Hlavní obsah
3,0
(305)
Foto: Marek Kučera

Foto: Marek Kučera

Šťavnaté kuřecí maso a voňavá náplň se sýrem feta a bylinkami, to je skvělá kombinace na chutný oběd. Přidejte bramborovou kaši nebo zeleninový salát a úžasné jídlo pro celou rodinu je na světě.

10 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 ks kuřecích prsou
  • 1,5 lžičky soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 5 lžic oleje
  • 1 lžíce čerstvého rozmarýnu
  • 1 lžíce čerstvého tymiánu
  • 1 lžíce listové petržele
  • 2 stroužky česneku
  • 150 g sýru feta
  • 1 lžíce hladké mouky
Článek

Postup

01.

Maso jen velmi jemně naklepejte a nařízněte do něj kapsu. Poté ho osolte a opepřete ze všech stran.

02.

Bylinky nasekejte, přidejte k nim prolisované stroužky česneku a rozdrobený sýr. Vše důkladně promíchejte a hotovou směsí napěchujte kapsy v mase. Pomocí párátek stáhněte, aby se náplň při pečení neuvolňovala. 

03.

Takto připravené řízky poprašte hladkou moukou a zprudka opečte na oleji. Poté je vyskládejte do olejem vymazaného pekáčku a vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte přibližně půl hodiny. 

04.

Hotové maso nechte chvilku stát a teprve pak nakrájejte na plátky. Podávejte s bramborovou kaší nebo dobře ochuceným kuskusem. A nezapomeňte na zeleninový salát.

Kuřecí prsíčka přímo svádějí k plnění a zavíjení. Což takhle kuřecí závitky se slaninou, sýrem a ořechy anebo kuřecí řízky plněné slaninou a osmažené v trojobalu?

Načítám