Hlavní obsah

Marinovaná kuřecí křidélka na medu pečená v troubě

Hodnocení:
(109)
Foto: Viktorie Hrazdílková
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
1 hodina
Náročnost
nízká

Kuřecí křídla jsou klasika, tak vyzkoušejte tuhle pikantní marinádu s česnekem, medem a chilli. Je to kombinace, s níž oslníte rodinu i hosty!

Ingredience pro:
4 porce
Na marinádu
  • 2 lžíce oleje
  • 5 lžic sójové omáčky
  • 1 lžička sušeného česneku
  • 1 lžička sladké mleté papriky
  • 1/2 lžičky chilli
  • 2 lžíce medu
  • 3 lžíce kečupu
  • 1 lžíce citronové šťávy
Dále potřebujete
  • 1.5 kg kuřecích křídel
  • sůl
  • jarní cibulka
Článek

Postup

Krok 1: Kuřecí křídla omyjte, osušte a nasolte. Připravte si marinádu: smíchejte veškeré uvedené ingredience a důkladně prošlehejte, aby se spojily.

Krok 2: Marinádou zalijte nasolená křídla, promíchejte a marinujte nejméně 10 minut. Jestli máte čas, je nejlepší křídla nechat naložená v lednici přes noc.

Krok 3: Troubu předehřejte na 180 °C. Na plech dejte pečicí papír a naložená křídla na něj položte tak, aby se nepřekrývala. Plech přikryjte alobalem a pečte 60 minut.

Krok 4: Po hodině alobal odkryjte a pečte na kůrku dalších cca 10 minut. Podávejte s nasekanou jarní cibulkou a čerstvým pečivem.

Chcete umět nakládat a grilovat jako šéfkuchař a vyrábět si vlastní marinády a dipy? Naše škola marinování masa, ryb a sýrů vás perfektně připraví!

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek