Hlavní obsah
4,0
(25)
Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Naše čtenářka Hanka (46) vám poradí, jak si připravit lahodné zeleninové jídlo za pár korun. Sama totiž po propuštění z vězení řešila, jak si udržet zdravý životní styl i s minimálními příjmy a ještě přitom zužitkovat výpěstky z komunitní zahrady, kam chodí pomáhat.

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 cukety
  • 1 hrst cherry rajčat
  • 1 čerstvá chilli paprička
  • 3 stroužky česneku
  • olivový olej
  • 1 hrst čerstvého oregana
  • sůl
  • pepř
  • 250 g kuskusu
  • 100 g čerstvého kozího sýru
Článek

Postup

01.

Kuskus zalijte zhruba dvojnásobným množstvím osolené vody nebo vývaru (případně mrkněte, jak připravit úsporný zeleninový vývar), přiklopte, nechte asi deset minut nabobtnat a poté načechrejte vidličkou.

02.

Na kostky pokrájené cukety (Hana dala žlutou i zelenou) orestujte na oleji s nasekaným čerstvým chilli (nic ale nezkazíte ani sušeným), a když cuketa trochu změkne, přidejte plátky česneku, pokrájená rajčátka a oregano. Osolte a poduste do změknutí. Podle chuti ještě osolte a opepřete.

03.

Podávejte spolu s připraveným kuskusem a nadrobeným čerstvým sýrem.

Foto: Eva Malúšová

Čtyři sezonní jídla od Hany – najdete je v našich receptechFoto: Eva Malúšová

Tip: Příště místo kuskusu zkuste i výraznější bulgur. A jestli už neseženete pěkná rajčata, klidně použijte krájená z plechovky.

Líbí se vám podobné jednoduché recepty, které dají vyniknout chuti a vůni čerstvých surovin? Odkazy na ně najdete v článku, který vyprání Hanin příběh.

Reklama

Související témata: