Hlavní obsah

Nejvíc trendy boty podzimu 2022: Hranaté špičky, extrémní platformy i kozačky nad kolena

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přistihly jste se, že se v myšlenkách čím dál častěji zaobíráte podzimní módou? Vezměte to od podlahy, respektive od bot, a podívejte se, které páry budou v nadcházejících týdnech a měsících v kurzu.

Článek

Studená fronta s sebou nepřinesla jen úrodu nového oblečení, ale i bot. Pokud jste poctivě prošly loňské zásoby a usoudily, že by to chtělo něco nového, nechte se inspirovat čerstvými trendy. Díky jejich rozmanitosti je poměrně vysoká šance, že mezi nimi najdete páry, které se budou hodit k vaší osobnosti a stylu. Připravené?

Mokasíny

Mokasíny jsou momentálně velmi žádaným zbožím. Pokud si je chcete už nějakou dobu pořídit, udělejte to hned – ve správném podání si je ještě chvíli užijete a můžete si být jisté, že je unosíte i v dalších letech. Letos se nosí s ponožkami, takže pokud se nebojíte tohoto kontroverzního spojení, koukněte na pár stylových příkladů. Stravitelnější je potom pro většinu žen spojení s dlouhými nohavicemi, které ponožky maskují, nebo s punčocháčemi.

Foto: Profimedia.cz

Mokasíny z podzimní přehlídky Miu Miu. Do svých kolekcí je ale umístili snad všichni módní velikániFoto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firem

Zleva: Reserved, 1299 Kč; Charles & Keith, 1450 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Tamaris, 2499 Kč (kůže); Gino Rossi, prodává CCC, 2499 Kč (kůže)Foto: Archiv firem

Hranatá špička

Líbí se vám čistá elegantní klasika, která je ale zároveň něčím ozvláštněná? Vyzkoušejte si v obchodech jednoduché páry s hranatou špičkou. Jestli sáhnete po kotníkové verzi nebo rovnou kozačkách, je na vás. Že vás tento tvar bot neoslovil? Nevadí. Ačkoli jde o dnes populární trend, ve velkém se bude nosit i obuv do špičky.

Foto: Profimedia.cz

Hranaté boty měly modelky na přehlídce značky TrussardiFoto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firem

Zleva: Vagabond, 4999 Kč (kůže); Zara, 1599 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: LeGer by Lena Gercke, prodává About You, 2999 Kč (kůže); Zara, 2999 Kč (kůže)Foto: Archiv firem

Extrémní platforma

Je jasné, že tyhle boty nebudou pro všechny. Je to trend, který už léta nosí zpěvačka Lady Gaga (36). Modelky se po přehlídkovém mole procházely v párech s extrémně vysokou platformou, a pokud vám centimetry navíc nedělají starosti, můžete to zkusit také. Obuv, kterou najdete v obchodech, je trochu více při zemi, i tak vás ale pěkně pozvedne.

Foto: Profimedia.cz

Podpatek, nebo platforma? Podle značky Valentino (a mnoha dalších) letos ideálně obojíFoto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firem

Zleva: Kazar, 4290 Kč (kůže); Bershka, 1299 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Zara, 1299 Kč; Pull & Bear, 1199 KčFoto: Archiv firem

Western

Nechoďte do detailů a nepředstavujte si identické boty, které se nosily na divokém západě. Nové páry jsou kovbojskými botami jen inspirované a berou si z nich převážně jejich střih a tvar podpatku. Podmínkou přitom není ani to, aby byly kolem lýtka volnější. Tuhle moderní verzi jednoduše unosíte k šatům (ideálně lehčím) i úzkým kalhotám.

Foto: Profimedia.cz

Co říkáte na boty z přehlídky Chloé?Foto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firem

Zleva: Vagabond, 6999 Kč (kůže); Answear Lab, 899 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Mango, 2999 Kč (kůže); Badura, prodává CCC, 3199 Kč (kůže)Foto: Archiv firem

Ve stylu holínek

Mají tvar holínek, ale jde o kožené nebo koženkové boty, které budete díky jejich pohodlí nosit s chutí. A nejspíš i často, protože se dají kombinovat opravdu s lecčím. Nabízí se spojení s ležérními outfity, na přehlídce Dior, na které tento trend bodoval, je ale modelky měly i k šatům.

Foto: Profimedia.cz

Podobný typ bot nemusíte nosit jen ke kalhotám. Inspirujte se přehlídkou Dior, nechte z kozaček vykukovat podkolenky a zkuste k nim obléknout sukni nebo šatyFoto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firem

Zleva: H&M, 1499 Kč; Reserved, 2499 Kč (kůže)Foto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Mango, 3999 Kč (kůže); Kazar, 4490 Kč (kůže)Foto: Archiv firem

Až nad kolena

Kozačky sahající nad kolena jsou zpátky. Pokud na podzim rády nosíte rozevláté sukně a šaty, dejte jim šanci. A nemusí to být jen kraťoučké délky, ačkoli právě u těch výška bot nejlépe vyzní. Na střídačku je můžete nosit i se středními délkami a ne, vůbec nevadí, že nebude vykukovat ani kousek nahé kůže.

Foto: Profimedia.cz

Mezi nejmódnější boty sezony patří bezpochyby kozačky sahající až nad kolena. Tyhle jsou z podzimní kolekce značky CoperniFoto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firem

Zleva: Wojas, 3799 Kč (kůže); DeeZee, 1400 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Pull & Bear, 1399 Kč; H&M, 1799 KčFoto: Archiv firem

Barevné kozačky

Nejčastější barvou kozaček je černá nebo hnědá, letos ale můžete natrefit i na odvážnější odstíny. Chcete mít ve sbírce boty, kterých si okolí ihned všimne? Odvažte se a svůj podzimní look vyšperkujte růžovými, zelenými nebo oranžovými kozačkami. Mimochodem, pokud se vám zdají až příliš nápadné, je to i tím, že jsou focené samostatně na světlém pozadí. Když se zakomponují do outfitu, působí více civilně.

Foto: Profimedia.cz

Návrháři se pustili do barev. Fialové kozačky pochází z kolekce značky GivenchyFoto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firem

Zleva: Bershka, 1999 Kč; DeeZee, prodává Zalando, 1710 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Steve Madden, prodává Zalando, 3880 Kč; Kazar, 4990 Kč (kůže)Foto: Archiv firem

Reklama

Načítám