Hlavní obsah

Levné, chutné, rychlé. Takové jsou bramborovo-zelné placky

Foto: Marcel Rozhoň

Placky podávejte ihned, čerstvě upečené a křupavé chutnají nejlípFoto: Marcel Rozhoň

Reklama

Bramborové placky se zelím. Jsou hříšně dobré, přitom tak jednoduché! Připravte je co nejmenší, budou pak krásně křupat.

Článek

Za tenhle recept vás sice výživoví odborníci nepochválí, přecejen je to jídlo smažené. Ale pokud byste chtěli placky trochu odlehčit, můžete je připravit na teflonové pánvi zcela bez tuku. Místo klobásy pak do nich nasekejte kvalitní šunku s vysokým obsahem masa.

Bramborovo-zelné placky

Pro 4 osoby budete potřebovat: 500 g kysaného zelí, 500 g syrových brambor, 2 vejce, 1 stroužek česneku, sůl, pepř, hladkou mouku podle potřeby, olej nebo sádlo na smažení

Postup:Zelí nechte okapat a trochu ho pokrájejte. Brambory oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Dejte vše do mísy, přidejte vejce, prolisovaný stroužek česneku, sůl, pepř a všechny suroviny důkladně promíchejte. Podle potřeby vmíchejte hladkou mouku. Na pánvi rozehřejte olej nebo sádlo a lžící nabírejte těsto. Na pánvi ho rozetřete, aby vznikly placky a smažte z obou stran dozlatova. Hotové placky poskládejte na papírové ubrousky, aby se z nich odsál přebytečný tuk.

Tip: Do těsta můžete přidat ještě na kousky nakrájenou klobásu. Placky také skvěle chutnají se zakysanou smetanou. Stačí ji osolit, opepřit a přidat nasekanou pažitku.

Nejobyčejnější jídla někdy chutnají nejvíc. Patří mezi ně třeba do křupava upečené bramborové spirálky nebo klasika v podobě bramborového guláše.

Reklama

Načítám