Hlavní obsah
3,0
(270)
Foto: Autorka

Foto: Autorka

Medová bábovka je dokonalou variantou podzimního moučníku. Je plná ořechů, voňavého koření a šmrncnutá medem. Nakonec ji můžete doladit čokoládovou polevou.

30 min.
Příprava
50 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
1 bábovku
  • 50 g másla
  • 150 g cukru moučka
  • 5 ks vejce
  • 170 g medu
  • 4 lžíce rumu
  • 2 ks hřebíčku
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička citronové kůry
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 150 g hrubé mouky
  • 50 g rozinek
  • 50 g vlašských ořechů
  • 50 g lískových oříšků
  • 10 g čerstvého droždí
Na formu
  • 1 lžíce tuku
  • 1 lžíce hrubé mouky
Článek

Postup

01.

Oddělte žloutky od bílků. Do mísy ke žloutkům přidejte cukr, změklé máslo a ušlehejte do pěny.

02.

Do směsi přidejte nadrcené hřebíčky, skořici, najemno nastrouhanou kůru z citronu, rum, rozehřátý med a rozdrobené droždí. Vše důkladně prošlehejte. 

03.

Přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, rozinky a oba druhy ořechů. Opatrně prošlehejte.

04.

Nakonec do těsta vmíchejte dotuha ušlehaný sníh z bílků. Formu na bábovku vymažte a vysypte moukou.

05.

Těsto nalijte do formy a vložte do trouby předehřáté na 160 °C. Pečte ji 50 až 60 minut.

Reklama

Načítám