Hlavní obsah
3,2
(146)
Foto: Viktorie Hrazdílková

Foto: Viktorie Hrazdílková

Milujete koláče, ale chcete si hlídat v létě postavu do plavek? Pak rozhodně musíte vyzkoušet jahodové letní koláčky bez mouky plné bílkovin, po kterých rozhodně nepřiberete.

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
8 koláčků
Těsto
  • 50 g kokosové mouky
  • 1/2 sáčku prášku do pečiva
  • 10 g psyllia
  • 250 g polotučného tvarohu
  • 2 ks vejce
  • 3 lžíce xylitolu
Náplň
  • 4 ks čerstvých jahod
  • 8 lžic tvarohu odtučněného
  • 2 lžíce xylitolu
  • 1/2 lžičky mleté vanilky
Drobenka
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce xylitolu
  • 2 lžíce kokosové mouky
Článek

Postup

01.

Připravte si těsto. Smíchejte nejprve kokosovou mouku, prášek do pečiva, sůl, psyllium a xylitol. Poté přidejte vejce a tvaroh a zpracujte lehce lepkavé těsto. 

02.

Troubu předehřejte na 180 °C a plech vyložte pečicím papírem. Odtučněný tvaroh smíchajte s jahodami, xylitolem a vanilkou. Z těsta postupně vytvarujte 8 menších placiček, na které přidejte vždy po lžíci náplně.

03.

Na tvarohovou vrstvu položte pár kousků nakrájených jahod. Koláčky zasypte drobenkou smíchanou z mouky, xylitolu a másla. Chcete-li je mít ještě dietnější, můžete drobenku vynechat.

04.

Koláčky pečte asi 20 až 25 minut, až budou dozlatova.

Že si chcete v létě hlídat postavu? Přečtěte si, jaký zvolit v létě jídelníček a nepřibrat.

Reklama

Související témata:

Načítám