Hlavní obsah

Kterým hvězdám rok 2019 přeje a komu trochu nakládá?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Rok 2019 se překulil do druhé poloviny a některé české hvězdy už stačily zazářit i pěkně pohořet. Komu se vedlo? Kdo se oženil, porodil a kdo bude volit Oscary? Komu zatím rok 2019 nevychází a kdo nás opustil?

Článek

Rok 2019 je za polovinou a my se podíváme, jak se komu vedlo. Leoš Mareš si splnil sen, český film kraluje kinům, tajnůstkářka Ewa Farna pár týdnů po porodu skotačí po pódiu a česká dokumentaristka bude volit filmové Oscary. Jsou tu ale i méně pozitivní události... Tak si to pojďme pěkně shrnout.

Největší český showman

Hudební kritici lomí rukama a fanoušci šílí nadšením. Leoš Mareš (43) opět ukázal, že umí. Asi ne zpívat – a to také nikdy netvrdil. Rozhodně ale dokáže udělat show. Tři dny po sobě vyprodat O2 arenu, kde vystoupil se svými hosty včetně Karla Gotta, to by v České republice dokázal jen málokdo a zatím se o takový kousek nikdo ani nepokusil. Leoš Mareš si nedává malé cíle a dovede si plnit sny.

Foto: Profimedia.cz

Když si showman Leoš Mareš něco vysní, udělá pro to vše. A on si přál velkou showFoto: Profimedia.cz

Naše žena v oscarové akademii

Významná dokumentaristka Helena Třeštíková oslavila nedávno 70. narozeniny a stala členkou americké Akademie filmového umění a věd, která uděluje Oscary. Režisérku to překvapilo, ale jak sama řekla, je to pro ni obrovská čest. Akademie z její tvorby vyzdvihla především snímky Marcela (2006) a sérii Manželské etudy (1987, 2006, 2018, 2019). Zpráva byla zveřejněna letos na festivalu v Karlových Varech.

Foto: Profimedia.cz

Helena Třeštíková bude již příští rok hlasovat, kdo dostane zlatou soškuFoto: Profimedia.cz

Tajná a dost nečekaná svatba

Trochu překvapivě se 31. května oženil herec Filip Blažek (45) – s partnerkou Jolanou (39) totiž žije už dlouhé roky a mají dvě dcery. Herec si velmi střeží soukromí a občas si s novináři i trochu hraje. A tak není divu, že média páru svatbu „vystrojila“ již v minulosti a březnové zásnuby a květnová veselka mnohé překvapily. Obřad se konal na krásném zámečku Jánský Vrch v Rychlebských horách.

Foto: Profimedia.cz

Za manžele je spousta lidí považovala už dávno, ale oficiálně si „ano“ řekli Blažkovi až letosFoto: Profimedia.cz

Porodila před měsícem a už čile koncertuje

Zpěvačka Ewa Farna (25) se v roce 2017 tajně vdala za Martina Chobota (30) a posléze velmi dlouho skrývala i těhotenství – veřejnosti se ukázala až s velkým bříškem. Na přelomu května a června porodila syna Artura, a protože se prý cítí naprosto skvěle, začala v omezené míře koncertovat.

Foto: Profimedia.cz

Oblíbená zpěvačka je jedno velké překvapení. Krátce po porodu vystupuje a požádala veřejnost, aby ji nehodnotila – každá máma i miminko jsou jinéFoto: Profimedia.cz

Sportovní hvězdy se těší na miminko

Bývalá tenistka Lucie Šafářová (32) a hokejista Tomáš Plekanec (36) vloni všem vyrazili dech, když prozradili, že jsou pár. On je přitom stále ještě ženatý s herečkou a zpěvačkou Lucií Vondráčkovou (39) a rozchod neprobíhá rozhodně hladce – manželé vedou „mediální bitvu“. Sportovci prý sice chtěli se zakládáním rodiny počkat, ale teď září štěstím, protože na Vánoce už budou tři. Miminko má „pracovní název“ Čip, tak snad se budoucí rodiče nad jmény ještě zamyslí.

Foto: Profimedia.cz

Lucie Šafářová ukončila tenisovou kariéru a čeká první miminkoFoto: Profimedia.cz

Český film vidělo víc než milion diváků

V lednu vběhly do kin Ženy v běhu a staly se nejnavštěvovanějším filmem. Režisér a scenárista Martin Horský (41) natočil komedii s perfektním obsazením. Věra (Zlata Adamovská, 60) ovdoví a rozhodne se, že s dcerami v podání Terezy Kostkové (43), Veroniky Khek Kubařové (32) a Jenovéfy Bokové (27) splní poslední sen zesnulého manžela (Bolek Polívka, 69): začnou trénovat na maratonskou štafetu. A do toho se řeší partneři a děti, vedou se vtipné řeči a dohromady to skvěle funguje.

Foto: Profimedia.cz

Čtveřice žen běhá zpočátku trochu z donucení, ale nakonec je to všechny chytneFoto: Profimedia.cz

Nejočekávanější kniha roku

Hodně milovníků literatury se těšilo na Tiché roky, čtvrtou knížku úspěšné české spisovatelky Aleny Mornštajnové (56), která okouzlila dokonalým vyprávěcím stylem a schopností propojit osudy generací celých rodin a velké dějiny. Novinka je podobně jako autorčin předešlý román Hana silným intimním dramatem, kde hrají velkou roli náhody a lidské charaktery, a velká očekávání čtenářů rozhodně nezklamala. A tyhle novinky už máte přečtené? 

Foto: Nakladatelství HOST

Kniha Aleny Mornštajnové Tiché roky vyšla letos v nakladatelství HostFoto: Nakladatelství HOST

S vámi nás bavil svět

V květnu podlehl onkologickému onemocnění ve věku 75 let herec a bavič Václav Postránecký, který má na kontě desítky filmových, divadelních i seriálových rolí a pro všechny bude navždy dirigentem Michalem z filmu Marie Poledňákové (77) S tebou mě baví svět (1982). Jedna z legendárních hlášek jeho postavy je: „No né, Casanova vylez z kanafasu!“

Foto: Profimedia.cz

Děkujeme za nezapomenutelné roleFoto: Profimedia.cz

Přežije tohle manželství?

Pro manželství Agáty Prachařové (34) se hodí označení „jako na houpačce“. S Jakubem Prachařem (35) jsou svoji od roku 2013 a krizí zažili několik. Nyní se zdá, že to má větší grády. Na herce a zpěváka měla „prasknout“ nevěra a odstěhoval se ze společného domu. Modelka a moderátorka mezitím natáčela svůj pořad Máma nad věcí a začala fanouškům ukazovat tvář dcery Mii (1) – a tím přestala respektovat manželovo přání ohledně soukromí.

Foto: Profimedia.cz

Agáta Prachařová má pověst rebelky, ale sama říká, že je rodinný typFoto: Profimedia.cz

Exfotbalista se vězení nevyhnul

Bývalý fotbalový obránce se poslední roky spíš než sportem zabýval rozvody, alimenty, psaním knih a skandály – a všechno sdílel na sociálních sítích. Legrace nakonec skončila a Tomáš Řepka (45) byl odsouzen na 2,5 roku vězení za zpronevěru a internetové útoky na exmanželku Vlaďku Erbovou (38). Dle jeho slov nejde o nic hrozného, protože do vězení se dostala spousta slavných umělců a fotbalistů.

Foto: Profimedia.cz

Podle Tomáše Řepky se pobytem ve vězení uzavře pomyslný kruh a vrátí se „čistej“Foto: Profimedia.cz

Tak i tohle se stalo v první půli tohoto roku. A co vás čeká v té druhé? Podívejte se na velký horoskop na rok 2019 a připravte se.

Reklama