Hlavní obsah

Proměna samoživitelky Renáty (46): Má nový účes i šatník

Foto: Jakub Jurdič

Renáta (46) před proměnouFoto: Jakub Jurdič

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na návštěvu salonů krásy nemá čas ani finance a nové oblečení si nemůže dovolit. Renáta (46) pečuje o nemocného synka, a tak je jasné, že zkrášlující procedury nejsou její priorita. A protože si zaslouží chvilku jen pro sebe, připravili jsme pro ni malé vánoční překvapení. Kompletní změnu image!

Článek

Žije se dvěma syny, sedmnáctiletým Vojtou a sedmiletým Kubíčkem, který trpí hemato-onkologickým i Aspergerovým syndromem. Bydlí v České Kamenici, ale aby skloubila denní program se speciální školkou, pobývá Renáta s mladším dítkem přes týden v Ústí nad Labem.

Kvůli jeho onemocnění dojíždějí dvakrát měsíčně do pražského Motola, a tak pro ni jediný relax představoval pobyt v lázních, který Kubíčkovi velmi pomáhá. Celé dny sice lítají po procedurách, ale aspoň vaření a uklízení mamince odpadne. O tom, jak zvládá každodenní život, si můžete přečíst v seriálu Deník samoživitelky, který pro nás psala.

Nový účes ve studeném tónu

Chtěli jsme Renátě dopřát den plný rozmazlování, a protože Kubík byl zrovna ve školce, proměna mohla odstartovat. O své vlasy příliš nepečuje. Má ale známou kadeřnici, která k ní dojíždí domů a za symbolickou cenu ji ostříhá i nabarví.

S celým týmem jsme se sešli v kadeřnickém salonu, kde se profesionál Libor Smrž hned pustil do práce. „Nejprve bylo zapotřebí sjednotit barvu vlasů. K odbarvení jsem zvolil studený odstín, aby Renáta vypadala jako nová, nebyly jí vidět odrosty a dostala čerstvý nádech do života. Střih jsem zanechal, jen jsem ho trochu poupravil podle svého, protože každý kadeřník má jiný pohled. Účes je jednoduchý na údržbu a jeho úprava nevezme Renátě takřka žádný čas,“ vysvětluje kadeřník.

Foto: Jakub Jurdič

Do kadeřnictví Renáta bežně nechodí, péči v profesionálním salonu si tedy užila o to vícFoto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Dvoubarevné vlasy bylo nutné sjednotit. Kadeřník je celé odbarvil studeným odstínem, který Renátě nesmírně slušel. Však si počkejte na výsledekFoto: Jakub Jurdič

Přirozené líčení

A teď už rychle do ateliéru – právě tam se totiž odehraje zbytek proměny. Na řadu přišel make-up. S ním Renáta nemá velké zkušenosti a ani na kosmetice nebyla spoustu let. Jana Zimandlová ji přesto pochválila za bezproblémovou pleť.

„Protože Renáta neměla žádné viditelné vady na kráse, použila jsem make-up lehké textury a pod oči jsem aplikovala světlejší tón, abych zamaskovala tmavší kruhy. Konturováním v oblasti nosu a čela jsem obličej opticky zúžila. Vytetované obočí jsem upravila do ideálního tvaru stínem, a jelikož Renáta měla vytetovanou i oční linku, aplikovala jsem do řas tmavší stín, který jsem na konci rozblendila, aby linka nebyla tolik ostrá. Díky rtěnce s leskem pak dostal celkový vzhled šťavnatý nádech,“ popisuje vizážistka.

Foto: Jakub Jurdič

Oční stíny vybrala vizážistka v meruňkovém odstínu, pohyblivé víčko nalíčila v barvě perleťové champagne a do řas aplikovala tmavší stínFoto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Vlevo je Renáta před proměnou, vpravo ji můžete vidět po zásahu kadeřníka, vizážistky i stylistkyFoto: Jakub Jurdič

Výrazné barvy

Poslední fází je obměna šatníku. V šatníku má Renáta pouze oblečení z druhé ruky, a to včetně bot. V second handech nakupuje všechno nejen pro sebe, ale i pro kluky. Na módní trendy nehledí, ovšem má oblíbené barvy, které ráda nosí. Patří mezi ně červená, tmavěmodrá, čokoládově hnědá a lahvově zelená. Hned s prvním outfitem se jí tedy stylistka Barbora Havlíková trefila do vkusu, protože dominantou celého kompletu byl rudý kabát.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: náušnice H&M, 199 Kč za set; brýle Marc Jacobs, 2499 Kč, prodává Lentiamo; svetr Lindex, 799 Kč; kabát C&A, 2698 Kč; džíny Lindex, 999 Kč; kabelka Reserved, 459 Kč; boty Jenny Fairy, 899 Kč, prodává CCCFoto: Jakub Jurdič

Dokonale padnoucí džíny

Ani v druhém modelu nechyběly nohavice. „Vybírala jsem kalhoty, které prodlouží nohy. To dokáže tmavá barva a rovný střih. Protože Renáta nosí dioptrické brýle na čtení, chtěla jsem jí ukázat také stylové obroučky, které krásně doplní look,“ říká Barbora Havlíková. Elegantní styling proměnil naši modelku v hotovou byznysmenku.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: náušnice H&M, 199 Kč za set; brýle Dolce & Gabbana, 3899 Kč, prodává Lentiamo; rolák C&A, 350 Kč; sako C&A, 1598 Kč; džíny Lindex, 1499 Kč; kabelka DeeZee, 899 Kč, prodává CCC; boty Jenny Fairy, 899 Kč, prodává CCCFoto: Jakub Jurdič

Plisované šaty 

Ačkoliv šaty Renáta nenosí, byla překvapená, jak skvěle se v nich cítila. „Upnutější střih zdůrazní pas, takže se postava opticky prodlouží a zeštíhlí. Vypasované sáčko pak celek hezky dotvořilo,“ uzavírá stylistka. Výsledek jasně ukazuje, že se Renáta nemusí bát ani romantických květinových vzorů, protože jí náramně sluší, nemyslíte?

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: náušnice H&M, 199 Kč za set; šaty C&A, 1998 Kč; sako C&A, 1398 Kč; kabelka Mohito, 549 Kč; kozačky Jenny Fairy, 899 Kč, prodává CCCFoto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Z proměny byla Renáta nadšená. Co na její novou image říkáte vy? Foto: Jakub Jurdič

Náš tým

  • Vlasy - Libor Smrž, Hair We Are by Libor Smrž, Dlážděná 5, Praha 1, www.hairweare.cz
  • Vizáž - Jana Zimandlová
  • Styling - Barbora Havlíková

Chcete se zúčastnit naší proměny nebo víte o někom, komu by nová vizáž prospěla? Napište na e-mail Pavlina.Hajduova@firma.seznam.cz, přiložte aktuální fotky a kontakt na sebe. Budeme se těšit!

Reklama

Související témata:

Načítám