Článek
Postup
01.
Z mléka a krupičky uvařte hustou kaši a nechte ji trochu vychladnout. Pak do ní postupně zapracujte vejce a mouku. Mouku přidávejte postupně, až vznikne tvárné těsto.
02.
Hotové těsto vyválejte na plát a nakrájejte na čtverečky o velikosti asi 5 x 5 cm. Na každý dejte trochu ovoce, zabalte a vytvarujte kulatý knedlíček.
03.
Knedlíčky házejte do vroucí vody a vařte 5 až 7 minut. Poté je vyjměte děrovačkou.
04.
Nechte rozpustit máslo a také čokoládu ve vodní lázni. Skořici smíchejte s moučkovým cukrem.
05.
Knedlíčky rozdělte na talíře. Pokapejte je rozpuštěnou čokoládou a máslem, posypte skořicovým cukrem a ozdobte zbylým ovocem.
Mohly by vám chutnat také ovocné knedlíky z bramborového těsta s jablky a skořicí nebo pěry – pečené ovocné knedlíky z Valašska.