Hlavní obsah

Slavní a změny jména: Lucie Bílá, Petra Janů i Meghan Markle

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Jmenovat se Pepa Vomáčka a chtít zazářit v uměleckém světě? To bude chtít hodně talentu a charismatu na rozdávání. Nebo si trochu upravte jméno a cesta k úspěchu se zdá hned o něco snazší. Nebudete první ani poslední, v showbyznysu je to běžná praxe.

Článek

Důvodů, proč si slavní změní jméno, je hodně. Někdy jde jen o kosmetické úpravy, třeba když agent řekne, že Emma zní víc sexy než Emily. Ale pak jsou tu změny výrazné, protože umělec stejného jména už na scéně je nebo původní jméno není pro showbyznys dost dobré. Kteří slavní se toho nebáli?

Lucie Bílá (54)

Mnohonásobná zlatá slavice se původně jmenovala Hana Zaňáková a vyučila se švadlenou. Jméno si změnila už na začátku kariéry, jak jí poradil manažer Petr Hannig (75). V té době totiž zářila Hana Zagorová (74) a zbytečně by se to pletlo. A přejmenoval se i její současný partner: Radek Filipi (37) se narodil jako Fejerčák a ke změně měl osobní důvody.

Foto: Profimedia.cz

S takovým hlasem by se proslavila i jako Hana Zaňáková, ale je fakt, že Lucie Bílá je jenom jedna. Takhle jí to sluší s Radkem FilipimFoto: Profimedia.cz

Petra Janů (68)

Oblíbená rocková zpěvačka se narodila v roce 1952 v Praze jako Jana Petrů. Ale v době, kdy začala vystupovat profesionálně, si jméno změnila. Na scéně totiž už jedna zpěvačka Jana Petrů (†52) byla, a ač se věnovala úplně jinému žánru, bylo by to matoucí. Hity Moje malá premiéra (1984) a Jedeme dál (1985) tak známe v podání Petry Janů.

Foto: Profimedia.cz

Petra Janů má takový hlas a charisma, že by nikdy v konkurenci nezapadla. Ale aby se v tak malé zemi dvě oblíbené zpěvačky jmenovaly Jana Petrů, by bylo pro fanoušky dost matoucíFoto: Profimedia.cz

Michal Malátný (50)

Vystudovaný herec a frontman kapely Chinaski se narodil jako Michal Novotný. Když ale nastoupil do Východočeského divadla v Pardubicích, byli tam Novotní už tři. A jak došel k novému příjmení? Velmi originálně. Měl totiž nízký tlak, tak si malátnost zvolil jako pseudonym.

Foto: Profimedia.cz

Michal Malátný si změnil jméno z Michal Novotný. Pseudonym ho napadl proto, že má nízký tlak a často se cítí malátně. Na pódiu nepůsobí, co říkáte? Foto: Profimedia.cz

Meghan Markle (39)

Vyvolenou britského prince Harryho (36) zná celý svět jako Meghan. Když ovšem královna oznamovala, že se její vnuk bude ženit, celé jméno nevěsty bylo Rachel Meghan Markle. Ano, bývalá herečka se jmenuje stejně jako seriálová postava, kterou hrála v Kravaťácích (2011–19) a která ji proslavila. Ostatně ani její muž se nenarodil jako Harry, ale je to Henry.

Foto: Profimedia.cz

Celý svět je zná jako Meghan a Harryho, v rodných listech ale mají Rachel a HenryFoto: Profimedia.cz

Diane Keaton (75)

Herečka, která platí za jednu z nejstylovějších sedmdesátnic, má původní příjmení Hall. Ano, stejně jako Annie Hall, postava, kterou hrála v roce 1977 ve slavném stejnojmenném filmu Woodyho Allena (85) a získala za ni Oscara. Ovšem už dřív se rozhodla pro rodné příjmení své matky, protože by nebyla první herečkou Diane Hall.

Foto: Profimedia.cz

Její pravé jméno je Annie Hall, tedy stejné, jako postava, kterou hrála v roce 1977 ve filmu Woodyho Allena. Diane Keaton je stylová nejen vzhledem, ale i jménem! Foto: Profimedia.cz

Katy Perry (36)

Populární zpěvačka, která se nedávno stala maminkou a v minulosti proslula barevnými vlasovými kreacemi a odvážnými kostýmy, má v rodném listě Katheryn Elizabeth Hudson. Aby se ale její jméno nepletlo s herečkou Kate Hudson (41), rozhodla se umělkyně používat matčino příjmení za svobodna.

Foto: Profimedia.cz

Splést si tuto divu s kýmkoli? Nemožné! Katy Perry okouzlí za všech okolností. A určitě by tomu bylo i tak i kdyby se jmenovala pravým jménem Katheryn Elizabeth HudsonFoto: Profimedia.cz

Olivia Wilde (37)

Herečka, kterou proslavila role v seriálu Dr. House (2004–12) a nedávno se o ní psalo v souvislosti s novým vztahem se zpěvákem Harrym Stylesem (27), se Wilde nejmenovala vždycky. Narodila se jako Olivia Jane Cockburn, ale poté co na střední škole zazářila ve hře fenomenálního britského dramatika Oscara Wilda (1854–1900), rozhodla se přejmenovat.

Foto: Profimedia.cz

Ještěže nehrála Julii, pak by dnes byla Olivia Shakespeare, slavná diva si totiž pseudonym vzala podle slavného dramatika Oscara WildaFoto: Profimedia.cz

Vin Diesel (53)

Je tu někdo, kdo si myslel, že jej takto rodiče opravdu pojmenovali? Jméno Mark Sinclair zřejmě neznělo dostatečně drsně. Než se proslavil, pracoval jako vyhazovač v New Yorku a potřeboval budit respekt. Akční hrdina proto zkrátil rodné příjmení své matky Vincent a získal tak nové křestní jméno. A Diesel byla původně přezdívka od přátel, kteří o něm říkali, že je vždy plný energie.

Foto: Profimedia.cz

Vincent plný energie neboli Vin DieselFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám