Hlavní obsah
3,1
(120)
Foto: Autorka

Foto: Autorka

Krupicové knedlíčky chutnají nejlépe s lesním ovocem, ale klidně je naplňte i čokoládovou pralinkou a ozdobte zahuštěnou ovocnou šťávou.

40 min.
Příprava
5 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Těsto
  • 130 g krupičky
  • 250 ml mléka
  • 1 ks vejce
  • 250 g polohrubé mouky
Na dohotovení
  • 500 g čerstvého lesního ovoce
  • 70 g mléčné čokolády
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžíce cukru moučka
  • 2 lžíce másla
Článek

Postup

01.

Z mléka a krupičky uvařte hustou kaši a nechte ji trochu vychladnout. Pak do ní postupně zapracujte vejce a mouku. Mouku přidávejte postupně, až vznikne tvárné těsto.

02.

Hotové těsto vyválejte na plát a nakrájejte na čtverečky o velikosti asi 5 x 5 cm. Na každý dejte trochu ovoce, zabalte a vytvarujte kulatý knedlíček. 

03.

Knedlíčky házejte do vroucí vody a vařte 5 až 7 minut. Poté je vyjměte děrovačkou. 

04.

Nechte rozpustit máslo a také čokoládu ve vodní lázni. Skořici smíchejte s moučkovým cukrem. 

05.

Knedlíčky rozdělte na talíře. Pokapejte je rozpuštěnou čokoládou a máslem, posypte skořicovým cukrem a ozdobte zbylým ovocem. 

Reklama

Související témata:

Načítám