Hlavní obsah
3,3
(126)
Foto: Viktorie Hrazdílková

Foto: Viktorie Hrazdílková

Kuřecí křídla jsou klasika, tak vyzkoušejte tuhle pikantní marinádu s česnekem, medem a chilli. Je to kombinace, s níž oslníte rodinu i hosty!

20 min.
Příprava
1 hod.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Na marinádu
  • 2 lžíce oleje
  • 5 lžic sójové omáčky
  • 1 lžička sušeného česneku
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1/2 lžičky chilli
  • 2 lžíce medu
  • 3 lžíce kečupu
  • 1 lžíce citronové šťávy
Dále potřebujete
  • 1,5 kg kuřecích křídel
  • 2 lžičky soli
  • 2 ks jarní cibulky
Článek

Postup

01.

Kuřecí křídla omyjte, osušte a nasolte. Připravte si marinádu: smíchejte veškeré uvedené ingredience a důkladně prošlehejte, aby se spojily.

02.

Marinádou zalijte nasolená křídla, promíchejte a marinujte nejméně 10 minut. Jestli máte čas, je nejlepší křídla nechat naložená v lednici přes noc.

03.

Troubu předehřejte na 180 °C. Na plech dejte pečicí papír a naložená křídla na něj položte tak, aby se nepřekrývala. Plech přikryjte alobalem a pečte 60 minut.

04.

Po hodině alobal odkryjte a pečte na kůrku dalších cca 10 minut. Podávejte s nasekanou jarní cibulkou a čerstvým pečivem.

Chcete umět nakládat a grilovat jako šéfkuchař a vyrábět si vlastní marinády a dipy? Naše škola marinování masa, ryb a sýrů vás perfektně připraví!

Reklama

Související témata:

Načítám