Hlavní obsah

Mýty o vibrátorech. Skutečně jsou jen pro osamělé lidi?

Foto: EUPA-IMAGES, Shutterstock.com

Foto: EUPA-IMAGES, Shutterstock.com

Reklama

Aktualizováno

Víte, jaká je jedna z nejčastějších otázek v sexuologických poradnách? Ženy chtějí vědět, jak přimět partnera, aby do ložnice přijal erotickou pomůcku. Proč se pánové hraček pro dospělé tak bojí? Možná věří nesmyslům, které jsou s nimi spojovány. Také si myslíte, že jejich vinou přijdete o rozum?

Článek

Kvůli mnoha mýtům, které kolují okolo vibrátorů, se jen vzácně najde muž, který je bez zbytečných okolků a hladce pozve pod peřinu. Ostatním chvíli trvá, než si na vrnící přátele zvyknou, a proto je třeba, aby pánové co nejdříve znali pravdu. Jak to s „uměláky“ je a jak naopak není?

Jaké jsou nejčastější mýty o vibrátorech?

1. Jsou jen pro osamělé lidi

Americká sexuoložka Laura Berman se na svém blogu zmiňuje, že třetina amerických žen používá vibrátory několikrát měsíčně. A pozor, dámy ve vztazích k nim prý mají blíž než svobodné ženy. A ve zbytku světa to asi nebude o moc jiné.

Američtí vědci v čele s neurovědkyní Nicole Prause odhalili, že ženy s vibrátorem mohou dosáhnout o téměř čtyři sekundy delšího orgasmu. A právě ženský orgasmus působí jako afrodisiakum. Už tedy víte, proč se na vás milenec tak rád dívá, když masturbujete?

Foto: rustam_shaimov, Shutterstock.com

Vibrátor často používají i ženy, které mají stálého partneraFoto: rustam_shaimov, Shutterstock.com

2. Kdo ho používá, je divný

Ale no tak. Každý se chce v posteli cítit famózně a mít nejlepší zážitky. Tak proč si nepomoci, když to jde? Vibrátory usnadňují vzrušení a urychlují nástup vyvrcholení. Zároveň zlepšují celkové uspokojení žen, a právě proto jsou žádané u těch, které mají potíže s orgasmem. A podle studie v časopise Journal of American Medical Association se v této situaci nachází asi 25 procent žen. Za použití vibrátoru se každopádně nikdo stydět nemusí. Navíc ho nesmírně oceňují dámy s hlubokou vaginální vzrušivostí, těm s povrchovým, klitoridálním orgasmem obvykle stačí vlastní ruka.

3. Dokazuje párovou krizi

Erotické pomůcky se používají nejen pro sebeuspokojení, ale i v párové (heterosexuální i homosexuální) erotice jako zpestření a zábava. Není tedy důvod si myslet, že když se vy nebo on vydáte do chlípného obchodu, je s vámi něco špatně.

A vibrátor se hodí i jindy – kupříkladu během nemoci či odloučení. Při znovuobnovování důvěry po provalené nevěře je pochopitelné, že možná na chvíli zatoužíte hrát sólo, nicméně většinou se jedná o dočasný stav, kdy pomůcku upřednostníte před bytostí z masa a kostí. No a? V ostatních případech vibrátor partnera nijak neohrožuje, neodráží mužovu neschopnost, není znakem nastupující krize a hlavně samce nenahrazuje, jak si mnozí myslí. Nebo vy znáte hračku, která je schopná vás obejmout, políbit a zašeptat miluji tě?

Foto: plprod, Shutterstock.com

Vibrátor muže nenahrazuje, jak se mnozí obávají. Je to jen hra a zábavaFoto: plprod, Shutterstock.com

4. Erotické pomůcky ženám škodí

Hračky pro dospělé jsou určené pro stimulaci těla i psychiky. Výjimečně se stává, že si hrdá majitelka vibrátoru na svého vrnícího milence zvykne natolik, že již nic jiného nechce. Pak ve volných chvílích skoro až chorobně přemýšlí, kam se schovat a jak si s ním užít. Tento stav je však velmi vzácný.

Když už se náhodou závislost na vibrátoru objeví, měla by si dotyčná naordinovat vibrační prázdniny a vzít si od masturbace pár dní volno. Dle sexuologů to ve většině případů zabere. Zároveň se sluší uvést, že vibrátory přivedou ženy k orgasmu rychleji než jiné typy erotické stimulace, ale nemění schopnost reagovat na všechny ostatní podněty. Naopak, řada pomůcek zlepšuje ovládání svalů poševní stěny – například Venušiny kuličky.

5. Dobrý vibrátor je jen drahý vibrátor

Britská expertka Tracey Cox už dlouho hlásá, že účinnost erotických pomůcek nespočívá v ceně, ale v jejich novosti, kterou s sebou přinášejí. Proto se neobávejte, že za ně musíte utratit půl měsíčního platu. Nejprve zkuste levnější, a když vás nějaká hračka bude bavit i za dlouhé týdny, má smysl jít do větší (lepší, modernější) investice a verze. Nebo snad chcete vyhazovat peníze oknem? A vůbec, kolik vibrátorů vlastně máte?

Reklama

Načítám