Hlavní obsah

Kevin slaví 40! Jak vypadají další herci ze Sám doma?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sám doma je jednou z nejlepších vánočních komedií, která nesmí v televizním programu v prosinci chybět. Těžko uvěřit, že hlavní aktér, Macaulay Culkin, dnes slaví už 40. narozeniny. Cože?!

Článek

Vánoce bez hlášek typu „Harry, jdu do baráku“ jako by ani nebyly. Představitelem osmiletého Kevina, který zůstal doma sám, byl v té době ve skutečnosti desetiletý Macaulay Culkin.

U filmu se poprvé ocitl už v roce 1985, ale Kevin McCalister v Sám doma (1990) byla a je jeho nejúspěšnější role. Maximum se z filmu snažili tvůrci vytěžit druhým pokračováním – Sám doma 2: Ztracen v New Yorku (1992) a pak ještě trojkou – Sám doma a bohatý (1994).

Poté už žádný trhák nepřišel a naposledy si Macaulay Culkin zahrál v komedii Changeland (2019), při jehož natáčení potkal svoji současnou přítelkyni. Co o herci (ne)víte a jak se po třiceti letech od premiéry má Kevinova rodina a další postavy? Bohužel John Heard (†71), který si zahrál Kevinova tátu, před třemi roky náhle zemřel.

Kevin: Macaulay Culkin (40)

I když stále hraje a živí se jako herec, po úspěchu z dětských let už žádný trhák nenatočil, jen spíše podprůměrné filmy. Jednu dobu ho bývaly plné noviny a i dnes se sem tam objeví ne zrovna lichotivé fotky, kde vypadá unaveně, zarostle a jako troska. Zapsal se tak do povědomí diváků jako vyhaslá dětská hvězda se závislostmi.

Když ale vezmeme v potaz jeho bouřlivý životní styl (drogy, spousta alkoholu) a složité rodinné vztahy (otec ho týral, vyrůstal v malém bytě se 6 sourozenci a točil jeden film za druhům od útlého mládí), čas se na něm kupodivu příliš nepodepsal a na čtyřicet vypadá mladě.

Letos poskytl první větší rozhovor po letech, v němž prohlašuje, že život nemůže být lepší. Od roku 2017 randí s modelkou Brendou Song (32), se kterou plánují miminko. V minulosti tvořil 9 let pár s herečkou Milou Kunis (36) a byl dokonce čtyři roky (od 1998–2002) ženatý s Rachel Miner (40). Od roku 2017 má svůj lifestylový web s názvem Bunny Ears, kde si můžete poslechnout jeho podcasty a jehož dominantu tvoří vtipná videa. Vypadá to, že je v pohodě!

Foto: Profimedia.cz

Zleva: Macaulay Culkin jako Kevin McCallister a v prosinci 2019Foto: Profimedia.cz

Fuller: Kieran Culkin (37)

Na otravného Fullera, který se v noci počůrává, si všichni vzpomínáte. Kieran Culkin, který si ve filmu zahrál Kevinova bratrance, je ovšem v reálu jeho bráchou a mají ještě 5 dalších sourozenců. Fuller byla jeho první role a poté se začal herectví věnovat víc. Od roku 2013 je ženatý s Jazz Charton (29) a loni v září přivítali na svět dcerku. Má za sebou i nominace na Zlaté Glóby nebo Emmy, a to za roli Romana Roye v úspěšném seriálu Boj o moc (2018), který mapuje rodinu mediálních magnátů Royových.

Foto: Profimedia.cz

Zleva: Další významnější rolí Kierana Culkina byla ta vedle Jean-Claude Van Dammea ve filmu Není úniku (1993). Vpravo je herec na předávání Zlatých Glóbů v lednu 2020Foto: Profimedia.cz

Máma: Catherine O’Hara (66)

Začínala v souboru improvizační komedie, pak se přesunula do sitcomů a prvním úspěšným filmem byl Beetlejuice (1988) od režiséra Tima Burtona (61). Také propůjčila hlas několik animovaným postavám, naposledy třeba matce v Addamsově rodině (2019). Září v seriálu Schitt’s Creek (od roku 2015) a za roli bláznivé Moiry byla nominována na cenu Emmy. Užívá si, že ve svých letech může hrát tak ztřeštěný charakter. Vrací se tedy pomyslně zpět k hereckým kořenům, protože komedie byla od začátku její parketa. A co v soukromí? V roce 1992 si vzala produkčního Bo Welcha (68) a mají spolu dvě děti, Lukea (23) a Matthewa (26).

Foto: Profimedia.cz

Zleva: Catherine O’Hara jako máma Kate McCallister ve filmu Sám Doma a letos v únoru na přehlídce Toma FordaFoto: Profimedia.cz

Zloděj Harry: Joe Pesci (77)

Ten chytřejší z Mokrých banditů byl Harry, zahrál si ho Joe Pesci. Sice se v hereckém prostředí pohyboval už od pěti let, ale za svou kariéru může děkovat kolegovi Robertu De Nirovi (77), který si ho prosadil do filmu Zuřící býk (1980). Za roli policisty byl nominován na Oscara, ale podařilo se mu ho získat až o deset let později, a to za film Mafiáni (1990). Stříbrné plátno je jeho životní láskou, ale stejně tak muzika a zpěv. Za mlada totiž zpíval ve skupině ze šedesátých let Starliters.

Foto: Profimedia.cz

Zleva: Joe Pesci a Daniel Stern (62) jako lupiči, kteří se vloupali do domu McCallisterů. Joe Pesci v lednu 2020Foto: Profimedia.cz

Buzz: Devin Ratray (43)

Kevinův brácha, který mu odmítal pomoct zabalit kufřík. Zahrál si ho americký herec a producent Devin Ratray (43). Jeho rodiče byli oba herci, a tak se ocitl u filmu už v 9 letech. Naposledy si zahrál v Zlatokopkách (2019) po boku Jennifer Lopez (51). Pamatujete na fotku Buzzovy přítelkyně, nad kterou Kevin kroutil hlavou? Šlo ve skutečnosti o chlapce, kterého nastrojili jako dívku, a pro účely filmu vyfotili. Nechtěli totiž zesměšňovat nějakou reálnou osobu.

Foto: Profimedia.cz

Zleva: Rodina McCallisterů, Devina Ratraye jakožto Buzze najdete po Kevinově pravici. Dnes vypadá skoro stejně, co říkáte?Foto: Profimedia.cz

Reklama

Související témata:

Načítám