Hlavní obsah

Kvíz z módního názvosloví: Znáte pojmy jako preppy styl nebo scrunchie?

Foto: Anna Zhuk, Shutterstock.com

Foto: Anna Zhuk, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dnešní dívky v pubertě jistě budou vědět. Co se ale vybaví vám, když vám doma dcera řekne, že chce koupit parachute pants (čti parašut)? I to se dozvíte v našem dnešním kvízu z módního názvosloví.

Článek

Módní svět je plný nejrůznějších stylů, střihů, vzorů, ale i délek kalhot či sukní. Kromě toho v něm však najdete také spoustu pojmů a názvů, které se často přebírají z cizích jazyků. V současnosti je v kurzu hlavně anglické názvosloví, které se ustálilo v našich šatnících jako naprosto běžná věc. Pokud jste z módní branže, je pro vás kvíz hračka. Pro někoho však mohou být některé pojmy oříškem. Schválně, jak jste na tom vy?

1. Úzké džíny sice už nejsou tolik v kurzu, ale pořád si najdou svoje fanynky. Jejich nohavice ovšem často bývají značené mnoha způsoby. Věděly byste, jaký je rozdíl mezi džíny slim a skinny?
2. Tenhle retro trend z 80. let se opět vrátil na výsluní a nosí ho mladá generace ve svých účesech. Víte, čím si ozdobí vlasy, když použijí scrunchie?
3. Za chvíli tu máme podzim a s ním přichází každoročně čas také na klasické kotníkové boty s pružnou gumovou vsadkou kolem kotníků, které můžete znát také pravděpodobně pod pojmem „pérka“. Jaké pro ně používáme označení z angličtiny?
4. Při pohledu na ně možná budete mít pocit, že jste je v mládí nosily, ale některé kousky včetně parachute pants, jež si oblíbila především generace Z, zkrátka slaví letos svůj velký návrat. O které kalhoty se jedná?
5. Generace Z si zamilovala nejeden módní trend, který se řadí k takzvanému street stylu, tedy stylu ulice. Kromě parachute pants tak s oblibou nosí doplněk zvaný bucket hat. O co jde?
6. U doplňků ještě chvilku zůstaneme a zaměříme se na pokrývku hlavy, která se stala trendem už loni. A přestože je praktická, málokdo se ji odvážil v Česku vynést. Možná dáte pletené kukle letos šanci. Víte, jak se jí říká?
7. Tenhle trend už tu také jednou byl, ale není pro každého. Romantické duše ho však jistě ocení, neboť kromě toho, že zvýrazní pas, působí něžným dojmem. Jde o širší volán, kterým jsou zakončené topy a halenky. Jak se nazývá?
8. K oblíbené obuvi jak u dam, tak u pánů patří v období babího léta nazouvací mokasíny s gumovou podešví. Řadí se k nim takzvané boat shoes, ale i loafers. Víte ale, jaký je mezi nimi rozdíl?
9. Možná jste z této látky měly v létě na sobě halenku či šaty, aniž byste věděly, že má speciální název. Zkuste si tipnout, jak se nazývá bavlněná látka s typickou dírkovou výšivkou, která připomíná krajku.
10. S nástupem do školy, a zvláště pak na vysokou, se objevuje v obchodech opět takzvaný preppy styl. Čím se vyznačuje?

Tak co, máte všechny odpovědi zkontrolované? Pokud ano, vyhodnoťte si test.

Načítám