Hlavní obsah
Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Poradíme jak si připravit lahodné zeleninové jídlo a udržet zdravý životní styl. V salátu také skvěle zužitkujete úrodu ze zahrádky.

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 ks cukety
  • 1 hrst cherry rajčat
  • 1 ks čerstvá chilli paprička
  • 3 stroužky česneku
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 hrst čerstvého oregana
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 250 g kuskusu
    1
  • 100 g čerstvého kozího sýru
    7
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Kuskus zalijte zhruba dvojnásobným množstvím osolené vody nebo vývaru (případně mrkněte, jak připravit úsporný zeleninový vývar), přiklopte, nechte asi deset minut nabobtnat a poté načechrejte vidličkou.

02.

Na kostky pokrájené cukety orestujte na oleji s nasekaným čerstvým chilli (nic ale nezkazíte ani sušeným), a když cuketa trochu změkne, přidejte plátky česneku, pokrájená rajčátka a oregano. Osolte a poduste do změknutí. Podle chuti ještě osolte a opepřete.

03.

Podávejte spolu s připraveným kuskusem a nadrobeným čerstvým sýrem.

Foto: Eva Malúšová

Čtyři sezonní jídla od Hany – najdete je v našich receptechFoto: Eva Malúšová

Tip: Příště místo kuskusu zkuste i výraznější bulgur. A jestli už neseženete pěkná rajčata, klidně použijte krájená z plechovky.

Cukety, kam se podíváš

Cukety jsou stále dostupné, zkuste je využít naplno.

Načítám