Hlavní obsah

Zapomeňte na černé, letí bílé kozačky. K šortkám, maxisukním i džínům

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dobrá zpráva na úvod – boty, které se hodí téměř ke všemu, opravdu existují. A ne, o těch černých tentokrát nemluvíme. Pokud sháníte trendy obuv, která bude variabilní a zároveň výrazná, jděte na to obráceně a pořiďte si kozačky ve světlém provedení.

Článek

Ačkoli se zprvu mohlo zdát, že jde o krátkodobý trend, který rychle vzplane a ještě rychleji shoří, světlé barvy se na zimních botách objevují už několikátým rokem. A stále se těší velké oblibě.

Není podstatné, jestli jde o kotníkové boty či kozačky, a rozhodující není ani přesný odstín. Můžete sáhnout jak po nápadnější bílé, tak po tlumenější krémové. Světlé boty, připomínající módu sedmdesátých let, jsou trendy a nabízí i další benefit, který hraje v jejich prospěch. A tím je jejich variabilita.

Černá není všespásná

O černé se říká, že se hodí ke všemu, to si ale dovolíme rozporovat. Existuje spousta outfitů, ve kterých budou černé boty, obzvlášť pokud se bavíme o zimních kotníkových nebo kozačkách, působit příliš tvrdě. Nejvíce zřetelné je to u kombinací, které jsou bohaté na barvy – u těch fungují světlé boty lépe. Chcete pár příkladů přímo z praxe? Podívejte se, s čím je kombinují hvězdy.

Jessica Biel

Zima nás sice automaticky navádí k celočerným outfitům, opačný přístup, když se obléknete do bílé, je ale nesmírně osvěžující. Ačkoli byste ke světlému oblečení klidně mohly přidat černé kozačky, pokud vás baví čistá sestava, kterou si seskládala herečka Jessica Biel, zkuste na to jít podobně.

Foto: Profimedia.cz

Bílé sluší bílá. Jessica Biel vsadila na jednu kartu, tedy barvu. Samotná kombinace je přitom příjemně jednoduchá – plisovaná sukně, bavlněné tričko a podpatky nikdy nezklamouFoto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firem

Zleva: bavlněné triko COS, 460 Kč; plisovaná sukně Modanisa, prodává Zalando, 731 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: kabát s příměsí vlny Mango, 4999 Kč; kabelka Aldo, prodává Answear, 1399 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: kotníkové boty Raid, prodává Zalando, 1310 Kč; pozlacený řetízek Jules Bean, prodává Nila, 1299 KčFoto: Archiv firem

Zoe Hardman

Poslechly jste doporučení návrhářů a dáváte, zima nezima, prostor barvám? Pak se vám světlé kozačky, potažmo kotníkové boty, budou hodit dvojnásob. Pokud preferujete sytější a výraznější odstíny, jděte do čisté bílé, v případě pastelových tónů pochodíte spíše s tóny off-white (tedy tlumenější bílou) nebo jemnou krémovou.

Foto: Profimedia.cz

Baví vás styling Zoe Hardman? Vyberte si dvě oblíbené barvy a nařeďte je světlými odstíny. Herečka a moderátorka vsadila na kožené šortky, výraznou košili a neonové sakoFoto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firem

Zleva: košile Reserved, 459 Kč; koženkové šortky Pimkie, Prodává About You, 649 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: sako Bardot, prodává About You, 3399 Kč; kozačky DeeZee, prodává CCC, 1350 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: kabelka DeeZee, prodává CCC, 849 Kč; náhrdelník LeGer by Lena Gercke, prodává About You, 749 KčFoto: Archiv firem

Irina Shayk

Outfit modelky Iriny Shayk je ideální na každý den a ukazuje, že bílé nemusí být jen boty na podpatku. Pořídit si můžete i páry ve stylu chelsea boots, které se momentálně nosí převážně v robustnější formě a velmi sluší užším džínám.

Foto: Profimedia.cz

Barevný kabát, triko s potiskem, slimky a bílé chelsea boots. Na tuhle sestavu se můžete spolehnout, i když nejste modelka spěchající pro dítě do školkyFoto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firem

Zleva: triko Marc O'Polo, 599 Kč, džíny H&M, 899 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: kabát Ichi, prodává Zoot, 2699 Kč; kabelka Expatrié, prodává Zalando, 1300 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: sluneční brýle Hawkers, prodává Zoot, 539 Kč; kotníkové boty Vagabond, 2449 KčFoto: Archiv firem

Ashley Roberts

Moderátorka a oblíbená módní ikona Ashley Roberts vsadila na kombinaci krátkých úpletových šatů a kozaček, které odlehčila oversized sakem. Bílou barvu pak zopakovala na kabelce, čímž ji do outfitu pevně zasadila.

Foto: Profimedia.cz

Pokud chcete kozačky kombinovat s kratšími šaty jako hvězda Ashley Roberts, přidejte objemnější sako nebo alespoň v rámci rovnováhy vsaďte na model s delšími rukávyFoto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firem

Zleva: oversized sako H&M, 999 Kč; úpletové šaty Reserved, 699 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: kozačky DeeZee, prodává Zalando, 1710 Kč; kabelka Aldo, prodává Zalando, 1080 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: náušnice Answear Lab, prodává Answear, 569 Kč; sluneční brýle Pull & Bear, 199 KčFoto: Archiv firem

Reklama

Načítám