Hlavní obsah

Manuál francouzského líbání, symbolu chtíče

Foto: kiuikson, Shutterstock.com

Foto: kiuikson, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Co s rukama, jazykem a očima? Při francouzském líbání se vyhněte nejčastějším chybám, které vás i partnera připravují o vášnivé prožitky. Víte třeba, jak zvýšit citlivost milencových rtů? Tyhle triky dělají jen polibkové šampionky!

Článek

Říká se, že polibky jsou jako sněhové vločky – žádné dva nejsou stejné. Můžete se každý den líbat s jinou osobou, a přesto se setkávat s jedinečnými pocity. Pokud do kontaktu úst s ústy zapojíte i jazyk, partnerovi naznačíte, co bude následovat.

Máte pochybnosti o tom, jestli patříte k polibkovým mistrům? Jelikož vždycky je co zlepšovat, řekneme si pár fíglů, které mohou vás i partnera v líbání posunout.

Jak správně líbat

Francouzský polibek se dost podobá pohlavnímu styku. I proto ho katolická církev v minulosti považovala za těžký hřích. Doba se naštěstí změnila a francouzské líbání je bráno jako projev lásky (ale samozřejmě i chtíče). Sexuální kouč Sean Jameson z irského Dublinu dokonce říká, že způsob, jakým člověk miluje, se často odráží na stylu, jakým líbá, nebo jak se k polibkům staví.

Co odhalí polibek

Polibkem se dá odhalit, jak vřelé k vám chová protějšek city. Při vášni se totiž u mužů zvýší hladina testosteronu. Jsou na lovu a připraveni dostat svoji kořist, ale paradoxně se to projevuje větší něhou, touhou se mazlit a zvýšenou potřebou líbání.

S pominutím zamilovanosti se ale produkce testosteronu vrací do normálu. Pánové pak předehru a polibky klidně přeskočí a jdou rovnou na věc. Jaká škoda. Je na čase jim připomenout, jak moc je tahle součást předehry příjemná a pro vztah důležitá.

Jak je to s očním kontaktem

Takže polibek. Pravděpodobně jste se během života naučili naklánět hlavu jedním směrem. Ale zkuste náklony střídat. Milence se dotkněte rukama, obejměte ho nebo mu dlaně položte na obličej. Tím prohloubíte intimitu. Francouzský tip líbání vyžaduje oční kontakt, ale jen do té doby, než se vaše rty setkají. Pak oči přivřete a snažte se soustředit pouze na pocit.

Pokud si polibek užíváte, něžně zasténejte. Sean Jameson zastává názor, že tiché vzdechy jsou perfektní, protože muže (i ženy) povzbuzují. Pokuste se s milencem sladit své nádechy a výdechy. „Zavřete“ zadní část krku a dýchejte pouze nosem.

Foto: Pressmaster, Shutterstock.com

Dívejte se mu do očí. Ale jen než se vaše rty dotknou!Foto: Pressmaster, Shutterstock.com

Největší fígl

Usilujte o to, aby se vaše rty dotýkaly v dokonalé kombinaci jemného, ale pevného tlaku. Začněte drobnými polibky se zavřenými rty. Pak partnerův pysk nasajte a pevně ho sevřete – jako do kleští. Ne, nemá to nic společného se sado-maso praktikou, jen zlepšíte prokrvení těchto míst a tím i zvýšíte citlivost kožních receptorů. Další postup bude protistrana vnímat o to intenzivněji.

Co s jazykem

Pak svá ústa mírně pootevřete a užijte si kontakt bez aktivity jazyka. Počkejte na dobu, až budete chtít pokračovat, uvolněte se a jazyk nenásilně vsuňte do milencových úst. Pohybujte jím (pochopitelně s opatrností sobě vlastní) nahoru a dolů, ze strany na stranu či v kruzích. Snažte se vyhnout agresivnímu tlačení na jazyk. Tento orgán a zároveň erotogenní zóna je plná nervových zakončení, a tudíž má velkou hmatovou citlivost. Méně je tedy více.

Vypouštění bazénu je nutností

Co se týče slin, pozor na množství. Mělo by jich být tolik, aby jazyk pohodlně klouzal po partnerových rtech, ale pokud je jich příliš mnoho, neplavte do hloubky, ať se v nich neutopíte. Přebytky slin průběžně polykejte a myslete na to, že obsahují sexuální hormon testosteron, který spouští libido. Tedy aspoň tak to říká antropoložka Helene Fischer z univerzity v New Jersey, podle které líbání prokazatelně nabuzuje chuť na sex.

Podmínkou jsou čistá ústa (a to u obou partnerů), pokud možno svěží, měkké a sexy rty (šupinky odumřelé kůže atraktivní nejsou), svěží dech a aspoň základní povědomí o tom, jak líbat. O zbytek se postará příroda.

Reklama

Načítám