Hlavní obsah

Nejhezčí saka na podzim: Zapomeňte na černé, letos frčí výrazné barvy

Foto: Desizned, Shutterstock.com

Foto: Desizned, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Barevná saka nejsou výsadou jara a léta. Když nakouknete do podzimních kolekcí, zjistíte, že aktuální sezona se rozhodně nenese v odstínech spadaného listí. Proč si nepořídit sáčko v růžové, oranžové, modré nebo trendy žlutozelené?

Článek

Tytam jsou časy, kdy se s nástupem podzimu automaticky přešlo k tlumeným barvám a vyzdvihovala se obligátní hořčicová, vínová nebo temně zelená. Trendy naopak přejí výrazným odstínům, které dominovaly už předchozí sezoně jaro/léto. Pokud jste si tedy pár takových kousků nakoupily, užijete je i teď.

Barvy jako ústřední trend

Že se podzim ponese ve znamení barev, bylo jasné už po skončení týdnů módy. Na přehlídkách bodovaly syté, živé barvy jako oranžová, fialová, modrá a především růžová nebo nová žlutozelená. A to se samozřejmě odrazilo na podzimních kolekcích, které jsou stejně jako v předchozí sezoně štědré na kalhotové kostýmy a saka.

I nadále jsou in především oversized saka, často doplněná o výrazná ramena. Zachovaly se také zkrácené crop délky, které se nenosí jen na holém těle, tak jak je vidět na produktových fotografiích, ale s běžným módním podkladem. Krátké sako se skvěle hodí k trendy širokým kalhotám a stačí, když ho doplníte jednoduchým topem nebo tričkem.

Nejhezčí saka z podzimních kolekcí

Foto: Archiv firem

Zleva: Pull & Bear; 999 Kč. Kontatto, 2796 Kč, prodává ModivoFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Mango, 1999 Kč. Reserved, 999 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Lindex, 1999 Kč. Sinsay, 559 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: H&M, 899 Kč. DeeZee, 1143 Kč, prodává ModivoFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Quiz, 1805 Kč, prodává Next. Mohito, 1299 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Zara, 1199 Kč. Reserved, 2399 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Stradivarius, 999 Kč. Vero Moda, 960 Kč, prodává ZalandoFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Sinsay, 559 Kč. Next, 2260 Kč, prodává ZalandoFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Zara, 1299 Kč. Reserved, 2399 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Zara, 1799 Kč. Bershka, 999 KčFoto: Archiv firem

S čím nosit barevné sako

Barevná saka si s chutí prohlédne většina žen, mnohé ale nepřejdou k nákupu z obavy, že by takový kousek neměly s čím kombinovat. Často nad tím dumají dámy, které mají šatník plný neutrálních odstínů. A právě s těmi se výrazné barvy míchají nejsnadněji!

Chcete pár příkladů? Výrazné sako je ideální parťák k oblíbené klasice džíny plus tričko (a v této sezoně především bílé tílko). Denim sako odlehčí a v kombinaci s ním ho můžete nosit opravdu od pondělí do pátku. Džíny můžete samozřejmě vyměnit i za sukni či kalhoty z jiného materiálu. Volnější střihy, které v kolekcích převažují, se dokonale hodí k minisukni nebo pouzdrovým střihům. A zapomenout nelze ani na jednoduché šaty – i k těm bude barevné sako krásně ladit.

Reklama

Načítám