Hlavní obsah

Nej módní trendy pro podzim 2022: Nosit se budou korzety, výrazné kostýmky a baggy džíny

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejen štěstí, ale i móda přeje připraveným. Pokud chcete vědět, co se bude nosit na podzim, vydejte se s námi na fashion week. A nebojte, kolekci za kolekcí procházet nemusíte. Stačí se seznámit s osmi nejzásadnějšími trendy sezony.

Článek

Baví vás móda a dokážete ocenit návrhářskou tvorbu? Pak jste si možná už hlavní podzimní přehlídky prošly. Sledovat týdny módy, byť jen po očku, se vyplatí i v případě, že vás kolekce velkých módních domů nechávají v klidu. Právě z fashion weeků se totiž dají vysledovat silné trendy, kterých se okamžitě chytají známé módní řetězce.

Zařazení trendů do šatníku je samozřejmě čistě dobrovolné, jestliže ale usoudíte, že je některý aktuální prvek jako stvořený právě pro vás, s velkou pravděpodobností ho najdete brzy v obchodech, byť v trochu jiném provedení. Takže co vás láká? Bomber, baggy džíny, dlouhá sukně nebo korzet?

Návrat ke korzetům

Ne, oversized silueta se na odchod nechystá. Do módy se ale dostává i ryzí ženskost, podpořená korzetovými topy na všechny možné způsoby. Jestli chcete stylově zdůraznit pas, trup i ňadra, víte, na koho se letos obrátit.

Foto: Profimedia.cz

Korzet nepatří jen na nahé tělo. Inspirovat se nechte podzimní kolekcí Fendi, kde nenápadně, ale originálně překrýval klasickou košili s límečkemFoto: Profimedia.cz

Výrazné obleky

Pořídily jste si na jaře kalhotový komplet ve výrazné barvě? Pak jste vybavené i na nadcházející sezonu. Kostýmy se nosí nadále, a pokud čekáte, že se budou objevovat vesměs jen v tmavých či zemitých odstínech, jste vedle. Na přehlídkách bodovaly barvy jako ostře růžová (Valentino), neonově žlutá (Alexander McQueen) a nešetřilo se ani s potisky (Lanvin).

Foto: Profimedia.cz

Kreativní ředitel značky Valentino Pierpaolo Piccioli předvedl velkolepou show. Ústředním motivem byla fuchsiová a vstup na molo měla kromě ní už jen dramatická černáFoto: Profimedia.cz

Zářivý odstín chartreuse

U barev ještě zůstaneme. Jak vypadá Very Peri, určitě víte. Znát byste ale měly i odstín chartreuse, který označuje barvu pohybující se na hraně mezi žlutou a zelenou. Právě ta se v nových kolekcích objevuje ve velkém a pojmenování dostala díky podobnosti s francouzským bylinným likérem.

Foto: Profimedia.cz

Koženou sukni s dynamickými třásněmi asi časem uvidíme na nejedné hvězdě. Okouzlující kousek zazářil na přehlídce Bottega Veneta a skvěle demonstruje moderní žlutozelený odstínFoto: Profimedia.cz

Netradiční úplety

Pleteniny k přelomu podzimu a zimy patří a podání návrhářky Stelly McCartney je natolik zdařilé, že stojí za zařazení do seznamu trendů. Pokud v nových kolekcích najdete neotřelý svetr nebo rovnou celý komplet se sukní, neváhejte a berte ho. Tomu se říká spojení pohodlí a stylu!

Foto: Profimedia.cz

Stella McCartney dokonale propojila vzor, harmonický výběr barev i prostřihy na rukávech. I takto mohou vypadat moderní pleteninyFoto: Profimedia.cz

Baggy džíny

Od loňského roku se pas džínů posouvá směrem dolů. Od bokovek, které se nosily na počátku milénia, je ale odlišuje střih. Nízké se teď nosí především volné džíny baggy. Milujete rádoby nedbalý look? Pak je určitě zkuste.

Foto: Profimedia.cz

Baggy džíny značky Bottega Veneta a nejmódnější top sezony. Ano, je to obyčejné bílé tílko. Právě na něm stavělo snad nejvíc návrhářů. V našich zeměpisných končinách to na podzim moc nedává smysl, ale kdy byla móda čistě jen praktická?Foto: Profimedia.cz

Maxisukně i mikrodélky

Přišly jste na chuť mikrodélkám? V kurzu budou i na podzim. Značka Miu Miu, která na jaře tento trend odstartovala, je zařadila i do nové kolekce a další módní domy se přidaly. Hitem sezony jsou ale také sukně s lemem, který končí téměř na zemi.

Foto: Profimedia.cz

Maxisukně budou na podzim in! Návrhář Peter Do vsadil na plisování, na přehlídkách se ale objevovaly i kousky z lehoučkých materiálů doplněné kontrastními (podzimními) látkamiFoto: Profimedia.cz

Bomber 2022

Svrškem, který se na přehlídkách opakoval znovu a znovu, byl bomber. Mnoho návrhářů se ale od oblíbeného kousku jen odpíchlo a pozměnili ho v zajímavější variantu. S originálními bundami přišla Miuccia Prada, která na kolekcích spolupracuje s návrhářem Rafem Simonsem. Jejich oversized bomber zdobily květinové 3D aplikace.

Foto: Profimedia.cz

Oversized bomber doplněný páskem a květinami? Tak vypadá trendy bunda podle značky PradaFoto: Profimedia.cz

Průhledné materiály

Posledním trendem, který si zaslouží pozornost, jsou transparentní materiály. Jasně, asi nejste hvězda chystající se na červený koberec, takže vás overal s absolutně průsvitným vrškem mine, ale existuje i mnoho decentnějších způsobů, jak tento prvek zařadit. Začít můžete třeba topem s transparentními rukávy, který obléknete k oblíbeným kalhotám.

Foto: Profimedia.cz

Jak už bylo řečeno, na přehlídce značky Valentino růžovou ředila černá – návrhář ji použil na přenádherné večírkové lookyFoto: Profimedia.cz

Načítám