Hlavní obsah

Lunární nový rok: přivítejte kovového Buvola

Foto: Look Studio, Shutterstock.com

Foto: Look Studio, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Většinu roku 2021 ovládne znamení Buvola, tentokrát v prvku kovu. Lunární nový rok oslavíme 12. února a trvat bude až do 31. ledna 2022.

Článek

Čínský kalendář funguje jinak než ten klasický gregoriánský, podle kterého se naše společnost řídí. Rok 2021 začal už více než před měsícem, ten čínský až 12. února. Datum začátku ale každoročně kolísá právě v závislosti podle měsíčních cyklů.

Oslavy lunárního nového roku jsou také někdy nazývané čínským Novým rokem, protože právě odtamtud pochází nejvíce vlivů, které formovaly podobu oslav po celé Asii. Jak naším životem zahýbe znamení Buvola ve spojení s prvkem kovu?

Buvol vyžaduje píli

Kovová Krysa vládnoucí uplynulému roku nám dala pořádně zabrat, to nám rok 2020 předvedl na jedničku. Pokud čekáte na velkou úlevu a významné uvolnění… netěšte se. I Buvol je podobně pevným a nesmlouvavým vládcem, pod jehož taktovkou nás mnoho relaxu a odpočinku nečeká.

Naopak. Buvol vyžaduje vysokou pracovní morálku a píli, žádné flákání a lenost. Těm, kteří budou ochotni a schopni ze sebe vydat všechno, se však bohatě odmění. Odměny nebudou zadarmo a jak se říká, bez práce nejsou koláče. Tato organizovaná a pilná stránka znamení však také znamená, že všechny velké plány a akce v následujícím roce budou probíhat stabilním a klidným tempem přesně podle plánu. To jsou dobré zprávy pro chystané celoplošné očkování proti covidu-19.

Foto: Josep Suria, Shutterstock.com

Buďte pilní jako včelky a odměna vás nemineFoto: Josep Suria, Shutterstock.com

Nastaví pravidla a stabilitu

Pevnost Buvola tkví i v tom, že se jedná o znamení velmi úzce provázané s pravidly a omezeními. To se báječně vztahuje k současné situaci, kdy je anticovidovými opatřeními sešněrován celý svět. Ani rok 2021 nebude nijak nahrávat rebelům, vyhlášky a omezení bude třeba nadále pečlivě dodržovat, aby byla situace zvládnutelná.

Kromě toho však Buvol přináší prvek stability, což je něco, po čem zoufale toužíme. Ano, život ještě pořád nebude „normální“ a „jako dřív“, ale konečně zase ucítíme pevnou půdu pod nohama a alespoň části společnosti se podaří odrazit ode dna. Změny již nebudou tak radikální a všechno se začne posouvat tím správným směrem.

Konzervativní přístup

Další významnou Buvolí hodnotou je konzervativnost – tedy příští rok nebude příliš vhodný k novým začátkům, cestování či k objevům, ale k tomu, abyste se soustředili na to, co už máte, vylepšili to a prohloubili. Rok kovového Buvola bude rokem rodiny a soužitím té nejvíce centrální jednotky společnosti. Soustřeďte se na vztahy se svými nejbližšími, rozvíjejte je a upevňujte. Na experimenty a nové, radikální cesty bude vhodnější následující rok Tygra.

Kov pomůže zbavit zbytečností

Prvek kovu je minimalistický, velmi čistý a úsporný a vybízí k tomu, abyste právě tímto směrem navedli i svůj život. Zbavte se zbytečné zátěže, nebojte se vyhazovat – věci, ale i staré křivdy a vzpomínky nebo lidi, kteří vás spíše vysávají a unavují, než aby vám něco dávali. Nechte si v životě jen to, co vám přináší radost. Díky tomu si uklidíte také v hlavě, projasníte myšlenky a zbavíte se nánosu starostí, obav a melancholie.

Pokud kouříte, je tento rok naprosto ideálním okamžikem k tomu, abyste s tím přestali. Prvek kovu podporuje a ovlivňuje činnost plic a Buvol zase zařídí, že vám nový návyk, který zavedete, vydrží.

Foto: fongbeerredhot, Shutterstock.com

Nekouřit je nejlepší prevence před rakovinou plic a tento rok vám v tom pomůžeFoto: fongbeerredhot, Shutterstock.com

Nebojte se ukázat slabost

Velkou slabinou Buvola je to, že odmítá ukázat svoje slabosti, snaží se jít hlavou proti zdi a zvládnout všechno sám. Tenhle přístup však fungovat nebude – pokud potřebujete pomoc, řekněte si o ni. Není na tom nic ponižujícího, naopak. Ukazujete tím světu, že umíte realisticky odhadnout, kam až sahají vaše síly, nepřepnout se, správně zvážit situaci.

Ani nadcházející lunární rok nebude snadný, ale rozhodně bude snadnější než ten předchozí. Kovový Buvol plyne na pozitivní energii, která se postará o stabilnější svět, kde je možno s pílí a vynaloženým úsilím konečně dojít do cíle.

A pokud budete chtít se svými nejbližšími vylepšit něco ve svém bytě, podívejte se na trendy v bydlení, které frčí v roce 2021!

Reklama

Související témata:

Načítám