Hlavní obsah

Chodíte se šéfem? Tyhle nepříjemnosti vás čekají

Foto: LightField Studios, Shutterstock.com

Foto: LightField Studios, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ne nadarmo se říká „co je v domě, není pro mě“. Vztah s kýmkoli z práce je náročný a vysoce rizikový. A je to ještě horší, když se láska rozhoří mezi vámi a vaším nadřízeným. Randíte se šéfem? Na tohle se připravte!

Článek

Už jen proto, že v dnešní době tráví lidé v práci mnohem víc času než kdekoli jinde, není vůbec neobvyklé, že se tam daří lásce. Jenže láska na pracovišti má svá úskalí, kdo ji zažil, ví o tom své. A pokud jste se zamilovaly do svého šéfa, rozhodně to nebudete mít jednoduché.

1. Šuškanda

Je jedno, zda pracujete v malé firmě rodinného typu nebo v obřím korporátu. Dřív nebo později se to stejně rozkřikne, a o vašem románku s nadřízeným bude vědět každý. A každý bude mít na váš vztah nějaký názor, který bude mít potřebu sdělovat, kde to jen půjde. V kuchyňce u kávovaru, u kopírky, na vánočním večírku, na poradách, všude se o vás bude mluvit.

Počítejte s tím, že nějaký čas budete ve středu veškeré šuškandy. A samozřejmě ne vždy o vás budou mluvit jako o krásném páru. Na pomluvy musíte být připraveni a naučit se je házet za hlavu.

Foto: Kzenon, Shutterstock.com

Románek s nadřízeným, ale i kolegou, se v práci hodně rychle rozneseFoto: Kzenon, Shutterstock.com

2. Závist

Pokud je váš šéf přitažlivý, milý, vtipný a ještě k tomu pracovně úspěšný, hodně lidí (a zvláště žen) vám bude asi dost závidět. Můžete být tím nejlepším zaměstnancem firmy, ale stejně bude váš úspěch připisován jen vaším milostným aktivitám. Zajímavá služební cesta, zvýšení platu, povýšení, nebo jen veřejné ocenění vaší práce? Věřte, že málokdo řekne, že si to zasloužíte, spíš se bude šuškat, že jste se asi šikovná v ložnici.

3. Ponorka

Zpočátku je vlastně fajn, že s někým, koho milujete, trávíte veškerý čas. Jenže když ta prvotní zamilovanost opadne, může to být na škodu. Pokud jste spolu celý den v práci a pak i doma, hrozí vám ponorka. Takže je potřeba si najít jiný prostor, kde budete každý jen sám za sebe (koníčky, přátelé, občasný víkend jeden bez druhého a podobně).  Vztahu totiž prospívá, když nejste jen spolu (6 důvodů, proč vztahu prospívá nebýt spolu). Odpočinete si od sebe, máte důvod se na sebe těšit, a máte nová témata k hovoru.

4. Po rozchodu

Pokud jste právě zamilovaní, určitě se vám na tohle myslet nechce. Jenže s láskou je to složité a ne vždy končí tím slavným „dokud nás smrt nerozdělí“. Každý rozchod bolí, ale rekonvalescence je rychlejší, když se nevídáte a nepřisypáváte vzájemným kontaktem sůl do ran. Jenže ve vašem případě tohle nepůjde.

Pracujete spolu, budete se tedy denně vídat. Přenést se přes krach vztahu bude o to složitější. A pozor, pokud jste se nerozešli v dobrém, je ohrožena i vaše pracovní pozice. Pracovat pod šéfem, který s vámi má osobní problém, není bůhvíjaký med. Jen opravdu silná osobnost v takové chvíli zvládne oddělit pracovní záležitosti od těch soukromých.

S románku s nadřízeným může být láska až za hrob, ale když to nevyjde, nejednou vás napadne práci změnit. Tohle je dalších 5 důvodů ke změně práce, které jsou skutečně pádné.

Reklama

Načítám