Článek
Postup
01.
Bílky vyšlehejte se špetkou soli v tuhý sníh. Mísu pak postavte nad páru a do sněhu zašlehejte cukr krupici (podobně jako když připravujete krém do kremrolí – více najdete zde).
02.
Když je hmota lesklá, odstavte ji z páry a přidejte k mandlím, mouce a cukru moučka. Rychle, ale zlehka vymíchejte těsto. Na plechu s pečicím papírem pak lžící tvořte kolečka. Sušte 20 minut v troubě při 140 stupních Celsia.
03.
Když budou makronky (jakési kloboučky) chladnout, smíchejte mascarpone s vypeckovanými třešněmi. Klidně hmotu vyšlehejte, třešně alespoň více pustí šťávu a náplň bude barevnější. Lžičkou pak postupně plňte kloboučky a slepujte je do makronků. Nechte vychladit a podávejte, třeba napíchnuté na špejlích!