroučky

Foto: Daniel Zuchnik , Gettyimages.com

Foto: Daniel Zuchnik , Gettyimages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kde jinde hledat trendy v dioptrických brýlích než na módním mole nebo ve street stylu v rámci týdnů módy… Kromě krásné inspirace je tu malý šok: in jsou totiž „brýle na čtení“. Co ještě se nosí?

Článek

Někdy se vracejí trendy, které by možná měly zůstat pohřbené. Třeba úzké obočí vytrhané do linky, bokové džíny nebo úzké plastové brýlové obruby. Ty byly in naposledy okolo roku 2008. Potom se obroučky začaly víc a víc zvětšovat, takže samozřejmě musel nastat zlom. A nastal. Vidět byl na současných týdnech módy: vedle velkých plastových i kovových brýlí jste mohly narazit právě na úzké „kancelářské“ obruby.

Úzké, kočičí, kulaté…

Chce se říct, že tyto úzké modely nikomu nesluší, protože evokují, že jsou to „jen“ brýle na čtení. A místo aby pozvedly rysy v obličeji, je spíš usadí. Nicméně když si je vzala modelka Julia Fox, která ráda nosívá největší výstřelky, je nad slunce jasné, že jsou opět v módě.

Ale možná by bylo lepší držet se od nich dál. Jestliže se jedná o statement kousek v rámci nějakého outfitového záměru, dobře. Ale jinak budou stále působit až moc retro nebo à la sekretářka z nějakého staršího filmu. Pokud ale chcete držet prst na tepu doby…

Našly jsme i styly, které jsou stejně tak trendy, zato výrazně slušivější. Velké plastové obroučky jsou evergreen a v žíhané hnědé, někdy nazývané jako želvovinová, vypadají nesmírně sexy. Kulaté obroučky dodají rošťácký rozměr a omladí. Kočičí obroučky jsou pak pro ženy, které preferují elegantní styl s velmi ženskými prvky. Všechny zmíněné najdete ve fotogalerii.

Trendy dioptrické brýle 2023

Načítám