Článek
Postup
01.
Kuskus zalijte zhruba dvojnásobným množstvím osolené vody nebo vývaru (případně mrkněte, jak připravit úsporný zeleninový vývar), přiklopte, nechte asi deset minut nabobtnat a poté načechrejte vidličkou.
DALŠÍ RYCHLÉ SEZONNÍ POCHOUTKY
02.
Na kostky pokrájené cukety orestujte na oleji s nasekaným čerstvým chilli (nic ale nezkazíte ani sušeným), a když cuketa trochu změkne, přidejte plátky česneku, pokrájená rajčátka a oregano. Osolte a poduste do změknutí. Podle chuti ještě osolte a opepřete.
03.
Podávejte spolu s připraveným kuskusem a nadrobeným čerstvým sýrem.

Čtyři sezonní jídla od Hany – najdete je v našich receptechFoto: Eva Malúšová
Tip: Příště místo kuskusu zkuste i výraznější bulgur. A jestli už neseženete pěkná rajčata, klidně použijte krájená z plechovky.
Cukety, kam se podíváš
Cukety jsou stále dostupné, zkuste je využít naplno.
- Polévky: Cuketový krém | À la koprovka | Minestrone
- Naslano: Hranolky | Pizza s nivou | Halušky | Špagety s kuličkami
- Nasladko: Ovesná kaše | Buchta s polevou | Perník
- Pod víčkem: Nakládané à la matjesy | Hořčice| Čatní