Hlavní obsah

Letní jahodové koláčky bez mouky

Hodnocení:
(141)
Foto: Viktorie Hrazdílková
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
20 minut
Náročnost
nízká

Milujete koláče, ale chcete si hlídat v létě postavu do plavek? Pak rozhodně musíte vyzkoušet jahodové letní koláčky bez mouky plné bílkovin, po kterých rozhodně nepřiberete.

Ingredience pro:
8 koláčků
Na těsto
  • 50 g kokosové mouky
  • 1/2 sáčku prášku do pečiva
  • 10 g psyllia
  • 250 g polotučného tvarohu v kostce na pečení
  • 2 vejce
  • 3 lžíce xylitolu
Na náplň
  • 4 čerstvé jahody
  • 8 lžic tvarohu odtučněného
  • 2 lžíce xylitolu
  • 1/2 lžičky mleté vanilky
Na drobenku
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce xylitolu
  • 2 lžíce kokosové mouky
Článek

Postup

Krok 1: Připravte si těsto. Smíchejte nejprve kokosovou mouku, prášek do pečiva, sůl, psyllium a xylitol. Poté přidejte vejce a tvaroh a zpracujte lehce lepkavé těsto. 

Krok 2: Troubu předehřejte na 180 °C a plech vyložte pečicím papírem. Odtučněný tvaroh smíchajte s jahodami, xylitolem a vanilkou. Z těsta postupně vytvarujte 8 menších placiček, na které přidejte vždy po lžíci náplně.

Krok 3: Na tvarohovou vrstvu položte pár kousků nakrájených jahod. Koláčky zasypte drobenkou smíchanou z mouky, xylitolu a másla. Chcete-li je mít ještě dietnější, můžete drobenku vynechat.

Krok 4: Koláčky pečte asi 20 až 25 minut, až budou dozlatova.

Že si chcete v létě hlídat postavu? Přečtěte si, jaký zvolit v létě jídelníček a nepřibrat.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek