Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Dnes jsme si pro vás připravili lákavé třešňové makronky, které si vystačí jen s hrstkou třešní. Chutnají báječně, nejsou ani příliš složité a u strávníků se zaručeně setkají s výmluvným spokojeným úsměvem. Zkusíte je?

15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
20 kusů
  • 50 g mandlí
  • 100 g hladké mouky
  • 190 g cukru moučka
  • 190 g cukru krupice
  • 4 ks bílku
  • 500 ml mascarpone
  • 1 hrst třešní
Článek

Postup

01.

Bílky vyšlehejte se špetkou soli v tuhý sníh. Mísu pak postavte nad páru a do sněhu zašlehejte cukr krupici (podobně jako když připravujete krém do kremrolí – více najdete zde).

02.

Když je hmota lesklá, odstavte ji z páry a přidejte k mandlím, mouce a cukru moučka. Rychle, ale zlehka vymíchejte těsto. Na plechu s pečicím papírem pak lžící tvořte kolečka. Sušte 20 minut v troubě při 140 stupních Celsia.

03.

Když budou makronky (jakési kloboučky) chladnout, smíchejte mascarpone s vypeckovanými třešněmi. Klidně hmotu vyšlehejte, třešně alespoň více pustí šťávu a náplň bude barevnější. Lžičkou pak postupně plňte kloboučky a slepujte je do makronků. Nechte vychladit a podávejte, třeba napíchnuté na špejlích!

Makronky si můžete připravit i třeba červené nebo zelené, stačí použít potravinářské barvivo.

Související témata:

Načítám