Hlavní obsah

Lucie Bílá slaví 55! Tohle jsou její životní milníky

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Jedna z nejoblíbenějších českých zpěvaček, majitelka neuvěřitelného hlasu, herečka, producentka, spolumajitelka divadla. To vše je Lucie Bílá, která dnes slaví 55. narozeniny. Jak šel čas s majitelkou dvaceti Českých slavíků v kategorii Zpěvačka?

Článek

Sama Lucie Bílá tvrdí, že povolání zpěvačky není něco, pro co se člověk rozhoduje, ale pro co se narodí. V jejím případě o tom není pochyb. Hudbě se věnuje od roku 1984 a ze zpěvačky v rockové kapele se propracovala na naprostou špici a mezi nejvýraznější osobnosti českého šoubyznysu. Podívejte se na nejzajímavější momenty kariéry i soukromého života této fenomenální zpěvačky. Dnes slaví rovných 55 let.

Rocková holka

Píše se rok 1984 a Lucii Bílou ještě nikdo nezná. Jmenuje se Hana Zaňáková, zkouší zpívat s rockovou kapelou Rock Automat, později v Arakainu po boku Aleše Brichty (61). Zlom přišel ve chvíli, kdy si mladé zpěvačky všiml producent Petr Hannig (75). Vymyslel jí pseudonym Lucie Bílá a napsal pro ni například píseň Neposlušné tenisky, kterou zpívala v roce 1985. Skutečný úspěch se ale dostavil až v 90. letech, kdy začala spolupracovat s Gabrielou Osvaldovou (67) a Ondřejem Soukupem (69) a zářila mimo jiné v muzikálech Dracula a Krysař.

Foto: Profimedia.cz

Jako Hana Zaňáková začínala zpívat s rockovou kapelou Rock AutomatFoto: Profimedia.cz

Muž jejího života

Devadesátá léta se v jejím životě nenesla jen ve znamení pracovních úspěchů. Lucii Bílé vstoupila do života její největší láska. Nemluvíme ovšem o jejím tehdejším partnerovi, producentu Petru Kratochvílovi (69), ale o jejich společném potomkovi Filipovi (26). Vztah s Kratochvílem totiž nevyšel, producent dal později přednost modelce Pavlíně Babůrkové (48).

Foto: Michal Růžička/ Mafra/ Profimedia

Se synem Filipem má ale Bílá úžasný vztah od jeho narození dodnesFoto: Michal Růžička/ Mafra/ Profimedia

První pokus nevyšel

V roce 2002 slavice doslova zářila štěstím. Byla zamilovaná až po uši a poprvé se vdávala. Vzala si o osm let mladšího hudebníka Stanislava Penka (47) a věřila, že tohle už je navždy. Bohužel to tak nebylo a už o rok později šli tihle dva od sebe. Později se zpěvačka přiznala, že vlastně už v den svatby vnitřně cítila, že je něco špatně. Rozchod prý byl nakonec velice osvobozující.

Foto: Profimedia.cz

Se Stanislavem Penkem to nevyšlo, ale Lucie Bílá na muže nezanevřela Foto: Profimedia.cz

Ani podruhé to neklaplo

Po rozvodu s Penkem Bílá chvilku žila sama jen se synem, na muže ale nezanevřela. Opět se zamilovala a opět do mladšího muzikanta – do Václava Noida Bárty (40). Randili spolu asi tři roky a v roce 2006 se vzali, a to v Miláně, v den zpěvaččiných čtyřicátých narozenin. V září 2008 ale i oni oznámili rozvod. Velká poklona oběma, že i přes osobní potíže spolu dokázali nadále spolupracovat, zpívat a zůstat přáteli.

Foto: Profimedia.cz

Rozvod mezi dvojici zpěváků rozhodně nevnesl žádný větší rozkol, dokážou spolu bez potíží fungovat Foto: Profimedia.cz

„Přísná“ porotkyně

Rok 2010 znamenal zase určitý profesní posun. Ke zpívání, hraní, produkování a divadlu si Bílá přidala i roli porotkyně v televizní soutěži Česko Slovensko má talent (2010–2019). V první řadě jí parťáky dělal Jaro Slávik (46) a Jan Kraus (67), kterého v druhé řadě nahradil herec Martin Dejdar (56). K dalším obměnám v porotě docházelo i v následujících letech, Lucie Bílá v ní ovšem setrvala celých šest řad. V posledních dvou ročnících ji nahradila Marta Jandová (46).

Foto: Profimedia.cz

V pořadu Česko Slovensko má talent vydržela zpěvačka šest řadFoto: Profimedia.cz

Konečně opravdová láska?

Od roku 2017 to vypadá, že nakonec i v lásce se zpěvačce zadařilo. Žije s fitness trenérem Radkem Filipim (37), který je nejen jejím životním partnerem, ale pomáhá jí i pracovně. Sice se i tihle dva na chvilku rozešli, za vším ale prý byla Lucčina pracovní vytíženost a oba zjistili, že jim je bez sebe prostě smutno. V současné době působí jako stabilní pár. A nelze jim přát nic jiného, než aby tentokrát už opravdu vyšlo to obligátní „dokud nás smrt nerozdělí“.

Foto: Profimedia.cz

To nejlepší na konec? Dnešní oslavenkyni bychom to moc přáli! Foto: Profimedia.cz

Původně se zpěvačka jmenovala Hana Zaňáková. Není ale jediná, kdo sáhl po uměleckém pseudonymu. Slavní a změny jména: Lucie Bílá, Petra Janů i Meghan Markle

Reklama

Načítám