Hlavní obsah
3,0
(28)
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Burgery nemusí být jen z hovězího, sýru, slaniny, kečupu a podobně. Vyzkoušejte lehčí variantu z mletého kuřecího masa a avokádové salsy. Věříme, že se stanou stálicí vašich grilování.

10 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
6 kusů
Na maso
  • 700 g kuřecího masa
  • 1 plátek světlého toastového chleba
  • 30 ml mléka
  • 1 ks jarní cibulky
  • 1 lžíce sušených rajčat v oleji
  • 1/2 lžičky soli
  • 2 špetky pepře
Na avokádovou salsu
  • 1 ks avokáda
  • 1 hrst cherry rajčat
  • 1 lžíce sterilované kukuřice
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 2 špetky soli
K podávání
  • 6 ks bulek
  • 1 lžička olivového oleje
Článek

Postup

01.

Nejprve si připravte salsu. Avokádo zbavte slupky a pecky, nakrájejte ho na kostičky, přidejte stejně nakrájená cherry rajčátky. Nakonec směs zakápněte šťávou z citronu, přidejte sůl a pepř.

02.

Plátek toustového chleba nakrájejte na malé kostičky a zalijte ho mlékem. Přidejte mleté kuřecí maso, sůl, trochu čerstvě namletého pepře, nasekaná sušená rajčata a nasekanou jarní cibulku. Vše důkladně, nejlépe rukama, promíchejte a ze směsi vytvarujte burgery. Ty grilujte z obou stran.

03.

Před podáváním opečte na grilu na trošce olivového oleje i hamburgerové bulky. Ty pak naplňte kuřecími burgery a avokádovou salsou.

Foto: Svatava Vašková

Nejlepší jsou samozřejmě burgery grilované na zahraděFoto: Svatava Vašková

Reklama