Hlavní obsah

Léta toužili, a nakonec to vyšlo: Slavné vymodlené děti

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lidská plodnost je ošemetná. Zatímco některým párům to vyjde hned na první pokus, jiné se o miminko bezvýsledně snaží i roky. Ani celebrity to nemají v tomto ohledu vždy jednoduché. Komu se nakonec zadařilo a které slavné ženy porodily vymodlené dítě?

Článek

Statistiky uvádějí, že problémy s početím má v České republice každý pátý pár. A komplikace se nevyhýbají ani celebritám. Které ženy musely na své dítě čekat pořádně dlouho, ale nakonec si ho vymodlily?

Chrissy Teigen (34)

Modelka a její manžel zpěvák John Legend (41) se o dítě snažili dlouhých šest let. Kromě neúspěšných pokusů je zraňovaly i otázky okolí, kdy už pár založí rodinu. Nakonec se to prostřednictvím umělého oplodnění povedlo a modelka v roce 2016 porodila dceru Lunu. Pohlaví embrya si s manželem vybrali dopředu. A stejně postupovali i u druhého potomka, kterým byl v roce 2018 syn Miles. Chrissy Teigen nevěřila, že by někdo mohla otěhotnět přirozeně, ale v roce 2020 ukázal test dvě čárky. V polovině těhotenství ovšem o miminko přišla.

Foto: Profimedia.cz

Nedávno rodinu Chrissy Teigen zasáhla smutná zpráva. O třetí miminko modelka přišlaFoto: Profimedia.cz

Nicole Kidman (53)

Ve snaze otěhotnět si herečka prošla skoro vším. Vždy totiž toužila po velké rodině, a tak se snažila podpořit svou plodnost. Absolvovala umělá oplodnění, ale prožila si potraty a mimoděložní těhotenství. Stálo ji to mnoho slz i depresivních stavů. S tehdejším manželem, hercem Tomem Cruisem (58), se nakonec rozhodli pro adopci. Domov poskytli holčičce Isabelle (27) a chlapci Connorovi (25). Poté, co se herečka dala dohromady s hudebníkem Keithem Urbanem (53), přišlo konečně první biologické dítě. V roce 2008 se narodila vymodlená dcera Sunday Rose (12). Nejmladší dceru Faith (9) páru v roce 2010 odnosila náhradní matka.

Foto: Profimedia.cz

Herečka vyzkoušela snad všechno. Nakonec se rozhodla pro adopci, potom zažila vlastní porod a využila i náhradní matkuFoto: Profimedia.cz

Courteney Cox (56)

Stejně jako se s problémy s početím potýkala postava Moniky v seriálu Přátelé (1994–2004), otěhotnět se dlouho nedařilo ani její herecké představitelce. S dnes již exmanželem Davidem Arquettem (49) se o potomka snažili roky. A když už se jí podařilo otěhotnět, nakonec vždy potratila. Umělé oplodnění vyšlo v roce 2004 a těsně před čtyřicítkou se Courteney Cox narodila dcera Coco (16).

Foto: Profimedia.cz

Herečka si s dcerou velmi rozumíFoto: Profimedia.cz

Tyra Banks (46)

Velmi emotivní zkušenosti má za sebou i známá americká modelka a moderátorka. Původně chtěla mít první dítě v šestadvaceti, ale těhotenství několikrát odložila. Když se pro něj konečně rozhodla, nešlo to zrovna podle plánu. Absolvovala sedm neúspěšných cyklů umělého oplodnění a každý další neúspěch byl velkou zátěží pro modelčinu psychiku. Syna jménem York (4) jí nakonec odnosila náhradní matka.

Foto: Profimedia.cz

Kdyby modelka věděla, čím si bude muset projít, asi by si dítě pořídila dřívFoto: Profimedia.cz

Adriana Sklenaříková (49)

Slovenská supermodelka si dlouho připadala na dítě moc mladá. V momentě, kdy se rozhodla, že už je ten pravý čas, tělo řeklo ne. S manželem, obchodníkem Aramem Ohanianem (51), to neúspěšně zkoušeli skoro šest let a modelka si prošla i několika potraty a dvěma neúspěšnými pokusy o umělé oplodnění. Napotřetí to však vyšlo. V šestačtyřiceti letech tak přivedla na svět vytouženou dceru Ninu (2).

Foto: Profimedia.cz

Na svůj věk vypadá modelka skvěleFoto: Profimedia.cz

Lenka Nová (46)

Zpěvačka známá z kapely Laura a její tygři mohla být několikanásobnou maminkou. Ale dítě má nakonec jen jedno. První potrat si prožila ve čtyřiatřiceti letech. Ještě se z něj ani nevzpamatovala a následovalo mimoděložní těhotenství, které jí dostalo do stavu ohrožení života. Nakonec si své místo na světě vybojovala dcera Kateřina (11). Celé těhotenství ale zpěvačku provázel strach, jak to všechno dopadne. Po narození dcery si prožila ještě jeden potrat, tentokrát doporučený, protože plod se nevyvíjel.

Foto: Czech News Center, a.s./Martin Sekanina / CNC / Profimedia

Také zpěvačku Lenku Novou osud hodně zkoušelFoto: Czech News Center, a.s./Martin Sekanina / CNC / Profimedia

Načítám