Hlavní obsah

Máte větší konfekční velikost? Tento módní výběr je pro vás!

Foto: Alena Ozerova, Shutterstock.com

Foto: Alena Ozerova, Shutterstock.com

Reklama

Stylové šaty s potiskem, výrazná sukně i kardigan v nádherné barvě. Dnešní módní tipy potěší ty z vás, které si při nakupování nevystačí s písmenky S, M a L. Všechny kousky do jednoho totiž pochází z podzimních plus size kolekcí a křivkám vyloženě svědčí!

Článek

Stále více značek přichází s kolekcemi označenými jako plus size nebo curvy, které nabízí oblečení ve větších konfekčních velikostech. Pokud vám tak nevyhovuje systém konfekce končící na cifře 42 nebo 44, zaměřte se rovnou na tuto kategorii. Ze sekce plus size jsme tentokrát vybrali módní desítku, která se perfektně hodí do podzimního šatníku.

Šaty na každý den

Je nám jasné, že máte s klesajícími teplotami tendence sahat především po kalhotách, šaty ale ženám s křivkami prokazují nejlepší službu. Pokud proto nejste pořádně zásobené, pořiďte si šaty s dlouhým rukávem (my jsme se zamilovali do těchto s potiskem) a noste je v doprovodu oblíbených kozaček, případně kotníkových bot.

Foto: Archiv firmy

Šaty Mango Violeta, 1999 KčFoto: Archiv firmy

Sezona květin nekončí

Nejen povolené, ale přímo žádoucí jsou kousky s květinovými potisky, které jsou pro podzimní šatník příjemným zpestřením. Šaty s tmavým podkladem můžete opět doplnit kozačkami a vůbec nevadí, že budou částečně překryté látkou. Co se týče svršků, k podobným šatům se hodí buď varianty do pasu (například kožená bunda) nebo naopak delší kabáty, sahající alespoň ke kolenům.

Foto: Archiv firmy

Šaty Zizzi, prodává Zalando, 1490 KčFoto: Archiv firmy

Oblíbená pletenina

Slibujeme, tyhle šaty jsou poslední! Nemůžeme ale opomenout oblíbenou svetrovou variantu, ve které vám bude tak příjemně. Který kousek vybrat? Zkuste se vyhnout výrazným oversized střihům a stejně tak i šatům z tenoučkých materiálů, které často nelichotivě obepínají postavu. Jděte zlatou střední cestou – nejlépe vám budou sedět silnější svetrové šaty, které svým tvarem respektují ženskou siluetu.

Foto: Archiv firmy

Pletené šaty Noisy May Curve, prodává About You, 909 KčFoto: Archiv firmy

Sukně s velkým S

Je načase, abyste se zbavily fobie z nápadných potisků a vzorů. Nehledejte v poučkách, jestli vám padne takový nebo makový motiv, mnohem důležitější je střih daného kousku, jeho materiál, a především váš pocit. Pokud se vám sukně s bláznivým potiskem líbí alespoň z půlky tak, jako nám, jděte do ní nebo koukněte po podobné. Nejlépe vynikne ve společnosti jednoduchých kousků, které už v šatníku určitě máte.

Foto: Archiv firmy

Sukně Capsule by Simply Be, prodává Zalando, 960 KčFoto: Archiv firmy

Slimky jsou zpátky

Přestože se o úzkých kalhotách traduje leccos, ženám s větší konfekční velikostí často sedí mnohem lépe než módní širší střihy. Proto můžete zvolat třikrát hurá – slimky jsou po několika slabších sezonách opět ve hře a v nejrůznějších variantách. Pokud vám jde o zeštíhlující efekt, sáhněte po tmavší variantě bez viditelného šisování a ještě lépe variantě „shaping“.

Foto: Archiv firmy

Tvarující úzké džíny H&M+, 1299 KčFoto: Archiv firmy

Stylová halenka

Nejen ke zmiňovaným úzkým kalhotám se hodí vzdušná halenka, se kterou budete sklízet kompliment za komplimentem. Nespoléhejte se proto jen na trika a pořiďte si pár líbivých krásek, které můžete nosit k džínám, kalhotám i sukním. Mimochodem, z dekoltů je nejlichotivější staré dobré véčko, které můžete napodobit i rozepnutím dvou horních knoflíčků.

Foto: Archiv firmy

Halenka Evans, 1060 KčFoto: Archiv firmy

Kardigan jako váš hrdina

Svetry jsou poměrně složitá disciplína, a to obzvlášť v případě, že máte mohutnější trup, ramena nebo větší prsa. Pokud se proto v klasických svetrech necítíte, sáhněte po otevřené verzi, která je jednoznačně nejlichotivější. Delší kardigan spolehlivě prodlouží postavu, a navíc se pro něj dá najít spousta využití. Naším favoritem je zelený svetr s knoflíčky, které si můžete prakticky pozapínat pod kabát.

Foto: Archiv firmy

Kardigan Mango Violeta, 1599 KčFoto: Archiv firmy

Ležérní mikina

Pokud jste si klikly na módní článek, určitě víte, že mikiny už dávno neslouží jen jako doprovod k teplákům. Nosí se k džínám, klasickým kalhotám ale i sukním a vy na ně myslete, až si budete vybírat nové svršky do šatníku. Podzim totiž nemusíte strávit jen ve svetrech.

Foto: Archiv firmy

Mikina H&M+, 599 KčFoto: Archiv firmy

Sako do každého šatníku

Tento módní recept funguje pokaždé. S padnoucím sakem se vám nestane, že „nebudete mít co na sebe“, ať už máte před sebou cokoli. Kombinujte ho s džíny, elegantními kalhotami a samozřejmě ho párujte i se sukněmi a šaty. A pozor, zdaleka pod něj nemusíte oblékat jen košili nebo halenku. Takové bavlněné basic tričko sako příjemně odlehčí.

Foto: Archiv firmy

Sako Forever New, prodává About You, 2599 KčFoto: Archiv firmy

Kabát, který zaujme

Co by to bylo za podzim bez pořádného kabátu? Máte-li pocit, že se letos bez nového neobejdete, budete mít z čeho vybírat. Co říkáte třeba na nestárnoucí kohoutí stopu, která je nápaditá, ale zároveň ve své černobílé variantě snadno kombinovatelná?

Foto: Archiv firmy

Kabát Only Carmakoma, 3510 KčFoto: Archiv firmy

Oblečení máte vybrané, ale co na nohy? Podívejte se, které boty se na podzim nosí nejvíce!

Reklama

Načítám