Hlavní obsah

Láska ke kolegovi skončila sporem s nadřízenou. Žárlila!

Foto: LightField Studios, Shutterstock.com

Foto: LightField Studios, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pracovali spolu a skvěle jim to fungovalo. Pracovní vztah ale přerostl v lásku, kterou museli Kristýna (28) a David (30) tajit. Na Davida si totiž myslela jeho nadřízená, která však stejně udělala Kristýně ze života peklo.

Článek

Život není vždy jednoduchý, a tak se mnohdy lidé dostanou do zdánlivě neřešitelných problémů. Přesně s těmito situacemi mohou pomoci vztahoví mediátoři. A tohle je další příběh z praxe mediátorky Kateřiny Bělkové.

Když přijde láska

Kristýna a David byli kolegové a jejich vztah měl velmi dlouho čistě pracovní charakter. Koneckonců Kristýna měla přítele. Situace se ale změnila na prvním společném vánočním večírku. Kristýna se totiž s partnerem čerstvě rozešla a vypila trochu víc, než by bylo zdrávo.

David se o ni tehdy postaral, dovedl ji domů, a dokonce u ní přespal na gauči, aby se ujistil, že bude v pořádku. Zjistili ale, že je jim spolu dobře nejen v práci. Strávili spolu pár večerů, a z víkendu na kolech se vrátili už jako oficiální pár.

Na pracovišti své city tajili, protože firemní kultura vztahy na pracovišti nepodporovala. Hlavní problém byl ale v tom, že na Davida si myslela jeho a Kristýnina společná nadřízená Martina (32).

Nakonec to prasklo

Půl roku ve firmě opravdu nikdo netušil, že tihle dva nejsou jen kolegové. Oba sice zářili štěstím, ale na zvídavé otázky spolupracovníků jen odpovídali, že každý z nich někoho potkal.

Vše prasklo na teambuildingu na Moravě, kde si Kristýna zlomila nohu. Do nemocnice ji doprovodila právě Martina. Ta naléhala, aby Kristýna zavolala příteli, aby ji z nemocnice odvezl. Kristýna, která byla stále v šoku ze zranění, už nedokázala lhát a šla s pravdou ven.

Foto: Photographee.eu, Shutterstock.com

Milostné vztahy v práci bývají komplikovanéFoto: Photographee.eu, Shutterstock.com

Těžký návrat do práce

Martina tehdy na sobě nedala nic znát a vypadalo to, že nakonec bude vše v pořádku. Ale když se Kristýna po pár týdnech marodění vrátila do práce, nastalo peklo. Martina po ní šla, záměrně ji před ostatními v týmu shazovala, na všem, co udělala, si něco našla, a i když Kristýna pracovala na 120 procent, stejně to nikdy nebylo dost.

Po několika týdnech teroru už toho bylo na Kristýnu moc a podala výpověď. Ředitel firmy ale tušil, že je za tím něco víc, a chtěl znát skutečný důvod jejího odchodu. Když ho z Kristýny dostal, rozhodl se poslat obě ženy na mediaci. Nechtěl přijít ani o jednu, protože obě byly cennou součástí jeho týmu. A s mediací už měl zkušenost. „Tak se ke mně dostaly dvě mladé ženy, které spolu již nebyly schopné vůbec konstruktivně komunikovat. Na prvním setkání bylo vyřčeno mnoho výčitek a křivd,“ vzpomíná Kateřina Bělková.

Foto: Antonio Guillem, Shutterstock.com

Dvě ženy a jeden muž, to nikdy nevěstí nic dobréhoFoto: Antonio Guillem, Shutterstock.com

Řekly si to od plic

Kristýna Martinu vinila z toho, že ji před Davidem a kolegy neustále shazuje, Martina zase, že ji Kristýna v práci jen pomlouvá a že to byla právě ona, kdo po firmě roznesl informaci o tom, že si na Davida sama myslela. „Ze začátku nebylo vůbec jednoduché ani to, aby byly ženy v jedné místnosti. Když se ale po úvodní fázi podařilo zklidnit rozjitřené emoce, ukázalo se, že se obě nejvíce bojí toho, aby o zaměstnání nepřišly,“ říká Kateřina Bělková.

Kristýna měla hypotéku a Martina pečovala sama o malou dcerku, obě práci potřebovaly. Zároveň ale bylo jasné, že společně fungovat nemohou, proto se hledalo jiné řešení. Jako ideální se jevila možnost, kdy by sice obě zůstaly ve firmě, ale šly by na jiné pozice.

Obě ženy si vzaly čas na rozmyšlenou, ale situaci nakonec vyřešila příroda. Kristýna zjistila, že je těhotná a nastoupila na rizikové těhotenství. „Domluvily jsme se ale, že pokud by to bylo v budoucnu potřeba ještě nějak řešit, ozvou se mi,“ dodává Kateřina Bělková.

Láska na pracovišti je krásná, ale má i svá rizika. Chodíte se šéfem? Tyhle nepříjemnosti vás čekají

Reklama

Související témata:

Načítám