Hlavní obsah

Máte sedavé zaměstnání? Tyhle cviky provádějte každý den!

 

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ztuhlá záda, bolest za krkem, zatuhlé kyčle. Poznáváte se? Je těžké se těmhle neduhům vyhnout, pokud trávíte velkou část pracovní doby u počítače. Proto si zapamatujte naše cviky a provádějte je nejlépe každý den.

Článek

Přestože každý ví, jak u počítače sedět správně, dodržuje to málokdo. Pak se začnou ozývat záda, nestojíme rovně, bolí nás za krkem... Proto je lepší preventivně záda, ramena a celkově celé tělo protahovat. Jaké cviky procvičí ty partie, které při delším sezení trpí? Ukáže vám to ve videu trenérka Lucie Barnáš.

Prvním cvikem, výdrží ve dřepu, zapojíte celé nohy a o zeď si srovnáte záda. Tricepsové tlaky můžete provádět o stůl nebo židli. Další cvik v předklonu posílí záda a nepotřebujete k němu žádnou pomůcku. Na závěr procvičíte celé tělo a potřebujete opět jen hranu stolu nebo židle, o kterou se opřete. Jak na správné provedení cviků, které zvládnete i v kanceláři, zjistíte ve videu!

Reklama

Související témata:

Načítám