Hlavní obsah
3,1
(25)
Foto: Martina Lancingerová

Foto: Martina Lancingerová

Jarní jídelníček volá po čerstvých bylinkách a zeleném lupení. Přidejte si je do mletých kuřecích biftečků a zažijte originální chuťovou senzaci.

20 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 30 g pečiva
  • 40 ml mléka
  • 120 g listového špenátu
  • 500 g kuřecího masa
  • 1 lžička čerstvého tymiánu
  • 2 snítky čerstvé bazalky
  • 1/2 lžičky čerstvého oregana
  • 1 stroužek česneku
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
Článek

01.

Nadrobno pokrájenou střídku světlého nebo tmavého pečiva vložte do misky. Pro orientaci – jeden plátek toastového chleba váží asi 20 gramů, jeden plátek menšího chleba přibližně 40 gramů. Mléko ohřejte, aby bylo vlažné, a pečivo pokropte. Nechte nasáknout.

02.

Opraný špenát vložte do hrnce s vařící vodou. Promíchejte vařečkou. Špenát začne hned vadnout. Sceďte ho a přendejte do misky s ledovou vodou. Sceďte a poté z něj ještě vymačkejte přebytečnou vodu. Nakrájejte najemno.

03.

Do větší mísy vložte mleté kuřecí nebo krůtí maso. Přidejte nakrájený špenát, namočenou střídku pečiva, najemno pokrájené bylinky, prolisovaný stroužek česneku, špetku soli a pepře. Důkladně promíchejte.

04.

Ze směsi tvořte malé biftečky – placičky o průměru cca 7 cm, silné 2 cm. Ze směsi by takto mělo vzniknout asi 10 kousků. Vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem.

05.

Horkovzdušnou troubu zapněte na 230 °C. Biftečky vložte do rozpálené trouby a zprudka pečte 5 minut. Poté teplotu stáhněte na 200 °C a dopékejte 15 minut.

S čím biftečky servírovat? Jestli nedáte dopustit na klasiku, inspirujte se tipy pro nejlepší bramborovou kaši. A jestliže naopak toužíte po odlehčení jídelníčku, vyzkoušejte salát s grilovanou paprikou anebo semínkový chléb plný vlákniny a zdravých tuků. Vyzkoušejte i tři dipy, které dodají vašemu jídlu ten správný šmrnc!

Reklama

Související témata:

Načítám